Gårdagens goda recept

Ingredienser, 4 portioner:
350 g penne
3 st kycklingfiléer, 400 g
200 g champinjoner
70 g babyspenat, en påse
1 dl vitt torrt vin
2,5 dl matlagningsgrädde
salt nymald svartpeppar
Topping:
riven cheddar
Gör så här:
1 Koka pastan knappt al dente, den ska koka färdig tillsammans med såsen. Slå av i durkslag.
2 Medan pastan kokar: Strimla kycklingfiléerna grovt och skiva svampen. Skala och skiva löken.
3 Bryn kycklingen runtom i smör/olja i en stekpanna eller stekgryta tillräckligt stor att även rymma den kokta pastan.
4 Lägg ner svamp och lök och stek under omrörning i några minuter, så att svampen får en fin stekyta.
6 Slå på vinet och sjud i cirka en minut. Tillsätt grädden och sjud i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar.
7 Blanda ner pastan i såsen och sjud på svag värme tills såsen nästan har kokat in i pastan, cirka 5 minuter. Rör ner den väl sköljda spenaten.
8 Servera med riven ost och en enkel tomatsallad.
Recept & bild från alltommat.se
Kommentarer
Postat av: Nathalie
mums va gott!
Postat av: Nathalie
svar ja det var det också :) allt bra med dig?
Postat av: Sandra
Hej igen!
Tack så jättemycket för gratulationer och för att du svarade ang. blekningen. Har tyvärr inte riktigt tid eller pengar till tandläkare så kanske borde testa det här :) Det är ju en del annat som pengarna ska gå till så här innan ett bröllop :P
Ha en fortsatt fin kväll!
Postat av: Mindy
Musm vilken god middag..Kul att du gillade min beställning..kul att nät shoppa då & då..Fin blogg du har :)
Postat av: Nathalie
svar det är bra med mig med :) vad har du för dig?
Trackback