Välkommer Herr Kantarell




Hej kära bloggisar,
Vid mitt senaste stugbesök passade jag och mamsen på att gå ut några vändor i skogen för att söka det Gyllende Guldet. Vi hade faktiskt rätt tur, för innan helgen i stugen var över så hade vi plockat över ett kilo. Jag måste erkänna att ett antal smörsteka kantareller snabbt slank ned tillammans med ett gott, hembakat vitt ljusungsbröd. Mums fillibabba!
Följande recept tillagades (ur Coop:s medlemstidning, se källa) och jag måste säga att med några personliga ändringar så som tillsättning av gorgonzolaost blev resultatet strålande. Det var fantastiskt gott, väldigt mättande och dessutom verkade det ganska lätt att laga. Eller så är det bara min kära lillasyster som är outstanding i köket ;-).
Pasta med kantareller, konjak och Västerbottensost |
4 portioner
Ingredienser
![]() |
300-400 g tagliatelle |
![]() |
300 g kantareller |
![]() |
1 gul lök, finhackad |
![]() |
2 msk smör |
2 krm salt | |
![]() |
3 krm svartpeppar |
![]() |
2 dl grädde |
1 dl vatten | |
2 msk konjak | |
![]() |
1 morot |
75 g västerbottensost, riven | |
![]() |
1 kvist färsk rosmarin, repad |
Tillagning
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Rensa och stek svamp och lök i smör, salta och peppra. Häll i grädde, vatten och konjak. Låt koka 5 minuter. Skala moroten och hyvla den i långa remsor med potatisskalare. Vänd ihop svampsås, pasta, morot, ost och rosmarin.
Kommentarer
Trackback