Gårdagens goda recept

Penne med kyckling med spenat och svamp

Ingredienser,
4 portioner:

350 g penne

3 st kycklingfiléer, 400 g

200 g champinjoner

70 g babyspenat, en påse

1 dl vitt torrt vin

2,5 dl matlagningsgrädde

salt nymald svartpeppar

Topping:

riven cheddar










Gör så här:


1 Koka pastan knappt al dente, den ska koka färdig tillsammans med såsen. Slå av i durkslag.

2 Medan pastan kokar: Strimla kycklingfiléerna grovt och skiva svampen. Skala och skiva löken.

3 Bryn kycklingen runtom i smör/olja i en stekpanna eller stekgryta tillräckligt stor att även rymma den kokta pastan.

4 Lägg ner svamp och lök och stek under omrörning i några minuter, så att svampen får en fin stekyta.

6 Slå på vinet och sjud i cirka en minut. Tillsätt grädden och sjud i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar.

7 Blanda ner pastan i såsen och sjud på svag värme tills såsen nästan har kokat in i pastan, cirka 5 minuter. Rör ner den väl sköljda spenaten.

8 Servera med riven ost och en enkel tomatsallad.

Recept & bild från alltommat.se

Kommentarer
Postat av: Nathalie

mums va gott!

2009-02-05 @ 19:58:55
URL: http://nathalieelina.blogg.se/
Postat av: Nathalie

svar ja det var det också :) allt bra med dig?

2009-02-05 @ 20:14:44
URL: http://nathalieelina.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hej igen!

Tack så jättemycket för gratulationer och för att du svarade ang. blekningen. Har tyvärr inte riktigt tid eller pengar till tandläkare så kanske borde testa det här :) Det är ju en del annat som pengarna ska gå till så här innan ett bröllop :P



Ha en fortsatt fin kväll!

2009-02-05 @ 20:15:23
URL: http://sandrainthecity.blogg.se/
Postat av: Mindy

Musm vilken god middag..Kul att du gillade min beställning..kul att nät shoppa då & då..Fin blogg du har :)

2009-02-05 @ 20:25:33
URL: http://blndis81.blogg.se/
Postat av: Nathalie

svar det är bra med mig med :) vad har du för dig?

2009-02-05 @ 20:37:51
URL: http://nathalieelina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0