Happy halloween

Jag är uppe i ottan och sitter nu i köket med mina tre bokföringspärmar. Om det är någonting jag skulle kunna kallas för så är det Flitiga Frida. Nåja, mötet med redovisningsekonomen och momsredovisningen närmar sig med elefantkliv och har jag en gång i tiden sagt att jag skall hinna klart med en arbetsuppgift så ska jag banne mig också göra det.

 

Förutom allt som heter tråkigt jobb så bjuder den här lördagen på blandade aktiviteter så som middag med släktingar (läs; jag bjuder på middag), storstädning och utgång med tjejerna. Har inte riktigt bestämt mig vad jag ska bjuda på i kväll, men det får bli någon snabbt, enkelt och gott. Först igår kväll fick jag veta att släktingarna från nordligare breddgrader kommer på besök, så är det om man har en spontan familj.

 

Har laddat hela veckan inför kvällens utgång. Lösögonfransar, nagelförlängning och kvällens outfit är fixat, liksom alkoholen och sällskapet. För övrigt verkar detta års halloweenfirande större än vad det varit på många år! :-)


Onsdag med längtan efter jul

Hej på er,

Bloggen har ekat tomt den senaste veckan, vilket beror på att det hände en sak förra veckan som verkligen sög musten ur mig och öppnade upp dörren till min så kallade vinterdvala. Har spenderat den senaste veckan på jobbet och hemma i sängen. Det är verkligen sjukt hur mycket jag kan och behöver sova under vissa perioder!

Nåväl, efter drygt en vecka av 10-timmars sömn varje natt så har det slutat att sticka i ögonen och jag känner mig rätt så utvilad. Jag måste få tummen ur och hjälpa sambon med att fixa det sista i lägenheten så att vi kan njuta i fulla drag från den första november och framåt. Den nya månaden får sätta stopp för allt som heter renovering, montering och så vidare. Då ska jag i stället ha julklappar, bakning och julledighet i åtanke!

Det är drygt sju veckor kvar, sen är vi inne i första december. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtar efter julen detta år. Närmare bestämt så har jag längtat efter julbak, julpyntning och allt annat som hör julen till sedan någon gång under våren. När allting lugnar ner sig i mitten av november ska jag faktiskt lägga all tid på att hitta julklappar till mina nära och kära. Jag funderar dessutom på att slå på den stora trumman och lägga trefaldigt krut på klapparna detta år ;-).

God morgon tisdag!

God morgon,

Jag har haft en ganska god men kort natt. Sedan en dryg vecka tillbaka slukar vi True Blood-avsnitt som om vi vore totalt utsvultna. Hela det här mycket intensiva tittandet får mig att drömma vampyrdrömmar var och varannan natt. Jag drömmer om Bill, Sam och Tyra. Givetvis är det jag som intagit rollen som sockersöta Sookie.

I natt präglades mina fantasier dock inte av romantiskt putte-snutt, utan jag drömde rena och skära mardrömar. Jag har snurrat runt i sängkläderna, svettats och vaknat av och an. Dessutom har hela mardrömmen toppats av stressen jag känner inför bokföringen. Så vampyr- och verifikatsdrömmar är vad jag haft i huvudet sju timmar. Inte konstigt att jag vaknade upp och hade ömmande huvud ;-). Nåja, nu ska jag sluka min första kaffekopp, slänga på mig vinterjackan och sedan ut och skrapa bilrutor.

En fröjd för såväl öga som smaklök

Jag har suttit och laddat över den senaste månadens skörd av foton och ännu en gång slås jag över min lillasysters talang för matlagning och bakning. Inte för att skryta, men min lillasyster är verkligen en riktig pärla inom samtliga kategorier. När farmor fyllde 80 för några veckor sedan hade F tillbringat 8 timmar i köket fast beslutsam om att skapa en 3-vånings tårta av vit choklad, hallonmoussé och med dekoreration av syrliga frukter.

 

Av bilderna att döma förstår ni nog att hennes skapelse gjorde mer än succé både vad gäller utseende och smak. Det var nästan en skam att skära första biten och se tårtan sakta men säkert brytas ner till sista våningen.


Resultatet av köksrenoveringen :-)

God morgon måndag,

När jag slog upp ögonen för drygt en timme sedan var övertygad om att det var söndag. När verkligheten kom ikapp mig och jag insåg att det faktiskt är måndag kände jag mig inte alls lika pigg och utvilad längre, suck. Helgen har försvunnit i rekordfart och jag gissar att det beror på att hela lördagen spenderades i ett lab där samtliga labbar för Kemi A avverkades.

I övrigt har vi sträcksett True Blood och monterat handtag och annat i köket. Nu återstår bara lite montering av nya lampor, några hyllor som ska borras upp och lite annat småpyssel. Sedan är vi helt klara! Vi har bestämt oss för att värdera lägenheten direkt sista renoveringstaget är klart. För vår egen skull tycker jag att det skulle vara roligt och intressant att få veta hur mycket lägenheten kan ha stigit i värde. Det känns lite som terapi efter två års hårt arbete..

 

 


RSS 2.0