Filmmys med bekanta


Jeansen från Gina, vit t-shirt och rosa sjal blir kvällen klädsel.. Trasselsudden
ville givetvis vara med på ett hörn, den lilla linslusen ;-)

Nu ska vi gå hem till några goda vänner för film- och godiskväll. Tyvärr har dagens städbestyr dragit ut på tiden så vi är faktiskt redan lite försenade.. ha en trevlig lördagskväll!

Första bilden på mig i bloggen ;-)

Underbara lördag!



Dagens viktigaste uppdrag är att städa, bädda rent, skura golv och planera inför den kommande veckan. Suck, en sådan här dag skulle jag mycket hellre vilja spendera på stan, på en solig promenad eller bara ligga hemma njuta av lördagen. Eftersom vi båda har fullt upp under veckan måste middagen kommande helg vara helt planerad och alla matvaror inköpta till i morgon. Ibland önskar jag att dygnet hade några timnmar till, bara så att man hann med alla måsten, få sin skönhetssömn och fortfarande hade tid över till fritid, vänner och bekanta.

Förhoppningsvis ska jag klippa och slinga mitt urburr till hår i morgon och förlänga naglarna senare under veckan. Så snart det blir lite mer vårkänsla i lilla, snöiga Umeå vill jag sätta in min hårförlängning.. tycker att det är supersnyggt med långt hår på sommaren! Nej, nu ska jag ägna mig åt städningen innan det blir dags att åka förbi en kompis för filmmys, vad gör ni i kväll? :-).


Äntligen helg! :-)

Av någon anledning sitter jag visst fortfarande kvar på jobbet, fast det var jag som skulle smygstarta helgen. Hrm, först in i morse och sist ut på eftermiddagen, det är en ytterst märklig ekvation. Men det finns faktiskt en realistisk anledning till denna mycket tråkiga händelse, och det är nämligen att jag suttit parallellt med tjejen som jag vikarierar för och lärt mig fakturering, kontering osv.

Just nu snurrar det siffror, rutiner och regler i huvudet. Tänk er samma bild som när en tecknad figur slår huvudet i någonting hårt och sedan bara ser stjärnor. Ungefär en sådan bubbla, fast med siffror har jag ovanför mitt huvud. Den Blivande hade också tänkt flexa så att vi kunde ägna eftermiddagen åt någonting trevligt, kanske en promenad i solskenet eller en runda på stan.. men han fick istället gå hem till en ensam lägenhet och fundera på kvällens middag. Jag tror minsann jag måste kompensera hela missödet med att köpa med mig hämtmat. Då blir han nog glad igen ;-).

Vi hörs senare i helgen. Jag ska nämligen inte blicka åt laptopen förrän tidigast i morgon. Det har gått lite överstyr de senaste dagarna då vi bland annat kommunicerat med varandra över msn eftersom att vi befunnit oss i varsitt rum. Det borde vara ett varningstecken med stora, röda flaggor! Har tänkt unna fästmannen mitt 100%-iga sällskap hela kvällen. Det borde faktiskt du också göra, om du inte är hemma ensam dvs.


Kaffe är nog den bästa lösningen för att få löneförhöjning

Klockan har just passerat 10 och jag har har hittills hunnit skölja ner sex koppar kaffe på en i stort sett tom mage. Jag har alltid varit fantastiskt duktig på att förbruka kaffe i massor och därmed inte reagerat särskilt mycket på koffeinet - till idag.

Det är med galen blick, orolig mage och darriga fingrar som jag knappar vidare på tangentbordet i rekordfart. Skrivaren har redan hunnit överbelastas och om dagen fortlöper i samma supertempo riskerar den nog att bli utbränd innan helgen, haha. Men attans vad effektiv, snabb och flitig jag är efter sex svarta koppar!


Happy fredag!

God morgon!

Nu har jag hunnit avverka en och en halv timme på jobbet. Tänkte smita hem lite tidigare idag för att påbörja helgen någon timme i förväg. I morse när alarmet satte igång klockan 05:30 var jag mot all förmodan så pass morgonpigg att jag studsade upp ur sängen och gjorde ett svanhopp över glädjen att det är fredag. Haha, jaa.. ungefär så gick det till. Minus svanhoppet. Dock kunde jag inte förmå mig att äta någon frukost så tidigt, så därför tog jag med mig havregryn och åt frukost framför datorn på jobbet. Rätt mysigt att starta upp morgonen på det sättet, särskilt eftersom att det enda som hörs är ett dovt ljud från radion, smattret från tangentbordet och ljudet av mitt tuggande. 

Nej, nu ska jag skölja ner resten av mitt kaffe och se till att göra klart en den sista kartan.

Happy fredag!

Inspiration för arbetsrummet

Jag har funderat ett par dagar på att vi ska byta ut hela inredningen i vårt arbetsrum och nu har jag väl kommit fram till att det faktiskt är det allra bästa beslutet. Ni känner säkert igen er i att när man väl bestämt sig för någonting så är det svårt att ändra sig, oavsett konsekvenserna.

"Projekt arbetsrum" blir mitt nästa uppdrag, särskilt eftersom att jag vill byta ut inredningen så snabbt som möjligt. Idag går inredningen i mycket svart och lila vilket gör att det känns trångt, stelt och opersonligt. Istället har jag tänkt köpa ett äldre skrivbord och måla det vitt, samt en liknande bokhylla. Sedan ska det inhandlas en underbar hörnspegel som ger en utmärkt shabby chic-känsla. Att det dessutom är en helkroppsspegel gör bara det hela ännu bättre. Mitt mål med det hela är nog att mixa den vita, lantliga stilen med något eller några stänk av mer modernt och futuristiskt. En blogg som jag ständigt besöker är Lyckoljus, som skrivs av söta Jessi. Hon har ett sådant där unikt, hemtrevligt och jättemysigt hem som man bara skulle längta hem till så snart man kliver ut genom dörren.

Som vanligt satt jag och sökte inspiration för arbetsrum/hobbyrum via det trogna, tillförlitliga och alltid så användarvänliga Google.. se och njut ;-)














Och så en bild på ett fantastiskt sovrum också..


Ett mindre roligt måste


Jag har precis gjort något så spännande som att betala bort alla räkningar. Dock såg det lite dystert ut på internetbanken då månadens inkomst inte var särskilt mycket att skryta över. Men så är det om man varit sysslolös (arbetslös) och dessutom har släplön. Gånger som dessa tackar jag mig själv för att jag är så ekonomisk och sparsam att det faktiskt inte spelar någon större roll. Mina närmaste vet att jag är nästintill manisk vad det gäller min privatekonomi, men jag tycker att det är intressant, roligt och livsviktigt att spara och placera sina pengar väl.

Bara för att har jag också upprättat ett excel-dokument med fasta utgifter där jag månad för månad ska notera varje utgift och sedan, den 25:e varje månad, räkna ut hur mycket jag kunnat spara. Mitt första mål, att spara ihop ett sexsiffrigt belopp är sedan tidigare uppnått så nu fokuserar jag på nästa stora steg; en miljon innan jag är 30. Tror ni att jag lyckas? Så klart att jag gör!

Vad har du för ekonomiskt mål?

Kan tekniksabotör bli en titiel?

Alltså, hur kan det komma sig att jag alltid blir en erkänd och aktiv tekniksabodör?

I min takt borde det nästan vara någonting jag skulle kunna titulera mig med, för så pass mycket teknikprylar jag förstört skulle det nästan kunna anses vara bedrift. Med tanke på att det var och alltid är helt omedvetet.

Tur att det kommer en it/teknik-kille i morgon. Min lista över vad som behöver ses över och åtgärdas börjar bli skrämmande lång..

Tillägg på listan (endast från dagens händelser och orsakat av mig):
- Mystiskt fel på kopiatorn
- Mystiskt fel på datorskärmen
- Mystiskt fel på telefonen

Är tillräckligt trött för att falla av kontorsstolen..

Herregud, jag känner mig helt tömd på energi. Det känns som om min kropp och mitt sinne åldrats till sen pensionsålder. Det är knappt att fötterna bär mig, ögonen vara öppna och hjärnan användas till mer än att reglera syreintag.

Typiskt att jag skulle vara så här trött just idag, har jag ju bestämt att jag skulle ha träning med personlig tränare och sedan gå en långpromenad med en föredetta arbetskompis. Någon som har ett bra tips på hur man kan få snabb energi? Kaffe, socker och en promenad i solskenet har redan beprövats i rejäl dos men utan vidare framgång..

Inspiration för dukning

Nu börjar ögonlocken kännas tunga och sängen blir mer och mer inbjudande. Den Blivande har redan kastat in handduken för kvällen och la sig för över en timme sedan medan jag frenetiskt sökt inspiration för olika dukningar. Att mötas av ett vackert, väldekorerat och inbjudande bord ger ett starkt första intryck som jag väldigt gärna vill lyckas med :-).

Eftersom att de flesta längtar efter vår och sommar har jag tänkt försöka göra en dukning med ett sådant tema. Gärna ljusa, skira färger som känns fräscht. Hittade i alla fall underbar inspiration via Google, Sköna hem och andra inredningssidor som jag tänkte dela med mig av.













Guldkorn i vardagen

Ibland har jag turen att hinna prata med en killkompis på msn. Han är en sådan där glädjespridare som alltid får mig att le tillräckligt länge och mycket, att jag med råge skulle kunna gå runt med träningsvärk i kinderna resten av veckan. Det är märkligt hur man umgås, pratar och beter sig bland olika människor. Misstolka mig inte nu, för jag syftar inte på att jag skulle ha en annorlunda personlighet eller låtsas vara någon annan än mig själv, beroende på vem jag umgås med. Jag menar snarare bara att vissa egenskaper, kunskaper eller känslor liksom förstärks och ibland styrs till sin spets beroende på vem man umgås med.

För mig är det verkligen så att jag har vissa säkra ess, som alltid lyckas spetsa mina sinnen till det yttersta. Jag känner mig liksom full av energi, motivation och mod att ta mig an vilken utmaning som helst efter ett möte eller samtal med dem. Känner ni igen er? :-)

Planerar en 3-rätters middag :)



Vi har vid några tillfällen blivit överbjudna till Den Blivandes arbetskompis och hans sambo på middag, vin och övernattning. Efter ett halvår med undanflykter har vi insett att det är nu eller aldrig som vi måste bjuda tillbaka. Dock är det ganska stor skillnad på vårt boende; de bor i ett nyrenoverat hus och vi bor i en lägenhet som är i full färd att renoveras. Hrm.

Nästa lördag smäller det i alla fall och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kände mig nervös. Förutom att bägge är väldigt kräsna med maten (äter bara färska grönsaker) så är de också vegetarianer och vad sjutton finns det för bra recept då? Här är det inte tal om tacos och cola, utan jag planerar en rejäl 3-rätters middag med välkomstdrink och sedan ett fint vin till maten. Har mina aningar om vad för- och efterrätt ska vara, men själva huvudrätten lyser fortfarande med sin idélösa frånvaro.. men det är tack och lov ett tag kvar innan det är dags. Fram till fredag ska jag fundera ut menyn, dukningen och underhållning. Sedan ska jag knåpa ihop ett kort inbjudningskort som Den Blivande får lämna över på måndag.. :-)

Ibland är det tungt med matlagning.. vi storhandlar en gång i veckan och skriver matschema för varje dag. På så sätt är det både enkelt, ekonomiskt och skönt att slippa fundera och handla flera gånger i veckan. Kvällens middag blir något lättlagat och gott, - kycklinghamburage med ruccola, mozarella, soltorkade tomater och grovt bröd ;-).

(Bilden är googlad)

Fettisdagen!

Nu naklas det hemgång och jag har sprudlande energi som säkerligen skulle kunna räcka i ytterligare 8 timmar. Den här dagen har liksom de flesta andra dagar bara svischat förbi i rekordfart men jag har varit vansinnigt effektiv och arbetat bort massor nu på eftermiddagen. I helgen lutar det dock åt 8 timmars övertid, men det kan nog bli ganska trevligt att slinka in på jobbet med vovven, lite mysigt helgfika och några nya låtar i mobilen.

Förresten är jag ruskigt överraskad att jag inte har mer träningsvärk idag. Jag fick nämligen ett vansinnesryck igår och tränade stenhårt 30 minuter på steppen, 55 minuter aerobics och 30 minuter core, inte så illa pinkat va? ;-)

Oskyldigt ögongodis i tv-rutan



Mina riktigt nära och kära vet att jag sedan länge tillbaka varit förälskad i Mikael Persbrant. Den här karlakarl-attityden går vanligtvis alltid hem hos mig. Dessutom får man pluspoäng om man är lagomt lång, muskulös och har intensiva ögon och ett charmigt leende som endast visas för några få utvalda ;-). Att Persbrant spelar med i Beck ger mig bara en bra ursäkt för att få ägna söndagkvällarna framför tv:n. Min stackars sambo har ingen aning om att jag inte bara ser Beck för att jag tycker det är bra, utan snarare för att Persbrant är så snygg ;-). En annan serie som får mig att fokusera mer på en karaktärs personlighet och utseende än själva handlingen är Lipstick Jungle, för hur oförskämt bra ser inte Robert Buckley ut?


Måndag - snart fredag!

Då var måndagen bortgjord. Det är ruskigt hur snabbt dagarna försvinner! Idag känns det som om jag fikat och lunchat bort hela arbetsdagen. Trots att jag tog nytt rekord i effektivetet och kvantitét så känns det som om jag inte åstadkommit någonting. Nåja, det kommer en dag i morgon också.

Nu ska jag kasta i mig en banan och sedan skynda mig ner till gymmet. Det känns som att helgens frosseri gick lite för långt (läs; pizza, ostkrokar, kinamat, amerikanska pannkakor, 3-rätters middag och flertalet tårtor). Om jag inte hade "den veckan" skulle jag ta min uppsvullna mage för att vara fet. Två timmar på gymmet behövs nog.

Förresten fick jag mitt sista lönebesked: 553 kronor. Tydligen var det semesterersättning för ob-tillägget eller något likande. Det känns i alla fall ganska bortkastat att skicka ett A-prioriterat brev för en sådan lönespec. En tråkig sak med att byta jobb är att man i vissa fall får släplön, men då är det bra om man är en flitig sparare som dessutom ligger månaden före med alla fasta utgifter ;).

Nytt köksbord?


Plaine från Mio

Jag velade länge innan vi till slut köpte ett massivt ekbord från Mio. Jag har alltid haft en förkärlek till träslaget ek, men när man bor i en lägenhet är det stor risk att det känns för trångt. Jag skulle snarare vilja ha  vita möbler för att skapa största möjliga rymd i rummen.

Funderar på att slänga ut vårt relativt nyinköpta ekbord på Blocket och istället göra ett nytt besök på Mio. Har spanat in mig på deras köksbord Plaine. Vi har ett sådant soffbord som vi är jättenöjda med och jag tror att även matbordet med stolar skulle passa in fint i vårt kök. Stackars Den Blivande, hittills har han fått stå ut med att jag ångrat eller ändrat mig flertalet gånger. Dessutom tycker han att är lustigt hur han kan lämna lägenheten på morgonen för att sedan komma hem på eftermiddagen och mötas av att saker och ting bytt plats. Tex kan gardiner, prydnadssaker och fotöljer ha flyttat in i ett helt annat rum ;).

Happy Birthday



Nu har jag precis avnjutit en god frukost och ska sätta söndagen i rullning. Den Blivande fyller år idag så jag måste snabbt baka en tårta innan han kommer hem från träningen. Av någon konstig anledning är jag mest nervös över hans födelsedagar. Han är väldigt kräsen och noga med hur, vad och när han får presenter. Jag brukar drömma mardrömmar om att jag glömt bort hans födelsedag eller att presenterna försvunnit några veckor innan han fyller år. Och nu är den här, Dagen D.

Jag har köpt ett presentkort a´1000 kronor på intersport, en soldusch - bästa effekten, samt tandblekning. Jag hoppas att han verkligen blir nöjd över presenterna.. annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. Nej, här kan jag inte sitta och svamla.

Happy söndag!


Ute i sista sekunden, igen



Håller på att slå in paket till mamma och Den Blivande. Problemet är bara att jag inte är riktigt klar med vad de ska få, trots att den ena fyllde år i onsdags och den andre i morgon. Hm, det är pinsamt dåligt planerat men jag är värdelös när det kommer till att handla presenter och julklappar. Nej, nu måste jag slänga på mig lite smink och kläder för att skynda ner till stan.

EDEN LAKE



Jag måste bara tipsa er om den nya filmen Eden Lake. Det är oerhört sällan en film får fästmannen att sova oroligt, bli fundersam och berätta att han blev illa berörd. Men i Eden Lake känner man nog att det går att personifiera sig med karaktärerna och handlingen känns verklig. Den är ingen splatterfilm likt Saw, utan snarare ett drama/thriller/skräck som verkligen lämnar dess publik med en tankeställare och magont.

Jag bet av samtliga 10 naglar och det är jag rätt säker på att några andra i sällskapet också gjorde. När filmen väl var slut la sig en total tystnad i rummet och det var inte förrän någon, en halv minut senare, bröt tystnaden genom att säga "Ja, det var en riktigt.. magstark och obehaglig film".

Recensenten som först såg filmen i England hade sagt något i stil med att han skulle skicka alla terapiräkningar till producenten och jag förstår honom. Även DN har uppmärksammat filmen och skrivit mycket gott om den.



67 nya mail

Jag har varit rätt bekväm och struntat i att kolla min mail sedan i onsdags. Fick en smärre chock när jag loggade in i morse och möttes av 67 mail plus ett antal som låg i skräpposten. Nu skulle man lätt kunna tro att jag är en jätteviktig person eller någon som har oerhört många vänner att konversera med via mail. Men jag måste nog tyvärr spräcka den bubblan och avslöja att endast 10 mail var av intresse, resten var i princip bara massa reklam. Jag blir snart allergisk mot att hela tiden matas med reklam, erbjudanden och så vidare!

Senast ringde någon från Ellos ungefär klockan två på en måndagseftermiddag. Hon pratade om säkerhet, beställningar och försäkringar. Vadå Ellos och försäkringar. Det klingar liksom inte? Efter två alldeles för långa och onödiga minuter försökte hon knyta ihop säcken genom att sälja på mig en av deras försäkringar som inte alls var dyr. Hon menade på att det är jätteviktigt att teckna en tilläggsförsäkring utifall att beställningen försvinner/skadas. Jag undrade om just Ellos var kända för dessa problem och därigenom försökte skapa kunder för att kunna skicka beställningar på ett säkrare sätt, för jag har då aldrig varit med på maken om att det blivit trassel med paket eller att det försvunnit. Men jag tackade för Ellos öppna och ärliga information, tackade nej till försäkringen och meddelade att jag hade en alldeles ypperlig idé: Jag handlar på ett annat ställe just för att kunna vara på den säkra sidan att min beställning inte försummas.

Klockan två på eftermiddagen, i min privata mobil. Nej.. det var droppen.

Changeling


Changeling

Vi har precis sett filmen "Changeling" med bland annat Angelina Jolie i huvudrollen. Jag måste verkligen rekommendera filmen, då den till och med berörde mig till tårar och gåshud. Dock var den snäppet för lång för min smak och tyvärr falnade intresset i början av filmen, men i mitten och slutfasen gick det inte att vara oberörd..

Nu är jag så trött att ögonen går i kors och texten är alldeles suddig. Antingen har jag fått akut synfel (hoppas då att jag måste skaffa glasögon) eller så är jag i akut behov av lite sömn. Jag gissar på det sistnämnda :).


Trasselsudden

Jag har suttit och funderat på att fråga min chef om jag kan ta med mig vovven till jobbet. Nu när jag ändå har flyttat in i ett eget kontor så skulle det liksom inte kunna besvära någon. Dessutom är ju Trasan så liten också. Eftersom att jag fortfarande är relativt ny på jobbet har jag fortfarande inte kunnat göra en bedömning av vad som kan vara känsligt att fråga om och vad som är okej. Men tack vare min chef, som för övrigt måste vara världens vänligaste, pedagogiska och sansade människa, så var det inga problem. På mitt mest ödmjuka och finaste sätt ställe jag frågan och fick ett självklart Ja tillbaka.

Förstår ni vilken stor tyngd som faller från mina axlar? Problemet med att hitta dagmatte, hunddagis eller eventuellt vara tvungen att köpa en bil, - bara för att kunna åka hem på lunchen och rasta hundenm, är som bortblåst. Istället kan vi ta en morgonpromenad till jobbet tillsammans.

Åh, helgen kunde inte börja bättre! :)


Fredagskänsla!

Resan till och från Luleå gick bra, trots att det stundvis var väldigt dåligt underlag och kolsvart i stort sett hela körsträckan. Det är inte alltför roligt att resa 60 mil på egen hand utan resgodis eller ljudbok, men Mix Megapol fick underhålla mig där det inte var radioskugga. På vägen ner möttes jag av ett band av renar, ungefär 20-30 stycken som gick i ett llångt ed! Trots att jag är norrlänning är det inte alltför ofta jag sett en ren, så jag fick en stark lust att slita fram kameran för att föreviga denna fantastiska upplevelse, haha.

Nej, nu ska jag hugga in i arbetet och få bort det mesta innan hemgång. Vill inte behöva tillbringa helgdagar eller eftermiddagar av övertid. Förresten gick ekonomiutbildningen superbra så nu längtar jag efter att få börja jobba mer med det :).

Till Luleå för ekonomiutbildning

Idag har det varit ännu en hektisk dag med många spontana överraskningar. Bland annat fick jag reda på att det trots allt bara blir jag som åker till Luleå på ekonomiutbildning. Och sedan, bara sådär huxflux höll jag ett stadigt grepp om en överbliven firmabil som i stort sett är splitterny och dessutom supersnygg. Ska försöka ladda upp en bild när jag är tillbaka på fredag. Eftersom det är drygt 30 mil enkel väg så har jag bestämt mig för att köra halvvägs redan i kväll och ta tillfället i akt att hälsa på lite släkt och bekanta. Det är fullständigt perfekt att slå två flugor i en smäll.

Först väntar dock kalas hos mamma som fyller år och därefter är det bara att packa in Fred Perry-bagen, mig själv och vovven för att bege oss mot kylan. Det viskades om att det blir -30 grader i morgon(!). Stort tack till mig själv för att jag köpte min underbara, röda Goosejacka.


Underbara sovrum

Idag blir det en ytterst dålig bloggdag eftersom att jag i princip just kommit hem och slagit mig till ro. Är så hiskeligt trött efter ännu en strulig dag på jobbet och 60 minuters simning. Dagar som dessa lämnar inte mycket över till fritid.. men samtidigt är det kul att hålla ett högt tempo!

Mina ögonlock är tunga som bly så jag låter därför inspirera er med bilder av supermoderna sovrum i absoluta toppklass. Personligen slits jag fortfarande mellan den mer moderna, stilrena och futuristiska stilen samtidigt som den romantiska, gammeldagsvita shabby chic-stilen också lockar. Fast med tanke på att vi bor i en 63 kvm lägenhet med små, trånga rum och tyvärr inte alltför mycket ljusinsläpp misstänker jag att alltför mycket modernt, färgglatt och vågat lätt skulle bli alldeles för mycket. Det är nog bäst att suga på det tills det blir aktuellt med husköp (förhoppningvis nyproducerat hus). Hm, här kan vi snacka om i-landsproblem på högsta nivå!











(www.homeimprovementplace.com, www.momoy.com, http://www.greertonfurnishings.com, http://chicago.apartmenttherapy.com, www.1contemporary.com)

-25 grader!

Termometern visar med skräckblandad förtjustning 25 minusgrader. Att cykla till jobbet i den här kylan vore befängt, vilket även min älskade mamma höll med om. Därför får jag upphämtning och avsläppning av henne. Vissa dagar kan om möjligt inte börja mycket bättre ;).

Ha en bra tisdag!

Hérmes



All I wish for när jag har namnsdag (18/2) är detta armband från Hermes. Det skulle göra mig till en så mycket bättre människa.. eller någonting liknande ;).


Önskeoutfit, tisdag

Tisdagens klädval

I morgon är det tisdag, med andra ord veckans värsta dag. Då är det mitt i veckan, alltså som längst från helgen som just varit och en mindre evighet till kommande helg. För att sätta lite guldkant i vardagen hade jag mer än gärna klätt mig ungefär så här. Det är sådär lagomt uppklätt om man jobbar på kontor. Inte för ansträngt och inte för slafsigt, utan bara helt perfekt för att göra en tråkig tisdag lite roligare.

Top - forever21
Jacka - fjällräven
Jeans - Asos
Skor - Asos
Armband - Le shop, ms bijoux
Väska - Balenciaga
Rysk, blommig sjal
Klocka - Triwa

Har du en sur dag på jobbet?

- "Har du en sur dag på jobbet? Na na na na.. Jobmeal".  Deras förbaskade reklamjingel har spelats om och om i mitt huvud ända sedan i morse när jag för kung och fosterland, trampade på med trötta steg för att inte komma försent till jobbet. När jag gick ut genom ytterdörren tidigt i morse stod termometern på -19 och när jag väl lyckats cykla till jobbet var mitt hår helt stelt av frost, brr!

Jag måste faktiskt få beklaga mig och säga att jag har haft en riktigt sur dag på jobbet. I morse strulade uppkopplingen, sedan strulade min dator, därefter strulade ett avtal och när jag väl korrigerat det upptäckte jag att ritningarna misstämde, vilket tack och lov inte var mitt fel. Med andra ord var det bara att göra om och göra rätt mitt arbete.  Nu ska jag bara avsluta det sista här på jobbet och sedan ska jag iväg för att träna och lägga måndagen bakom mig. För övrigt har jag fått godkänt att flytta in i ett eget kontor. Förhoppningsvis kan jag beträda det redan under veckan :).

Happy måndag!

Den här veckan fordrar andra bullar!



Mina frukostfrallor blev en succé här hemma, liksom kycklingrätten med pasta, soltorkade tomater, oliver och gorgonzola. Nu har vi precis avnjutit en kvällsfika med nygräddade bröd, philadelfiaost och kall oboy. Det finns inte mycket som kan mätas mot det :).

Den här veckan kommer verkligen att vara späckad med saker och jag är lite orolig över hur jag ska lyckas sy ihop allt. Ser i alla fall fram emot att delta i ekonomiutbildningen med jobbet på torsdag. Sedan måste jag hinna springa på stan och köpa presenter åt Den Blivande, hans bror, min mamma och sedan skicka någonting på posten till pappa. Som vanligt har jag inte alls bestämt mig vad fästmannen ska få.. tips välkomnas med öppna armar! Vad konstigt det förresten kändes att skriva fästman, men han är ju faktiskt det. Vi har ju liksom förlovat oss :).

Nej, nu ska jag sätta in tandblekningen och återgå till Beck.






Happy söndag!



Tänk om man kunde ha det så här skönt på dagarna..


Nu har vi snart gjort bort dagens alla måsten och då är det dags att fokusera på sig själv. Min söndagsritual innehåller allt från en timmes dusch, rakning, noppning och färgning av ögonbryn, tandblekning och målning av naglar. Men det är viktigt att man känner sig fräsch och pigg inför den nya veckan. Hur fånigt det än låter så blir det en helt ny vecka med helt nya möjligheter!

Nu ska jag göra det sista rycket och baka bröd samt komponera ihop en middag med kyckling, spenat, pasta, soltorkade tomater och lite gorgonzola. Vi får se om det blir en flipp eller flopp. Hoppas bara att Den Blivande inte smäller av vid första tuggan, för han avskyr verkligen att ha ädelost i maten. Tyvärr älskar jag det och det händer då och då att jag smyger ner litegrann i maten. Man kan ju trots allt inte vara rädd för att testa nya saker, eller hur? :)

Jag har dessutom börjat anamma Blondinbellas sätt att planera för veckan och skriva en handlingsplan, eller jag skulle nog snarare kalla det rätt och slätt för planering. Ja, jag ska sätta mig och planera ihop hur veckan kommer se ut med fyra födelsedagar vilket resultarar i mängder av kalas. Dessutom åker jag till Luleå med jobbet på torsdag (3 timmar bilkörning - enkel väg), och sedan krävs 5 träningpass, några timmar med familj och vänner samt plugg. Just ja, jag måste verkligen komma ihåg att ringa till Univesitetet och sedan sätta tänderna i den där kursen. Undrar om det är lika bra att sätta en post-it i pannan för att lyckas komma ihåg det..

Listerinevän



Den Blivande är nästan manisk när det kommer till tandhygien. Han borstar sina tänder minst två gånger per dag, använder regelbundet tandtråd och sköljer med Listerine. Dessutom, för ge extra mycket styrka åt tänderna så tuggar han extra-tuggummi. Eftersom att han är kroppsbyggare så äter han mellan 5-10 ggr/dag vilket tydligen sliter oerhört på emaljen. Enligt tandläkarna ska man helst bara äta 3 ggr/dag för att bibehålla den perfekta emaljstyrkan.

Tydligen hade han gått med i Listerineklubben som den sanna Listerinvän han är och bra var väl det, för i fredags kom ett paket med dessa flaskor. Nu är det nog ett ypperligt läge för mig att sluta misshandla mina tänder och istället försöka ta hand om dem. Min melodi när det kommer till att vårda tänderna är godis, saft, kaffe och tidigare cigaretter. Givetvis borstar jag dem två gånger per dag och använder tandtråd när jag orkar. Men det verkar ha fungerat bra det också, för jag har hittills aldrig haft ett enda hål :).

Ett oglamoröst söndagsmåste


Ett mindre glamoröst måste!

Har precis gjort en inventering i min vår- och sommargarderob. Det blev en hel del som ska sparas och därmed givetvis tvättas innan det får hängas upp i garderoben. Jag är inte en sådan person som skänker överflödet till Myrorna, utan då kastar jag hellre bort det eller ger det till någon bekant. På bilden ovan ser ni ett mindre glamoröst måste men jag längtar faktiskt efter att beta av tvättberget och få in lite mer ljusa och färgglada kläder i garderoben.

Är inte storstädning, garderobsrensning, en promenad i solen och ett par tulpaner på köksbordet vad som verkligen kännetecknar att våren är på ingående? Det är det i alla fall för mig och tack vare detta går dagens måsten som en dans på rosor. Jag inbillar mig att ju förr det är klart desto snabbare kommer våren :).

Underbara söndag


(Buketten som står i köket. Det är en dålig bild, jag vet! )

God morgon allihopa!

Idag lyser solen över den norrländska snöstaden Umeå och tack och lov har vädret blivit lite mildare. Idag har vi endast 8 minusgrader så en långpromenad längs med älven borde vara ett faktum. Liksom renovering, storstädning, tvättning, matlagning, brödbak och helst ett besök hos en vän.. Hrrm, vi får väl se exakt vad som kommer att hinnas med under dagen men jag är på ett strålande humör!

Happy söndag! :)

KEEP CALM AND CARRY ON


Mina färgfavoriter från Petrified in pink

Nu har jag suttit och spanat på petrified in pink:s hemsida och bestämt mig för att lägga en beställning på en eller några posters. Jag skulle vilja köpa en ljus plansch, rama in den och ställa den i hallen. Det känns ganska passande eftersom att hallen ofta kan kännas oharmonisk. Det är vanligtvis där man oftast känner sig stressad, upprörd eller omotiverad precis innan man ska lämna hemmet för att springa vidare. Eventuellt blir det ytterligare en till plansch i färgen lilla (plommon) som får hänga i arbetsrummet. Jag är verkligen stormförtjust i textningen "keep calm and carry on". Om ni inte hört eller läst om historian bakom dess budskap bör ni läsa texten här nedanför:

 "Reproduktion av en av de tre brittiska affischer som trycktes upp för att lugna allmänheten i England under 2:a världskriget. Just denna trycktes upp i 2.5 miljoner exemplar men användes aldrig. Över 50 år senare hittade man ett exemplar i en låda bland en massa böcker köpta på auktion och ägarna gillade den så mycket att man lät rama in den för att ha i sin bokaffär. Kunderna gillade den också och så spreds den vidare världen över för att idag vara en av de hetaste trenderna i inredningsvärlden".

* posters & text från Petrified in pink

the day the earth stood still



Nu ska vi avrunda dagen i äkta slappar-anda genom att se filmen "the day the earth stood still". Enligt imdb har den endast fått 5.6 i betyg och trots att jag är övertygad om att det kommer vara dålig och väldigt förutsägbar vill jag ändå se den. Någonting säger mig att handlingen kommer vara ungefär så här: hjälten lever antingen ett sunkigt eller superlycklig liv vilket slås i spillror för att förbytas till ett levande helvete. Alla tycks dö som flugor och byar, städer och länder ödelägg. Mänsklighetens undergång är ett faktum. Sedan, huxflux, räddar hjälten/hjältarna hela världen och alla lever lyckligt i alla sina dagar..

Melodifestival!


Ni missar väl inte den andra deltävlingen av Melodifestivalen som drar igång om mindre än en halvtimme? Vi har givetvis laddat upp med ostkrokar, smågodis och mineralvatten. Sen om vi, eller jag, verkligen komma orka äta någonting är en annan sak. Just nu känns det fortfarande som om jag inte behöver äta på en vecka.

I kväll hoppas jag verkligen att Måns går vidare. Jag tycker fortfarande att det var ytterst märkligt att Marie blev utslagen förra lördagen. Av alla ruttna låtar så var hennes bäst. I alla fall om man summerar helhetsintrycket med sång, koreografi, styling och så vidare. Inte kan vi väl skicka någon som Caroline Af Ugglas och hennes turkosa gummistövlar till Eurovision? Jag är så less på artister som Alcazar, Amy Diamond och Markoolio. Kan inte de släppa sången och satsa på att utbilda sig och pröva lyckan inom ett annat karrärspår istället för att plåga svenska folket med sina skräniga, burkiga och vansinnigt lama röster.


Alla ♥ dag

Man blir verkligen utmattad av alla hjärtans dag ♥. Vi ställde klockan tidigt i morse och låg kvar för att mysa en stund innan det var dags att bege sig ut i kylan för att träna. Sedan bjöd jag Den Blivande på världens godaste brunch på Rex. De har den bästa maten i Umeå om man vill kunna äta och fika gott. Dessutom är det en mysig atmosfär. Vi satt säkert och tryckte i oss onyttigheter i tre timmar. Jag åt allt från lax, pestosallad med päron och valnötter till knaperstekt bacon och amerikanska pannkakor med sirap. Självklart avslutades hela matfesten med äppelpaj, bananmilkshake och kaffe.

Hrm, nämnde jag att jag inte kommer behöva eller ens borde äta på en vecka? :)


Är det okej att raka muffen in public?

Jag har precis kommit hem efter en mindre angemän upplevelse på badhuset. Först och främst var jag nästan rosenrasande på två korkade småbarnsföräldrar som prompt skulle lära sina barn att simma i motionsspåret. Klockan 10 på morgonen är det endast en länga som är öppen, dvs att resten, alltså ungefär 3-4 längor är öppna för allmänheten där alla får leka och bada. Till och med simträna om man känner för det. Trots att vi var runt fyra stycken som var intresserade av att göra ett seriöst träningspass envisades småbarnsföräldrarna med att ockupera i stort sett hela motionsbanan och vår träning blev uppenbart lidande.

En dryg timme senare, när mitt pass äntligen började lida mot sitt slut och jag ser fram emot en varm dusch står småbarnsföräldrarna redan i duschrummet. Jag är fortfarande irriterad över hur korkat de betett sig tidigare men min irritation övergår ganska snabbt i en chock. Helt plötsligt står en av mammorna och rakar den nedre regionen helt ogenerat. Hon står till och med vänd mot mig, ungefär som att hon vill visa att hon inte alls tycker att situationen är besvärlig. Inte ens när hon hukar sig för att "komma åt lite bättre" har hon vett nog att vända sig från mig. Våra blickar möts alldeles för många gånger eftersom att jag säkerligen stod med hakan i golvet, stirrandes på de mest intima delarna och hade i ren chock tappat förmågan att tänka snabbt.

Alltså, är det jag som är alldeles för känslig eller är det okej att raka den nedre regionen bland folk?

Blombud till arbetsplatsen (igen)

Nu är det bara en timme kvar av arbetsdagen och sedan ska jag packa ihop för att ta helg. Idag har jag varit riktigt effektiv och betat av en hel ledningskarta plus att jag fått ut en skörd av upplåtelse-avtal. För första gången någonsin känner jag mig riktigt utmattad efter en arbetsdag här.

Fick dock ett glädjande samtal tidigare idag från Löfgrens Blommor som ville komma över och lämna ett blombud. Den Blivande har gjort det igen, så nu står det en helt underbar bukett med rosa tulpaner, rosor och några andra rosa blommor som lyser upp mitt skrivbord :).


Hemma hos oss: Vardagsrum



Så här ser en del av vårt vardagsrum ut. Vår soffa är tillräckligt stor för att kunna benämnas som gigantisk, men trots dess storlek älskar jag den och skulle inte vilja byta bort den för någoting annat. När vi slappar framför tv:n kan vi ligga raklånga åt varsitt håll utan att benen faller över kanten. Då min sambo är 190 cm kan ni nog tänka er vilken landningsbana den är, ha ha. Som ni ser sitter det en projektor ovanför soffan och på den motsatta väggen hänger en stor duk (ca 400 x 170 cm).  Där kan jag lova att det kommer visas mängder av nya och bra filmer!

Nej, nu ska jag ta min älskade Trasselsudd till vovve och lägga mig tidigt, för en gång skull. Sedan den sena filmen igår är jag inte riktigt mitt allra kvickaste och mest klartänkta jag. I morgon trotsar jag vädergudarna och kylan (-15 grader) genom att ta på mig svarta pumps, jeans och t-shirt med ett smalt bälte och massa smycken till. Det är ju faktiskt fredag!



Hemma hos oss: Badrum

          
                                                                                                     
När vi flyttade in i vår lägenhet hade det precis skett ett stambyte vilket resulterade i att badrummet blev helkaklat. Tack och lov blev det inte några stora kakelplattor i blått/rött/grönt, men precis som ni ser på bilden ovan (till vänster) var det enhetligt vitt och sådär tråkigt standardiserat.

Det var skönt att vi slapp göra badrumsrenoveringen på egen hand, men jag hade gärna utnyttjat det tillfället genom att klämma in lite svart eller grå mosaik i duschhörnan. Är rätt säker på att det hade kunnat bli en snygg kontrast till det annars så vita badrummet. Bor man litet och har ett badrum på (knappt 5 kvm) så är vitt den mest tacksamma kulören då man upplever rummet större och svalare. Trots att badrummet var helt OK när vi flyttade in så valde vi ändå att göra en ""lightare renovering" som ni kan se på det högra fotot.

Förvaring är nästan A och O för mig. Då vår lägenhet tyvärr inte har mer än 2 garderober har vi varit tvungna att komma på innovativa lösningar för varje rum. I badrummet har vi valt att borra upp två hyllor från Ikea för att förvara överflödigt med hårvårdsprodukter, hudkrämer och smink. I stort sett är det mina saker och våra handdukar som ockuperar hyllplatserna. Under dessa står två förvaringshyllor från K-rauta som med lådor som jag funderar på att måla vita. I dessa ligger allt möjligt förvarat i nessessärer från Make up-store, Body Shop och Ikea. Nästa gång vi vill köpa nytt kommer jag vägra såvida det inte finns ett stort, sterilt badrum och ett öppet, ljus och luftigt kök.



Är det någon som på ett pedagogiskt sätt kan förklara för mig hur sjutton man laddar upp små foton som man klickar på för att förstora?



































Hur var det nu med karma..

Blogg.se krånglar och det verkar inte gå att posta foton, hrm. I alla fall har jag haft en superduperdag på jobbet och gjorde ett mycket värdigt försök till att få ett eget kontor, och vet ni vad? Det verkar ha lyckats! Min chef ska kolla upp vad det kostar att hyra ytterligare ett kontor och i sådana fall får jag förhoppningsvis flytta in där under nästa vecka. Då kan jag ombona och inreda det hur jag vill, men givetvis med en mycket proffessionell och arbetsinriktad linje.

Förutom den (förhoppningsvis) glada kontorsnyheten bestämdes det att vi ska hyra in ytterligare en konsult och jag rekommenderade en nära vän. Att jobba med en kompis kan ha både för- och nackdelar, särskilt om man konkurrerar om en fast tjänst, vissa arbetsuppgifter eller ett mer avancerat projekt. Hon ska komma på intervju i morgon och om de tycker om henne får hon börja nästa vecka. Jag hoppas innerligt att jag inte kommer att ångra mig senare. Vi har trots allt likvärdiga kvalifikationer, samma intresse för att utvecklas inom ekonomi och vissa gemensamma egenskaper. Dock har jag tur i kärlek och hon i arbete, pengar och.. allt annat. Typ.

Hrm, om det nu finns någonting som heter Karma så hoppas jag att detta kommer ge mig en tillräcklig stor dos att det räcker ett antal år framöver..

Louis Vuttion eller Ordning & Reda ?



Det här med att välja rätt filofax är lättare sagt än gjort. Med mitt växlande humör och svängiga intresse för färg och form gör det mitt val desto svårare. Det är ju trots allt meningen att man ska ha en filofax under ett helt år, minst. Förra året hade jag en personlig almenacka i rött vilket jag var helnöjd med ett tag. Sedan ville jag ha en i vitt, grått eller rosa. I år har jag inte krånglat till det mer än att jag har en svart standardkalender som är liten nog att stoppa i jackfickan eller i en mindre väska.

Tyvärr tröttnar jag på den tråkiga, snälla enkelheten också vilket gör att jag nu börjat snegla mot en filofax från ordning & reda. Då köper man en pärm och lösa blad vilket är perfekt om man sedan vill kunna variera sig. Laddar man upp med pärmar i olika färger så kan man flytta papperen mellan dem. Lite bökigt men så får det vara i de fall man har svårt att bestämma sig. När jag väl lyckats läsa klart en kurs/utbildning ska jag unna mig själv någonting jag sedan länge velat ha, - en Louis Vuitton filofax. Den jag spanat på kostar ungefär 2300 kronor och det blir den perfekta belöningen när jag är klar med mina studier. Att unna sig saker är jätteviktigt, på så sätt bibehåller i alla fall jag motivationen. Särskilt när det gäller saker man kan ha användning av i sin vardag.

Nog för att jag skulle kunna köpa en LV-filofax redan idag, men det blir inte samma sak. Det skulle vara som att förbjuda sig själv att äta godis under veckodagarna och sedan småäta varje dag, eller som att lova sig själv att träna 5 dagar i veckan och sedan jäsa i soffan i stället. Nej, det skulle kännas som ett rent misslyckande och det tänker jag inte tillåta :).

Amerikanska bananpannkakor



Amerikanska bananpannkakor


I helgen letade jag fram ett nytt recept på amerikanska pannkakor och kunde inte motstå frestelsen att prova bananpannkakor, för visst låter det väl gott!? Jag ber om ursäkt, för fotot ovan framställer det hela väldigt oaptitligt och det ser verkligen ut som.. pannkaka. Men det var så himla gott! Banan, pannkaka, vaniljglass och varma hallon är absolut en vinnande kombination!

Här kommer receptet jag använde mig av..

Du behöver:
* 2 msk Smält smör
 * 1 ägg
* 2,5 dl mjöl ( 1 dl kan bytas ut mot grahamsmjöl eller rågmjöl)
* 2,5 dl mjölk
* 1 tsk vaniljsocker
 * 2 tsk bakpulver
* 1-2 mogna bananer
* 1 msk socker

Gör så här:
Vispa ner ägget i det smälta smöret till en jämn smet (obs, snabbt så att inte ägget stelnar). Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker i en separat bunke. Varva sedan mjölblandning och mjölk ner i äggblandningen. Mosa tillsist bananerna och vänd ner i smeten. Stek!


Onsdagsmys



Hos oss tar vi onsdagar (läs lill-lördagar) på fullaste allvar. Det innebär att så snart det finns en någorlunda bra film är det en ypperlig ursäkt till varför man tillräckligt trött och hängig att kunna misstas för att vara en Zombie på torsdagen. Som så många andra kvällar är ljuslyktorna tända, popcorn står på bordet, sambo och vovve myser i den andra änden av soffan och jag ligger och bläddrar i de två senaste numrerna av Hus & Hem medan vi väntar in 21-filmen. För övrigt har jag lyckats med någonting så klumpigt som att teckna dubbla prenumerationer på Hus & Hem. Det uppdagades när jag hade fyra tidningar och två fakturor som snällt låg och väntade under brevinkastet i eftermiddags. Hrrm, ja ja.. jag får väl ge bort den ena prenumerationen till mammsen.. det uppskattas säkert :)

Psst.. Asos har endast 10 kr i frakt till kl 23 i kväll

Kom just på att det var i kväll jag skulle ha lagt min beställning från Asos och jag har fortfarande inte hunnit kolla igenom deras sortiment. Måste ta en sista snabbkoll innan det är dags att krypa i säng. De skickar ordrar till Sverige för endast 10 kronor i fraktavgift, dock gäller det erbjudandet fram till klockan 23 i kväll.

Skynda fynda, som man brukar säga.

Tips för alla hjärtans dag



På lördag är det alla hjärtans dag och givetvis har jag planerat mer eller mindre stordåd för mig och Den Blivande. Nämen, eftersom att februari innebär fem födelsedagar, två namnsdagar och alla hjärtans dag är jag tvungen att ligga lite lågt på den fronten. Det blir ingenting mer avancerat än en brunch på Rex och kanske ett biobesök framför en supermysig putte-nutt-film.


Då min mamma och lillasyster är singlar har jag tänkt att även visa dem lite extra kärlek genom att bjuda hem dem på eftermiddagsfika i form av kaka och gott te. Bara för sakens skull planerar jag också att baka lantbröd och skriva små söta ettiketter med deras namn på, samt göra ett handgjort kort. 

Ett tips om man har svårt att hitta på någonting till sin ögosten är att utforma ett eget "tillgodohäfte". Då kan man till exempel ge bort en lunch ute, ett biobesök, en massage, middag, myskväll och så vidare. Fantasin kan och behöver verkligen inte ha några gränser.. ;)

Utbildning på annan ort

Här är det snabba bud!

Redan nästa vecka ska jag på min första utbildning på annan ort för att lära mig ett av de ekonomisystem som tillämpas på mitt arbete. Det blir min allra första tjänsteresa till annan ort och trots att det är dryga 30 mil (enkel väg) känns det helt överkomligt. Ser framför mig hur jag kan spela hög musik, stanna till och köpa kaffe, äta middag med några släktingar och sedan vara tillbaka i lägenheten sent på kvällen. Jag hoppas bara att de senarelägger utbildningsstarten till sen morgon så att jag inte behöver kliva upp kl 03. Då är jag verkligen inte kapabel till att köra bil en längre sträcka..

Busy



Ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar så att jag verkligen hann med alla måsten. Nu har precis en vän gått härifrån efter några timmars struntprat och ett rykande färskt avsnitt av Lipstick. Det slog mig just att det var idag jag skulle ha kontaktat universitetet, skickat in tidsrapporten, stämt möte med hundvakten, hämtat upp min cykel och helst hunnit med tusen små måsten som just nu hänger löst i luften likt ett betungande ovädersmoln..

Fast trots att det cirkulerar mänger av måsten och "jag borde nog.." så trivs jag allra bäst i pressade och stressiga miljöer. Då är jag i mitt rätta element tack vare att det kräver total närvaro och effektivitet. Att sitta hemma och rulla tummarna fungerar inte på mig. Då går jag liksom i ide och sover ett halvt dygn av ren tristress. Nej, i morgon ska jag stiga upp 05:45 för att unna mig en lång frukost med tillräckligt mycket tid för att strukturera upp veckans viktigaste saker. Mitt nyårslöfte var att arbeta på min självkänsla, vilket jag förstått inte stärks av att man hela tiden misslyckas med att hålla tidsplaneringen. Nu är det realistiskt tänkande, tisplanerande och sedan analyserande vid veckoslutet som gäller om man vill nå till toppen.

*Bild: Superstock.com

En alldeles vanlig måndag..

Hej hej!

Jag är så overkligt trött idag efter en heldag av inlärning och utförande på jobbet. Jag trivs hittills superbra och som det känns just nu skulle jag kunna arbeta gratis där, bara för att det är så himla roligt! Har också börjat göra i ordning mitt kontor så gott det går eftersom att jag delar med en kollega just nu. Iag har jag även sett till att vi fått in en radio och det gör att dagen går så mycket snabbare. Nästan lite för snabbt. Idag har allt gått så fort att det känns som om jag endast gått in på jobbet och sedan gått ut igen. Det måste ju vara ett bra betyg och verkligen innebära att man trivs!

Efter jobbet blev det ett besök på gymmet med 45 minuter spinning och 30 minuter styrka, puuh. Måste boka in träningshjälp snarast möjligt så att jag får hjälp att lägga upp ett eget träningsschema. Egentligen skulle jag ju ha min vilodag i morgon och endast promenera till och från arbetet, men jag tror att jag ska lägga in 60 minuters simning också. Det är nog bäst att lägga på ett kol eftersom att det snart är maj vilket innebär en vecka i Antibe ;)..

Beck & tandblekning

Puuh, jag är helt färdig efter ännu en heldag av renovering. Har hållit på att slita till för en timme sedan, så nu ligger vi och pustar ut framför Beck. I morgon är det en helt ny vecka som förhoppningsvis kommer innebära en hel del spännande förändringar och nyheter. Jag ska ta emot den nya veckan med ett leende och därför är det såklart extra viktigt att ha vita tänder och ännu vitare får man med hjälp av tandblekning ;). Känner mig rätt fånig när jag ligger med en stor tandskena i munnen utan att kunna prata, men vill man vara fin får man lida pin!

Träning & tips på Rea


Kollage med produkter från fitnessbutiken.se

Nu har två dörrlister fått smaka på en rejäl omgång av slipning och spackling. Medan det torkar ska jag skynda mig ner till gymmet och simma 60 minuter. Har precis börjat öka från 45-minuters träning till 60-minuter. Jag misstänker att den lilla ökningen kommer kännas av ganska rejält när jag kommer hem igen. Men då vet jag i alla fall att träningen ger resultat och det är ju det jag vill uppnå! Mitt första delmål som jag ville klara av innan sommaren (att gå ner till 55 kg) har jag redan uppnått och jag funderar därför på att tidigarelägga delmål två (väga 50 kg). När vi åker till Antibe i maj skulle det till exempel vara ganska fint att ha uppnått mål två. Men jag måste nog ta mig en rejäl funderare och få hjälp att lägga upp ett komplett mat och träningsschema för att kunna ta mig dit på så pass kort tid.

Förresten såg jag att fitnessbutiken.se har en jättebra rea på träningskläder och annat som till exempel proteinpulver och kosttillskott. Att kunna blanda en proteindrink efter träningen är en jättebra idé då det bland annat ger ett snabbt resultat och påskyndar muskelåterhämtning efter träning.

Mitt träningsschema för den kommande veckan ser ut så här:

- Måndag: kondition 45 minuter & gym 30 minuter med fokus på ben.
- Tisdag: promenad 2 h (morgon & kväll).
- Onsdag: Simning 60 minuter & gym 30 minuter med fokus på mage.
- Torsdag: promenad 2h (morgon & kväll).
- Fredag: Kondition 45 minuter & gym 30 minuter med fokus på armar.
- Lördag: Spinning 55 min + Core 30 minuter
- Söndag: Simning 60 minuter

(Veckans vilodagar blir tisdag & torsdag. Motionen ersätts av 2 timmars promenad till & från jobbet).

Hej mitt vinterland..

Har just slitit mig upp ur sängen och inser till min förskräckelse att jag sovit tolv timmar, guh. Vad bortkastat det känns eftersom att halva söndagen redan hunnit passera, sedan står en ny arbetsvecka och väntar bakom hörnet. I alla fall, jag skulle precis klä på mig för att ta ut Trasslet på en morgonpromenad och blickar ut för att mötas av drivor och återigen drivor av snö. Dessutom verkar det inte finnas någon tendens att det ska lugna ner sig för det fortsätter vräka ner snö. Vad besviken jag blir då jag hunnit bli inställd på att våren mer eller mindre skulle vara på ingång och sedan kommer det istället en vecka av snöstorm och -15 grader.

Jag tror minsann att jag kryper in i min stora morgonrock och gullar med Den Blivande så att tar ut vovven när han kommer hem. Som belöning får hem nygräddade amerikanska pannkakor med tinade hallon och jordgubbar, samt GB:s lightglass ;). Sedan är det hög tid att fortsätta med listerna, suck.


Utsikt mot stan


Observera att vårt fönster döljs av ett 30 cm högt snötäcke!


Dagar som dessa är alla i vår familj skrämmande överens om att man
inte ska göra annat än att mysa i sängen :)


Hemma hos oss en lördagkväll

Gosh vad jag har kämpat på med att slipa och måla dörrlister idag! Mitt i mitt arbete tog jag en paus med dörrarna och fick istället för mig att vi skulle sätta upp golvlister i köket och dra en antennkabel rakt genom två rum för att kunna koppla ihop den med tv:n. Sagt och gjort, såhär sex timmar senare kan jag luta mig tillbaka och med glädje se resultatet av dagens hårda arbete. Nu ska vi precis hugga in på en väldigt sen, men ack så god lördagsmiddag med pasta, bacon, bladspenat, cashewnötter och massa annat. Så här ser resten av vår kväll ut..











Lördagsnöje på högsta nivå

Efter två timmars svett, värk och flämtande på gymmet väntar nu en hel eftermiddag av renovering. Min lördag är långt från att kunna kallas för glamourös, men allt slit och arbete innebär i alla fall att vi sakta men säkert närmar oss ett slut. Nu ska jag hugga in på de nygräddade våfflorna och sedan är jag redo att viga eftermiddagen åt att slipa och måla dörrlister, sen är det samtliga (11 dörrar) som också ska få sin beskärda dos av slipning och målning.. guuh.







Blomsterbud på nya arbetsplatsen

Nu är det dags att återigen stänga mina två blå. Ska dock gå förbi och sniffa på buketten med blommor en sista gång och passa på att njuta av doften innan de hunnit vissna. Tänk om man alltid kunde ha en färsk blombukett med rosor eller tulpaner hemma, vilket lyx det skulle vara!

När jag precis börjat på mitt förra arbete fick jag ett blomsterbud levererat till mitt kontor från Den Blivande och det var verkligen så roligt att butiken han beställde de från faktiskt körde ut buketten med ett personligt överlämnande. Gissa om mina arbetskamrater tyckte att det var spännande när deras nya kollega får ett blomsterbud mitt i veckan. Det spekulerades hejvilt om eventuella hemliga beundrare tills jag berättade vem det var från. Då släppte spänningen och övergick i avundsjuka, för det var minsann ingen annan som fått blomsterbud från sin respektive ;).

Det finns nog ingenting så lättsamt som att ge en liten bukett blommor och samtidigt skänka så mycket glädje
..






Bildkavalkad

Jag har spenderat delar av kvällen med att sortera upp i diverse fotoalbum. Gissa om det känns besvärligt att gå igenom dessa underbara sommarbilder och sedan vara tvungen att avbryta mitt i arbetet för att ta ut en kissnödig hund, - i 16 minusgrader och fortsatt snöfall! Då känns det som att sommar 2009 är en evighet bort..

Här följer i alla fall en bildkavalkad från vår egenbyggda sommarstuga som ligger en timme norr om Umeå, alldeles intill havet. Det är faktiskt så att stugan ligger på en udde med den ultimata lyxen att från stugans samtliga fönster (i ett läge) har man havsutsikt. Då blir det bland annat lite roligare att diska.. ;).


Sommarens första grillkväll


Soldäck


Stugan


Kök från Epok (bortse från att det är stökigt)


Kuriosa


Kuriosa


Mina två favoriter :)


Misskalkylering i planeringen



Nu har jag bäddat ner mig i soffan och bunkrat upp med massor av godis och en kuslig skräckfilm. Vad som kan tyckas vara en perfekt fredagskväll är inte alls lika tillfredsställande som den skulle kunna vara. Jag har så god lust att dra fram locktången, mascaran och den svarta ögonskuggan. Sedan slita på mig min korta marinblåa klänning och ett par nylonstrumpor samt smycken, skyhöga pumps och en svart kuvertväska för att sedan, med bestäma steg styra blicken mot närmaste uteställe. Eventuellt finns det en överhängande risk att jag stannar till en eller två timmar hos någon vän som har förfest för att skölja ner några glas vin. Förtäring av alkohol är viktigt, om ej livsnödvändigt för att man ska ha tillräckligt roligt ute på krogen. I alla fall i mitt fall. Nästa helg blir tillsvidare reserverad för utgång, hoppas bara att jag inte känner för att ha en lugn hemmakväll då.

Bild: www.freshnews.in

Kastar in ett snabbt inlägg

Guuh, det är tungt att stiga upp tidigt på morgonen!

Nu ska jag fixa en snabb fläta i håret och sedan är det dags att traska iväg och göra bort fredagen. I morse när jag vaknade var jag i stort sett korsögd av trötthet samt övertygad om att det var tisdag. Jag var faktiskt så säker på det att det dröjde ända till frukosten innan jag insåg att det är fredag idag, och det var minst sagt en glad överraskning!

Jag hade tänkt stoppa fötterna i ett par gråa pump men vädergudarna verkade dock inte särskilt förtjusta i den tanken att vintern skulle lida mot sitt slut. Istället möttes jag av 40 cm nyfallen snö när jag och vovven var ute på morgonpromenad, så mina pumps får nog stå kvar på skohyllan och samla damm i ytterligare några veckor.

Nej, nu måste jag skynda. Ha en bra fredag!

Underbar inspiration från Sköna Hem

Sköna hem bjuder alltid på väldigt varierad och sagolik inspiration som passar de flesta. Var nyss inne på deras hemsida och läste artikeln om inredaren Nina Campbell och jag blev minst sagt faschinerad av hur hennes vackra hem ser ut. Där skulle jag mer än gärna vilja bo och bara njuta dagarna i ända av den underbara atmosfären.

När vi så småningom köper hus ska jag ha en egen klädkammare som ska gå i färgerna vitt och ljusrosa. Första bilden till vänster har jag sparat som inspiration till min framtida klädkammare då jag drömmer om att ha stora garderober och en underbar fotölj att kunna återhämta mig i de gånger det blir för jobbigt att prova kläder eller hänga in de senaste inköpen.


Jag är ledsen över det superslarviga kollaget, men jag måste snabbt som ögat fixa allt inför morgondagen och sedan stänga min två blå. Sov gott!

Samtliga bilder kommer från skonahem.se

Gårdagens goda recept

Penne med kyckling med spenat och svamp

Ingredienser,
4 portioner:

350 g penne

3 st kycklingfiléer, 400 g

200 g champinjoner

70 g babyspenat, en påse

1 dl vitt torrt vin

2,5 dl matlagningsgrädde

salt nymald svartpeppar

Topping:

riven cheddar










Gör så här:


1 Koka pastan knappt al dente, den ska koka färdig tillsammans med såsen. Slå av i durkslag.

2 Medan pastan kokar: Strimla kycklingfiléerna grovt och skiva svampen. Skala och skiva löken.

3 Bryn kycklingen runtom i smör/olja i en stekpanna eller stekgryta tillräckligt stor att även rymma den kokta pastan.

4 Lägg ner svamp och lök och stek under omrörning i några minuter, så att svampen får en fin stekyta.

6 Slå på vinet och sjud i cirka en minut. Tillsätt grädden och sjud i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar.

7 Blanda ner pastan i såsen och sjud på svag värme tills såsen nästan har kokat in i pastan, cirka 5 minuter. Rör ner den väl sköljda spenaten.

8 Servera med riven ost och en enkel tomatsallad.

Recept & bild från alltommat.se

I'm on the top of the world


Gissa om jag blir distraherad!?

Puuh, idag har jag gnuggat samtliga hjärnceller och ansträngt dem till det yttersta. Första dagen på jobbet var oerhört förrvirrande, ansträngande men också väldigt intressant. Jag tror dessutom att jag fått fördelen att jobba med otroligt sympatiska, trevliga och drivande människor som säkerligen kommer göra arbetsplatsen till det bästa. Vilken underbar känsla det är att känna sig nöjd med sitt arbete och att man faktiskt är genuint intresserad av att lära sig mer. Jag känner mig nästan som en svamp som bara vill insupa så mycket kunskap jag kommer över.

Jag längtar verkligen efter att få lära mig mer, särskilt om de ekonomiska uppgifterna och så småningom få känna att jag behärskar det helt och hållet själv. När jag väl får ett eget kontor ska jag försöka göra det så hemtrevligt som möljligt med foton, ljuslyktor, gardiner och ja.. rubb och stubb.

Nog om jobb nu. Jag har äntligen parkerat mig i soffan samtidigt tillsammans med Trasselsudden som är överlycklig över att vi är hemma igen och i ren glädje springer runt med giraffen i högsta hugg. Nej, nu ska jag överraska S med ett nytt recept som jag klurat på idag, det är bland annat renkött, mums!


Puuh!


(Valde alternativ ett)

Äntligen är hela to-do-listan avklarad och nu ska jag slappa framför resten av Made in Sweden. Sitter med slingvätska i håret och tandblekning i munnen, ha ha. Det gäller att vara förberedd inom samtliga området när man står inför den första arbetsdagen på ett nytt jobb ;). I morgon bitti ringer klockan 05:50 och då är det åter till det vardagliga livet. Förresten vilar min blick då och då på krusidullet ovan. Ni verkade rätt eniga om att det var snyggast och jag kan inte annat än att hålla med er.

Lite pirrigt inför morgondagen är det allt men det ska nog gå bra. Just ja, det verkar som att jag blivit antagen till en distanskurs på 7.5 poäng inom ekonomi/bokföring/redovisning. I sådana fall är det bara att hålla i hatten och ge 110 % fram till sommaren.

Ha en bra kväll allesammans!

Mellanlandning


(Den här vita springaren fick följa med mig hem idag).

Puuh, nu har jag betat av halva min to-do-lista och jag är hemma för att mellanlanda en liten stund. Mötet gick över förväntan bra men jag blev tyvärr inte ombedd att lämna ett löneanspråk. Men mitt i allt prat om löner hör jag mig själv göra en invecklad utläggning om hur mycket mer motiverad jag skulle vara om jag behöll samma genomsnittslön som jag haft tidigare och tro det eller ej, men jag lyckades diskutera upp lönen! :)

Har också hunnit med att äta en extra snabblunch på Sushi Bar med systeryster, handla nya kläder och ett par jättefina gardiner. När jag väl stod inne på Olssons Tyger kändes det som att jag verkligen inte orkar lägga ner tid på att köpa tyg och sy egna gardiner. Hittade istället ett par jättefina kraftiga gardiner i vitt som det i stort sett bara var att hänga upp. Undrar om min käre sambo ens kommer att lägga märke till att halva fönster nu täcks av ett par gigantiska gardiner. Säkert inte.

Nej, nu ska jag iväg och träna ett tag. Visst är förresten hästen som fått följa med mig hem charmig? Nu återstår det bara ett hitta ett passande ställe för honom att stå på för han passar inte mot fondväggen.

Dagens to-do


Denna måste kortas av illa kvickt!


Nu har jag precis sköljt ner dagens lunch (2,5 dl proteinpulver & 3 dl minimjölk + 2 dl hallon). Nu ska jag skynda mig ner till stan för att skriva på kontrakt och förhoppningsvis diskutera lönen. Det föreligger dock en stor risk att jag inte alls får göra löneanspråk, men man kan ju alltid testa. Det skadar ju ingen.

Dagens mission är i alla fall att hitta någon stål/metallsåg så att jag äntligen kan såga av orkidéstången och korta ner den en hel del. Har försökt klippa, nypa, bända och fila av den men det är totalt omöjligt. Och ja, även denna är av plast men ni förstår inte hur värdelöst dålig jag är på att behålla mina växter levande.

Om någon är intresserad är detta dagens to-do:
- Simma 45 minuter
- Bleka tänderna
- Återlämna böcker
- Byta kläderna från H&M till en mindre stl
- Köpa & sy upp gardiner
- Fixa orkidén
- Klippa klor, duscha & ta en långpromenad med Trasan
- Noppa & färga ögonbryn
- Slinga håret & klippa luggen
- Måla naglarna i fransk manikyr
- Laga ett nytt recept till middag & bjuda Den Blivande på ett glas vitt
- Organisera upp bland alla papper som för tillfället byggt ett berg på arbetsbordet
- Lägga ansiktsmask & grundligt peela ansiktet

Nu måste jag skynda vidare, kram!


Vi åker till Antibe!

Trots att jag inte fyller år förren 31 maj så fick jag min present igår. Jag kunde inte använda eller utnyttja den, men jag fick veta vad det var och jag kan lova er att jag hoppade av lycka!

I maj åker vi till franska rivieran- Antibe, för en veckas sol, bad och shopping tillsammans med ett annat par. De har varit där tidigare och har berättat att allt är jättefint, stränderna är underbara och atmosfären är något i särklass. Antibe är tydligen ett ställe där många miljadärer ställer av sina båtar, så det verkar vara en fiskeby men med otroligt täta kunder vars ekonomi inte går av för hackor. Dock är allt superdyrt, en lunch kan kosta 200 kronor (!) och att gå ut på krogen för några öl skapar också ett mindre hål i plånboken. Tydligen fanns det jättebra shopping, många bra restauranger och en hel del kvällsnöje att roa sig med. Bland annat ett casino. Lessnar man på Antibe kan man åka över till Monaco på en halvtimme och där var det visst galet bra shopping!

Enligt våra bekanta ligger vår lägenhet alldeles bredvid stranden med utsikt över en båthamn med särskilt exklusiva hyresgäster. Avgiften för att låta sin båt stå där är en nätt summa av 80 miljoner, men då är avtalet livslångt.

Håll tummarna för att det inte uppstår några problem att ordna med min ledighet!











Behöver din åsikt i val av inredning :)

Okej, nu behöver jag er hjälp!

Jag har blivit fullständigt skogstokig i vitt och har därmed mer eller mindre bestämt mig för att vi kommer att byta ut en hel del av vår inredning inom kort. I vardagsrummet har vi dock nyligen köpt en stor tygsoffa i svart/grått/silver och en matchande ryamatta. För att det inte ska bli alltför mörkt har vi köpt ett vitt soffbord från Mio och en vit mediabänk.

Vilket av följande tre alternativ tycker ni är bäst att pryda vardagsrumsbordet med? Personligen tycker jag alternativ nummer ett, men jag kan liksom inte bestämma mig. I annat fall får tulpanerna flytta in i sovrummet. Och ja, denna gång blev det tulpaner i plast för jag är så dödligt trött på att alla gröna växter knappt överlever första natten hos oss.

Vilket alternativ tycker du är bäst?


1


2


3


Myspys med ryamatta




Happy b-day!



Idag fyller syster yster hela 17 år och givetvis ska hon firas med presenter, tårta och med det allra bästa sällskapet. Vi tre har avnjutit en gigantisk sushilåda på hela 23 bitar (!), men det blev över en hel del som vi får försöka äta parallellt med tacosen som det ska lagas till middag. Det bör bli en.. spännande kombination. Minst sagt.



Allt eller inget



Det kliar i fingrarna och hjärnan längtar efter att få aktivera sig igen. Det ska bli så skönt att få börja jobba och slippa sortera alla drivor med papper från Alfakassan, arbetsförmedlingen och tidigare arbetsgivare. Bara att hålla ordning och reda bland allt detta, plus alla årsbesked och annat som ska sparas till deklarationen skulle kunna vara ett heltidsjobb. Nej, det var nog en mindre överdrift, men ni förstår vad jag menar.

Jag brukar vara expert på att antingen inte göra någonting eller göra allt. På torsdag startar mitt nya jobb, jag har ett träningschema på 5 ggr/v, en lägenhet som ska renoveras och så klart sambo, hund och familj att hålla av. För att utmana ödet och få in lite ytterligare spänning i mitt liv, alltså för att se hur mycket jag egentligen klarar av, hst jag sökt en deltidskurs på distans som sträcker sig fram till sommaren. Får hoppas att jag blir antagen då det är en sen anmälan. Som man brukar säga: Det som inte dödar, det härdar.

Tekniktrassel gör mig verkligen vansinnig!

Att jag inte är någon fena på det där med tekniska grejer är det nog ingen som lyckats undgå. På tidigare arbeten har jag till exempel förstört en kaffeautomat, en kopiator och en dator samt även orsakat diverse småfel.. Jag borde nog kallas för "Frida, teknik-marodören".

Ni får ursäkta, men jag kokar av ilska just nu. Idag är det min näst sista lediga dag och den ville jag såklart spendera på bästa möjliga sätt. Det vill säga att ta med min laptop till mamsens jobb och förena nytta med nöje till dess att vi ska möta upp lillasyster för att fira hennes födelsedag från lunch och framåt. Jag hade tänkt vara effektiv nog och skapa ett inspirationsalbum med inredning, pyssel och recept.

Givetvis, bara för att, så strejkar min laptop och vägrar "kommunicera" med det trådlösa nätverket på hennes jobb. 3 datatekniker och två timmar senare var det bara att ge upp för att se sanningen i vitögat. Finns det någonting som alltid retar gallfeber på mig så är det just dessa förbannade datorer som verkar leva sitt eget liv!


God morgon tisdag!

God morgon allihopa!

Nu sitter jag och tvingar i mig en portion med havregrynsgröt, yuuäk. Sedan ska jag morgonsimma 45 minuter och därefter fortsätta arbeta bort alla "måsten" innan jag börjar jobba på torsdag.

Jeansen från Gina Tricot



Jag har ju tidigare bloggat om de här jeans från Gina Tricot som jag tack och lov lyckades lägga vantarna på. Såg att det cirkulerar ett antal av dessa på tradera och där ligger budet på strax under 500 kronor + frakt. Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite lustigt då jeansen endast kostar 399 kronor i butik. Men de är ju helt slutsålda vilket tycks resultera i att vissa inte alls verkar vilja chansa att de hinner med att köpa dem nästa gång de kommit in i butiken igen.

*Bild: Gina Tricot

Jag längtar efter att få sitta på balkongen och dricka ett glas vitt


Så här ska vår balkong se ut

En stor del av gårdagen spenderade jag bland loppisbord grävandes i lådor och påsar i hopp om att finna de där charmiga, extraordinära guldkornen. Och nog fyndade jag en del! Bland annat hittade jag superfina hinkar i zink där jag planerar att sätta färska kryddor och sedan förvara dem ute på balkongen när det blir sommar. Lämpligt nog fyndade jag också en jättefin ljuslykta i samma material som liknar en gammaldags fotogenlampa. Tror det kommer att kunna bli jättesnyggt tillsammans.

Jag har faktiskt stora planer för vår lilla balkong. Jag ska försöka hitta en hylla i smide som ska lackas i vitt och där ska jag ställa olika kryddor, kuddar och ljuslyktor. Det är nog svårt för er att bilda er rätt uppfattning, men det ska alltså vara en hörnhylla med tillräckligt utrymme mellan hyllplanen så att det ryms några olika hinkar med kryddor i. Givetvis ska det också vara en vattenkanna i zink och lite annat lull-lull. Vill också lägga mörkt trall, måla våra utemöbler vita och sedan köpa till rosa kuddar och pynta hela balkongen med vitt och lite lätt gammelrosa. Då ska jag sitta där ute sent på kvällarna med en gammelrosa filt och njuta av sommarvärmen med en bra bok och ett glas vitt. Så underbart!

Söndagsplanering

Åh, idag hade jag kunnat ligga kvar i sängen och dra mig hela dagen. Men det går ju såklart inte. Håller på att kasta i mig frukosten samtidigt som jag skriver/läser de dagliga bloggarna. Nu ska jag strax möta mammsen och sedan ska vi ägna för- och halva eftermiddagen åt att kolla på inredning till lägenheten, kul! Sedan är det visning på en lägenhet i eftermiddag som jag lovat henne att följa med på. Jag hoppas att hon köper den lägenheten för den är helt nyrenoverad och verkligen superfräsch!

Filmen igår var förresten bra och Colin Farrell var lika snygg som vanligt. Fast så här i efterhand var det nog snarare en film jag hade sett hemma i soffan än på bio. Som sagt, den var bra och kan beskrivas på följande sätt: korruption, poliser, svek, pengar och tragiskt slut.

RSS 2.0