Min sambo är bäst :)



Vissa gånger älskar jag min sambo mer än andra gånger. Just nu är det en sådan gång som mitt hjärta slår lite snabbare för honom. Efter en heldag på stan med slit, släng och stress kommer jag hem och finner en drink i kylskåpet, en kabeldragning som är klar och dessutom ett bokat biobesök med några bekanta(!). All trötthet och irritation tycks liksom bara rinna av mig och jag känner nästan för att kasta mig runt hans hals och sedan dansa rysk polka - av ren lycka.

Nu ska vi snabbt bege oss ut på en rask powerwalk och sedan tar latmasken över vilket innebär att det blir hämtmat. Gårdagens sushi gav mig blodad tand av att fortsätta äta nyttigt och tänka på figuren, så ikväll blir det sallad och loka smultron.

Njut av helgen!


Ångest över tapetval



Till Den Blivandes stora förskräckelse har jag precis insett att vi måste tapetsera om fondväggen i vardagsrummet. Idag har vi egentligen bara målat den ena väggen i en mörk grå/svart nyans som fungerar finfint på vintern, men jag kan inte låta bli att känna mig orolig över hur den kommer att upplevas på sommaren.

Måleributiken kan man beställa varuprover och som ett stort plus får man de första två proverna kostnadsfritt. Jag har precis lagt en beställning på några olika prover i vitt och mönstrat som jag tror skulle kunna passa in. Då vår lägenhet är genomgående vit så kan nog en ljusare fondvägg bryta av på ett ganska snyggt sätt.

Tapeten från Cole & Son, längst upp i vänster hörn har vi i sovrummet och den trivs vi jättebra med. Jag skulle jättegärna vilja ha den längst upp i höger hörn, men den passar nog bäst i min framtida klädkammare. Tror helt enkelt att det får bli den vitmönstrade tapeten längst ner i höger hörn som får klistras upp i vardagsrummet.



Blondinbella


Bild: tv4.se

Lite snopet var det faktiskt att Blondinbella åkte ur Let´s Dance förra fredagen. Jag hade gärna sett henne några veckor till eftersom att det onekligen var spännande att följa henne i både text och bild via hennes blogg. Jag hade mycket hellre sett att Kitty, George eller Elisabeth fick åka hem och att Blondinbella fick fortsätta dansa loss i teverutan medan vi andra dödliga sitter och vräker i oss helgens alla onyttigheter.

Mina favoriter är Leila, Magnus och Morgan vilket hela svenska folket verkar vara eniga om. Trots att det är en blondin mindre kommer vår tv att fortsätta visa Let´s Dance på fredagskvällarna. Kan dock tänka mig att många, särskilt de yngre lockades att se programmet då Blondinbella medverkade. Nu när hon är ute ur leken är det nog inte helt omöjligt att TV4 tappar en del av tittarna, eller?


My precious



Min ögonsten blir så olycklig av att vara ensam hemma så det skär något alldeles fruktansvärt i mitt hjärta de gånger jag lämnar henne och går iväg till jobbet. Att se henne så stressad och ledsen är outhärdligt och situationen är helt ohållbar. Därför har jag lagt ut en annons i hopp om att finna en sann hundvän som söker efter ett utmärkt sällskap på dagarna.

Att lämna in henne på huddagis med 30 andra hundar är helt otänkbart. Trasan skulle minsann bryta ihop inom en timme eftersom att hon inte är så förtjust i andra hundar, om de inte är i samma storlek som hon själv vill säga. Ibland tror jag att hon fått hundlivet om bakfoten och att hon i stället tror att hon är en människa. För hon sover med oss, sitter med vid bordet (dumt, jag vet!), sitter på ett säte i bilen och beter sig nästan som ett barn. Hon blir trött och grinig när klockan passerat 23 och då vandrar hon fram och tillbaka till dess att man går och lägger sig. Dessutom ligger hon allra helst i ansiktshöjd i skåran mellan mig och Den Blivande, eller på hans bröst. Hennes svarta fina Biabädd vill hon knappt kolla åt de gånger det är dags att ta en powernap. Då är det soff eller sängkuddarna som lockar!

Ett svamligt hundinlägg för somliga, men jag är helt faschinerad över hur vansinnigt mycket man kan tycka om ett djur. Om jag skulle bli arbetslös, bostadslös och helt utan ägodelar så är det absolut sista jag skulle göra mig av med min bästa vän. Jag kan nog med ord inte beskriva hur jag tycker om det här ludna lilla lejonet.

Du underbara, underbara vän.

Få ett gratis varuprov från Visine


Beställde ett varuprov på Visine för en lång tid sedan och eftersom att ingenting kommit hem var jag helt övertygad om att beställningen slarvats bort eller att det bara var bluff. Det måste faktiskt ha varit sex månader sedan beställningen las, men idag kom det ett brunt vadderat kuvert på posten och i detta låg ögondropparna. Den som väntar på någonting gott..

Nu hoppas jag bara att Visine ska göra underverk för mina vanligtvis så trötta, varma och röda ögon. Blir det inte bättre måste jag nog boka tid för synundersökning och kanske rent av skaffa ett par brillor. Men det gör ingenting, ända sedan jag var liten har jag älskat glasögon och hoppats på att jag en dag ska drabbas av synfel. I sådana fall skulle jag på stört köpa ett par kraftiga bågar i silver från något flott märke.

* Här kan du också beställa ett gratis varuprov

Endast 10 kronor i frakt med ASOS



ASOS har fri frakt, eller rättare sagt frakten kostar endast 10 kronor om det skickas till Sverige. Helt perfekt eftersom att jag brukar dra mig för att lägga en beställning när det är så bökigt med fraktkostnader hit och dit. Har för mig att erbjudandet var tidsbundet och gällde fram till den 10/2, eller någonting sådant.

Skynda fynda!

* Kollage med varor från Asos

Vardagslyx på torsdagsmorgonen



Idag sker saker i omvänd ordning hemma hos oss. Jag har precis avjnutit en underbar ansiktsmask från lush, som jag verkligen kan rekommendera. Sedan fick ögonbrynen en rejäl omgång av pincetten och därefter färgning. Nu har jag intagit slapparläge i soffan med tofflor och mjukisar. Planerar att ligga och sträckläsa några timmar samtidigt som jag knaprar choklad och sköljer ner ett och ett annat juiceglas. Vilken vardagslyx.

Efter lunch är det dags att börja torsdagen på allvar. I eftermiddag är det ett möte och sedan i kväll blir det mest troligt en vin och filmkväll med tjejerna, sen är det bara att börja förbereda sig för en ny helg :).

Hurtbulle

God morgon!

Vaknade strax efter 6 och lyckades inte somna om så till slut var det lika bra att stiga upp och äta frukost. Ska iväg och morgonsimma 45 minuter tillsammans med alla pensionärer. De har för vana att ockupera bassängen mellan åtta och fram till nio, när alla skolklasser kommer och jag måste medge att det är ganska smart gjort. Då blir det fullt liv och plask vilket gör att man ser ut som ett sjömonster när håret slickat sig fast i ansiktet.

Idag har jag en sak som står på schemat, det är ett möte kl 16. I brist på fantasi har jag kommit fram till att jag ska läsa ut min nya bok och avsluta listarbetet som påbörjades igår. Återigen måste jag få klaga och säga att det är såå tråkigt att bara vara hemma och inte göra någonting..

Vad brukar ni göra för att sysselsätta er?

Vårkänslor i vårt vardagsrum



Trots att det varit lite snöyra och att Goosejackan har fått titta fram idag så kan jag inte låta bli att längta efter årets bästa årstid; våren. Älskade älskade vår. Ungefär så här vill jag i alla fall att vårt vardagsrum ska se ut inom kort eftersom att jag verkligen inte kan bärga mig till det är dags att ta adjö av den kalla och mörka vintern.

Gardiner och två dalahästar måste inhandlas snarast möjligt. Har för mig att Village har jättefina vita hästar för 99 eller 199 kronor. Lampan (Bourgie) går loss på ungeför 2500 kronor vilket känns ganska svettigt med tanke på att jag tyvärr lessnar på inredningen efter en kort stund. Kuddarna kommer från Mio och om jag inte minns fel är det tre för en femhundring. Någonting som ger mig vårkänslor i stora lass är ett glasvas och en bukett vita tulpaner :).

Onsdagsnöje på hög nivå

Nu har jag äntligen landat i soffan efter att ha lagat en ny, jättegod pastarätt med lammkorv och pesto. Både jag och Den Blivande fick ett il efter att ta tag i renoveringen och ge gärnet. Efter en sväng om med dammsugaren, en kabeldragning, attack med slipmaskinen och en omgång med vitfärg har vi äntligen gett upp för i kväll och parkerat oss framför Made in Sweden. Attans vad duktiga de är!


Gulp.

Gulp. Jag har precis handlat för ett femsiffrigt belopp och jag vet inte om jag någonsin kommer att få återse samma summa igen. Hoppas bara att jag tagit ett bra beslut och att jag inte kommer att stå där med lång näsa och höra mamma säga "vad var det jag sa" om fyra år. Fast jag måste erkänna att jag är lite nyfiken och halvt road av tanken att alla mina intjänade pengar som jag slitigt så hårt för inte kommer att gå till studier, utan istället en komplett aktieportfölj. Näe, nu måste jag lugna mina nerver med choklad och en lång varm dusch.


Jag avskyr att vara rastlös och uttråkad

Åh, jag fick precis reda på att mitt arbete mest troligt inte kommer att starta förrän nästa torsdag. Det innebär att det är ytterligare en vecka av ingenting.. jag blir så vansinnigt rastlös och uttråkad av bara tanken på att gå hemma en vecka till och dra benen efter mig. Hittills har jag varit ganska duktig på att stiga upp klockan sex för att hinna till gymmet innan det blir fullproppat av morgonpigga före-jobbet-människor, men de senaste dagarna lyckas jag knappt slita mig ur sängen innan tolv. För vad är liksom meningen, jag är ju ändå ingenting att göra!?

Att vara arbetslös var precis som jag misstänkte. Det är urskönt att ta långa sovmornar och kunna göra vad man vill den första veckan. Sen är det bara ett stort straff att gå runt ensam dag efter dag och längta efter att ha någonting att fylla ut tiden med. Tror jag ska passa på att åka och hälsa på lite släktingar innan det äntligen är dags att börja jobba! :)

Gladiator heels



I skrivande stund har jag lagt det högsta budet på skorna ni ser på bilden ovan. För säkerhets skull har jag överdrivit mitt maxbud och pressat upp det till det pris jag tycker är skäligt. Nu får jag bara hoppas att de flesta går och lägger sig och att jag möts av ett vinnarmail där det står att jag vunnit auktionen. Annars skulle det bli en mycket dålig start på en brand new day.

Bild: tradera

Hemma hos oss: hall

Gick igenom foton som vi sparat på min dator från det senaste året och första bilden här under var från visningen av lägenheten i oktober 2007. Som ni ser var det verkligen jättemycket som behövde bytas och renoveras upp. I princip var varje rum i behov av en rejäl upplyftning och eftersom att både jag och Den Blivande är två glada amatörer går renoveringen väldigt sakta men säkert framåt.

Nu har vi målat taket, väggarna och lagt golv i alla rum. Resten av lull-lullet så som att slipa och måla lister samt byta till nya vita dörrar återstår. Men sådant är nästan bara roligt eftersom att man märker skillnad direkt. Visst blir det snyggt? :)


(Oktober 2007)


(Så här ser det ut idag)




Deprimerande bankmöte & The City


Vackra Whitney Port

Mötet med min bankman var givande men också väldigt deprimerande. Hade tappat nästan hälften av mina placerade pengar vilket suger. Big time. Var tvungen att svänga förbi Konsum på vägen hem och hämta upp en Marabou chockladkaka. Om man någonsin är berättigad till att tröstäta så är det i ett sådant här läge.

Har i alla fall gjort upp en ny plan vilket kommer innebära att jag flyttar i stort sett alla placeringar till fonder, obligationer och vissa aktier med bättre möjlighet till "vinst" men då är det också förknippat med högre risker. Om det var ett bra eller dåligt val återstår att se :).

Nu har jag hoppat in i mina mjukisbyxor och tagit på mig fårskinnstofflorna med chokladen i högsta hugg. Dags att acceptera och släppa bankmötet och istället fokusera på någonting viktigare: det senaste avsnittet av The City. Efter det ska jag bege mig ut på en rask powerwalk för att sedan avsluta med en take away på sushi bar. Ibland är livet bra underbart :).

&##¤/""¤&&##%&/

Förbannat!

Steg upp strax innan sju för att dra en repa på gymmet. Kom hem och skulle ta en powernap strax innan 9. I natt var ytterligare en natt då Den Blivande snarkade så att hela sängen skakade likt ett skepp på ett stormigt hav. Nu har jag ställt honom inför två alternativ; sova på soffan eller köpa snarkplåster - pronto.

I alla fall, min så kallade powernap resulterade i att jag vaknade för några minuter sedan och gissa om det är brådis då jag ska möta min bankman klockan två! Mitt hår ser ut som en illa däran risbuske och min hy som en prickig korv. Vad sjutton är det som hänt de senaste dagarna!? Dagar som dessa har jag god lust att göra en Britney och raka av mig allt hår. Tänk så himla smidigt det skulle vara att bara kasta på sig en perukt med perfekt hollywoodsvall. Inga långa kamper med locktång, hårspray, inpackningar, fläta på natten, piggsvinsborste.. uuh, vilken total lycka det skulle vara.

Det nalkas bröllop..



.. inte mellan mig och Den Blivande, men mellan herr och fru bonde på TV4. Jag är alltid så himla blödig när det kommer till bröllop och i kväll är inget undantag. Det är med blanka ögon och stort hjärta som jag kollar på programmet. Har varit stormförtjust i Emma ända sedan början av "Bonde söker fru" och jag hoppas verkligen att det håller mellan hon och hennes Magnus.

Håller helt och hållet med henne om att när och om man väl väljer att gifta sig, då ska det endast ske en gång. Eftersom att mina föräldrar är skilda och jag själv upplevt alla baksidor med detta känns det som om skilsmässa är bland det sista jag skulle utsätta mina egna barn för. I alla fall när de är yngre. Trots dåliga erfarenheter kan jag inte annat än att längta efter den dagen jag står med en vacker, lång, vit brudklänning och har en underbar rosbukett med gammelrosa och vita rosor. Vill ha ett mindre och mysigt bröllop där bara familj och de närmaste vännerna är närvarande. Men den dagen är en bra bit bort för varken jag eller Den Blivande har någon som helst stress inför det där. Att vara sambo och förlovad duger alldeles utmärkt tills vidare ;)

Bild: www.eastyorkshireweb.co.uk



Update: Emmas blogg kan ni hitta här

Är i full fart med måndagsnöjet


En av våra tolv dörrlister

Puuh, är helt slut efter att ha sprungit runt bland butikerna. Hittade ingenting annat än ett par vanliga jeans och en svart kajal. Fick dock hem de underbara jeansen från Gina i en mindre storlek och de satt verkligen helt perfekt. Kommer med högsta sannorlikhet att bosätta mig i dem och ett par svarta pumps hela sommaren :).

Nu ska jag i alla fall attackera en av våra 12 dörrlister och slipa, spackla och måla dem. Slår vad om att ni har något roligare måndagsnöje för er. Hur gräsligt det än känns att slita på sig trasiga jeans och en söndermålad t-shirt måste jag väl inse att livet faktiskt inte alltid kan vara en fest. Har dock en höjdpunkt att se fram mot senare i kväll och det är klockan 21, då kommer J över och ser Lipstick Jungle och delar på några glas rött. Om nu inte livet alltid är en fest kanske man i alla fall kan se till att utrusta varje dag med ett mer eller mindre festligt moment? ;)

Varje dag kan inte vara den bästa

Oj, vad klockan rusar iväg! Sneglade på klockan tidigare och då var den strax efter 11 och nu helt plötsligt närmar den sig 13. Ska kasta på mig ytterkläderna och bege mig till min kära vän som ska följa med mig ner till stan och besöka diverse butiker. Säger bara tack och lov för att det är måndag. Då är det tillåtet att klä sig sunkigt och vara halvseg.

Jag har verkligen en dålig dag idag och då gäller det både hår och hy. I kväll ska jag avsätta minst en timme till att rengöra, peela, lägga ansiktsmask, färga & noppa ögonbrynen. Då kanske morgondagen känns lite bättre. Mitt säkra kort för idag får bli en svart, stickad mössa och en stor jacka med hög krage. Ett par högklackade stövlar på det och jag ser ut som en vanlig människa ;). Oj oj, nu måste jag rusa..

"Vill man bli fin så får man lida pin"



Mina bankmöten har blivit inställda då min bankman oturligt nog drabbats av sjukdom. Lite tur i oturen då jag har en hel del att göra hemma och även ett läkarbesök att se fram mot i eftermiddag. Nu närmast står lunch på att göra listan och min klena måndagsfantasi sträcker sig endast till kokad broccoli, några skivor av kalkon och keso. Kompletterar det hela med en proteindrink med banansmak och minimjölk samt en kapsel omega 3.

Hade så mycket hellre gått ner till stan och ätit kinabuffé med Den Blivande men då skulle jag aldrig kunna uppnå mitt mål och nu är det såå nära. Det vore väl bra mycket korkat att snubbla på mållinjen? ;)

Hoppsan..

Har jagat min tidigare chef sedan mitten av december och bombat henne med diverse mail och sms för att efterlysa mitt arbetsintyg. Varje dag som brevbäraren lämnar dagens skörd av räkningar, reklam och brev har jag irriterat mig mer och mer över att intyget inte varit mig tillhanda, för hur svårt ska det egentligen behöva vara att beställa ett papper, frankera det och skriva in mottagaren? Tog mig även tid till att skriva ett långt mail som gällde ett mycket besvärligt ärende där en kund kontaktat pressen och bad min chef ta över ärendet nu när jag slutat. Inget svar då heller.

Efter mitt senaste (och argare) mail från slutet av förra veckan har jag nu fått ett svar. Äntligen. Min chef börjar mailet med att hälsa till mig och hoppas att allt är bra, sedan skriver hon att hennes pappa gått bort, att hon varit deprimerad och inte varit på jobbet sedan veckorna innan jul, därav förseningen. Oj.. och jag som trodde att hon var lat.

".. när allt man vill ha är champagne".



39 kronor, erikatubbin.se


Jag låter disktrasan tala för sig själv. Precis sådär känner jag mig idag.. vill mycket hellre krypa tillbaka ner i sängen och fortsätta läsa min nya bok samtidigt som jag lyssnar på Lugna Favoriter. Den Blivande har snarkat så att sängen skakat hela natten och oavsett hur många gånger jag vrålat, knuffat och hotat har snarkningarna hela tiden smygit tillbaka och återigen väckt mig ur min skönhetessömn.

När klockan ringde 05:50 kände jag mig vindögd, febrig och förvirrad. Att byta sängen mot en timmes simning skulle rent vara fara för liv så det var med gott samvete jag knöt mig igen och sov till strax innan tio. Nu måste dagen dock börja ta fart på allvar om jag ska hinna med allt..





Att sova som en prinsessa



Nu är det dags att börja tänka på att stänga mina två blå. Hade inte tackat nej till att krypa ner i den här underbara sängen bland en urmysig inredning. Är helt övertygad om att jag skulle sova som en riktig prinsessa där. Nej, nu är det dags att tänka på sömnen. I morgon naklas simning på morgonkvisten, sedan är det två bankbesök, läkartid och massa samtal som ska ringas. Puuh, känner nästan för att inte stiga upp alls..

Bild: Sköna hem

Önskeoutfit måndag

Så här skulle jag gärna vilja trippa in på mitt nya kontor i morgon (läs: senare i veckan). Topp från Forever 21, pennkjol & skor från Asos, väska Sandqvist och armband från MS Bijoux (Nelly).

Stiletto heeled sandals från Asos

Nu har det blivit dags för familjen sko att få tillökning. Har hittat snyggingarna på bilden nedanför som kommer från Asos (nypris 468 kronor + frakt) mot en struntsumma på Tradera. Jag vet inte vilken värld jag levt i tidigare, men jag har precis upptäckt storheten med att skanna genom Tradera titt som tätt. Kan lova er att på min användare finns det flerta aktiva bud för tillfället. Får bara hålla tummarna för att ingen annan lägger ett högre bud ;).

Inspiration för den inredningsintresserade

En av mina främsta favoritbutiker när det kommer till inredning på detaljnivå är en av våra lokala butiker, - Mias Lustgård. De är bland annat återförsäljare av Sia vilket gör mig mer eller mindre knäsvag varje gång jag besöker butiken. Älskar i stort sett allt som kommer från Sia och det händer mer än ofta att jag besöker deras fina hemsida på jakt efter inspiration från underbara, säsongsrelaterade inredningsbilder.


* Samtliga bilder kommer från Sia:s hemsida.










Biodate



Rundan på stan tog kol på mig, rent ut sagt. Jag blev supertrött och riktigt slö. Helst av allt skulle jag vilja ringa efter hemkörning av pizza och sedan strökolla på tv hela kvällen samtidigt som jag halvsover mellan allt zappande. Men eftersom jag så dyrt och heligt lovat att bjuda med Den Blivande på en biokväll och en god middag så står jag fast vid mitt ord. Vet dock inte hur jag ska lyckas plåga mig igenom den lååånga filmen Australia utan att nicka till.

Anyways, nu är det nog dags att fortsätta med middagen vars recept jag hittat hos en av mina absoluta favoritbloggerskor. Bara för att utmana ödet ska jag också korka upp en flaska vitt och bjuda på en enklare efterrätt, varav det senare blir biomys med popcorn. Åh, vilken underbar sambo jag måste vara ;)

Shoppingdag




Kom precis på att lönen rullat in under gårdagen och alla räkningar är redan betalda och avbockade. Dags att förena lite nyttja med nöje och springa runt på stan bland alla hungriga rea-shoppare. Borde verkligen köpa på mig en hel del nytt så som nya underkläder, toppar, skjortor, några skor och givetvis en hel drös av saker till lägenheten. Nu verkar ju alla butiker ha superduper-rea så några fyllda påsar borde jag nog lyckas åstadkomma :)

Bränt fett och tappat vikt



Jag verkar ha extrem otur vad det gäller inbokade pass. I morse skulle jag gå på spinning 45 minuter och väl på plats visade det sig att det skett ett missförstånd i kommunikationen mellan instruktörerna. Hon som skulle ha spinningpasset låg och sov (!).

Fick i stället köra en timmes kondition på step up maskinen samt styrketräning med fria vikter. Känner mig alltid så löjligt cool när jag står och pumpar och pustar bland alla unga muskelberg ;). Tyvärr verkar jag ha en tendens att träna samtidigt som en riktig spännis som för örvigt följer mig som en svans. Vilka maskiner jag än tar mig an verkar han alltid stå vid maskinen bredvid och flina så där fånigt. Vansinnigt enerverande. Är i alla fall på god väg att uppnå min idealvikt. Ska gå ner ett kilo till och sedan är jag i mål :).

Skräckfilm och soffmys

Den Blivande kastade in handduken tidigt i kväll och gick och la sig med skrutten. Jag sitter ensam kvar i vår gigantiska soffa och har precis tittat klart på en skräckfilm. Min så kallade "frossarkväll" blev lite av en besvikelse då jag bara fick i mig en halv pizza, några få godisar och en handfull med ostkrokar. För att uppnå mitt träningsmål så snabbt som möjligt får jag bara äta godis en gång i månaden och nästa gång är om.. 30 väldigt långa dagar, typ?

Nu är det dags att stänga mina två blå så att jag orkar slita mig ur sängen strax före 8 och börja dagen med 45 minuters spinning.. guuh.

Min oas mitt i kaoset



När jag kommer in i perioder och svackor som är extra jobbiga så längtar jag alltid efter sommar, stugan och kvällar med grillat och vitt vin. Min oas mitt i allt kaos är min familj, min hund och livet på den lugna landsbygden. Stora städer, karriärsjobb och snygga skor i all ära, men när jag väl ligger på dödsbädden är jag hellre den som blickar tillbaka på fina stunder med familjen, mitt mysiga boende och ett mindre välbetalt men mycket mer trivsamt arbete.

Min livsplan är att uppnå det sistnämnda innan jag är trettio, fast med några små tillägg så som att jag har minst en akademisk utbildning, är miljonär och stolt husägare till en stor villa med genomgående vit inredning och stort soldäck. Dessutom är det en självklarhet att det finnns ett eget stall samt en tillhörande brun häst med svart man som ska gå och beta i en hage med vitt stängsel. Hemma hos oss blir det dock inga barn gjorda innan trettio så på den fronten är det absolut ingen stress ;).

Bild: privat

En mindre angenäm upplevelse


Som den äkta ostkroksälskare jag är utbrast jag i ett större jubel när jag fick syn på OLW´s nyhet Chili Cheez!

Min första tanke var: Ostkrokar och het chili, kan det bli bättre!? Några timmar och några få krokar senare har jag svaret.. Ja, det kan bra mycket bättre. Det här var nästan snudd på att det är äckligt för sekunder efter att man känner den milda, begärliga smaken av ost ersätts hela upplevelsen av en het och dominant smak. Vad som egentligen skulle generera i en mindre smakorgasm blir i stället en mycket mindre angenäm upplevelse.. Trist för mig, nu får jag vänta ända till 25:e februari innan jag får äta godis igen..

Bild: OLW

Magnus bäst i kväll



Magnus och Annica var absolut bäst i kväll men mina två andra favoriter Morgan och Laila var inte alls långt ifrån. Tycker dock att Blondinbella pratar väldigt mycket men inte riktigt håller måttet när det väl kommer till kritan. Får hoppas att hon kommer igen till nästa vecka, annars blir nog hennes tid i Let´s Dance kortare än hon planerat ;)


Bild: Tv4.se

Jeansen från Gina Tricot


Bild: Gina Tricot


Det är med glädje som jag kan meddela att jag lyckats lägga vantarna på ett av dessa par från Gina Tricot! :). De är helt slutsålda i de flesta butiker samt på hemsidan. Tack och lov att jag kunde använda min goda vän och be henne lägga undan ett par -  pronto. Vår butik i stan hade endast fått in ett par i varje storlek så här gällde det verkligen att agera snabbt.

Tänk om sommaren kunde komma lika snabbt..


Hemma hos oss: arbetsrum


Bild: privat

Mitt mål: miljonär innan 30

Nu har jag sköljt ner den tredje koppen med kaffe och bokat möten kors och tvärs. På måndag ska jag träffa två olika banker för att diskutera hur jag på bästa sätt ska placera mina pengar. Inte för att jag är ekonom av något slag, men nog tusan förstår jag att man måste ta risker för att lyckas övervinna någonting. Enligt analytiker så är det guldläge att köpa aktier (inverstera i fonder m.m) om man nu har pengar över och möjlighet till detta. Jag har alltid varit en spara istället för en slösa vilket innebär att jag knappt minns senaste gången jag hade 0 kronor på mitt konto.

I alla fall, mitt mål är att vara miljonär innan jag fyllt 30 med det menar jag värdet på mina totala tillgångar. Alltså sparkonto, aktier, fonder samt beräknad vinst vid ev. lägenhetsförsäljning. Jag har alltid velat tjäna ihop mina egna pengar som jag sedan kan använda hur jag vill. Jag är på mycket god väg att nå mitt mål och om jag fortsätter i den här takten har jag uppnått det långt före min 30-års dag :).


Här är några enkla tips som ger mig  bättre bättre vardagsekonomi:


- Skriv en lista över din inkomst och dina fasta utgifter, är det läge att göra vissa nedskärningar?

- Kolla upp elavtal, försäkringar, ränta, årskostnad för kort med mera. Ofta får man till exempel mängdrabatt om man samlar alla försäkringar hos samma företag.

- Har dina räkningar faktureringsavgift, kan du isåfall göra någonting åt detta?

- Skriv en matlista, veckahandla och gör storkok. Sparar tid, pengar och fantasi!

- Bestäm dig för att spara en fast summa varje månad eller en viss procentuell del.

- Köp hellre kvalité istället för kvantitet, men se då till att skära ner på hur ofta du handlar.

- För bankbok över alla månadens alla inköp. Höll på trilla av stolen när jag insåg att jag slösat över 1000 kronor på läsk, godis och tidningar.

- Gå/ cykla/ ta bussen vid tillfälle istället för att ta bilen. Du sparar bensin, slitage på bilen och får dessutom massvis med gratis motion.

- Sätt upp delmål, till exempel: För varje ökning av 10 000 kronor ska jag bjuda min sambo på hotellfrukost. Ingenting dyrt eller avancerat, men det är uppskattat av oss båda!

- Sprid dina pengar genom att placeringar dem på olika ställen.

Clinique hudvårdsserie


Bild: Privat


Tidigare i höstas beställde jag ett komplett hudvårdskit från Clinique innehållande cleanser, återfuktare, pore minimizer, anti-solutions, scrub och deo. Nu håller vissa av produkterna på att ta slut efter nästan 5 månaders regelbunden användning morgon och kväll. Att samtliga produkter är dryga och räcker strax under 6 månader är ett stort plus eftersom det inte direkt blir billigt när man köper hudvårdsprodukter. Tyvärr kan jag inte direkt säga att min hy känns bättre efter att jag använt denna hudvårdsserie, men det är helt klart ett bra alternativ eftersom att min hy känns väldigt fräsch, luftig och ren.

Jag har aldrig haft något av en problemhy förrän nu det senaste året.. min hy har vissa veckor varit extremt fet (särskilt i t-zonen) och finnar har haft en tendens att ploppa upp både här och där. Antar att det har och göra med hormonerna, för hur vanligt är det att man får en finne på magen eller på låret? Funderar dock på att byta ut mitt hudvårdskit och istället prova Dermalogica, Biotherm eller Lancome.

Använder någon av er dessa och vad tycker ni?

Sova kan man göra i graven

Väckarklockan alarmerade 05:50 i morse och trots att jag är lika morgontrött som ett kylskåp är smidigt så släpade jag mig upp, drog på mig träningskläder och hängde på låset till gymmet 06:00. Märkligt nog var det bara jag som stod där ute i kylan med vattenflaska och svettband i högsta hugg. Till min förskräckelse såg jag att de inte öppnar förren 07 idag, just typiskt när jag har späckat schema och bara hinner träna på morgonkvisten!

I alla fall, nu ska jag snart bege mig mot mammsens kontor för att ringa runt och boka om diverse möten, samt kolla upp kurser och skriva ut så pass mycket papper att det motsvarar den svenska lagboken. Dessutom ska hela eftermiddagen spenderas på stan. Måste försöka handla nya kläder som passar för mitt nya jobb och massa saker till lägenheten. Har suktat efter en Bourgie som går att köpa från bland annat Svenska Hem. Den skulle verkligen passa som hand i handske i vårt vardagsrum. Men frågan är om det verkligen är värt pengarna.. jag har nämligen en tendens att tröttna på inredningen efter bara några månader.



Hemma hos oss: hall



Här kommer en liten sneak peak hur den ena delen av vår hall ser ut. Min melodi är för tillfället vitt, vitt och åter vitt.

PIECE OF A CAKE



Att baka bröd visade sig vara lätt som en plätt, se det fina resultatet ovan. Otroligt gott, enkelt och väldigt billigt. Det var faktiskt nästan godare än det man köper i butik. Dessutom vet man till punkt och pricka exakt vad man får i sig för någonting. Nu känns det som att lantbröd var en baggis och att det är dags att avancera och ta sig an mörka hälsobröd. Det blir perfekt att avnjuta hemmagjort bröd, några glas apelsinjuice samt youghurt med banan och blåbär i helgen.

Vad ska vi äta i kväll?

Har suttit och strukturerat upp foton, musik och annat som jag sparat på mig i datorn. Nu har jag skapat ny ettikett som passande nog heter "Recept". Där ska jag börja samla på mig inspiration och recept för vardag, fest, mellanmål och annat. Det blir så mycket roligare att veckahandla inför en ny vecka när man har fräscha bilder att frestas av. Här får ni se måndagens middag.

Har varit supereffektiv och lagat en god middag samt premiärbakat två limpor. Enligt ekonomernas råd för hur man på bästa sätt kan spara mer pengar är att baka eget bröd ett exempel. Lågkonjuktur eller inte, man måste vara ekonomisk.

Till mig, från mig

Som en present till mig själv för att jag satte intervjun och fick det nya jobbet ska jag unna mig en nagelförlängning. Det är viktigt att man ser representativ ut när man jobbar på kontor ;).

Förhoppningsvis hinner tjejen som ska fixa naglarna göra dem redan i helgen och då kan jag börja nästa vecka med snygga naglar. Dessutom är det den perfekta ursäkten för att få Den Blivande att diska, måla lister och renovera lägenheten.

En shopaholics bekännelser

Av: Sophie Kinsella

Har nyligen läst ut Sophie Kinsella:s bok "En Shopaholics bekännelser". Det tog mig strax över ett dygn att läsa ut boken och man kan inte annat än säga att den var lättläst, underhållande och enkel. Tyvärr var det inte så mycket mer än så vilket ger ett ganska lågt och platt betyg. Med andra ord kan man säga att jag inte känner någon stress efter att läsa "En shopaholic i New York".

Mitt betyg: 2 av 5

Vilket betyg ger du?





Målet med min träning

I december/januari åker vi och några vänner till Thailand för några veckors total avslappning och harmoni. Gosh vad jag längtar efter solens varma strålar, genomskinligt vatten och att kunna få massage för en struntsumma. Ska unna mig manikyr, pedikyr och massage till bristningsgränsen. Anyways, jag har två delmål med min träning:

Mål 1: I sommar när (förhoppningsvis) min semester startar ska jag ha nått min idealvikt på 55 kg (2 kilo to go). Sedan ska jag ha fastare armar, ben, rumpa och mage. I nuläget finns det ingenting hos mig som man kan kalla för kondition så givetvis måste jag träna upp den. Min idé är att träna 4-5 ggr i veckan och varva simning, spinning, kondion och styrka. Dessutom ska jag försöka hinna promenera en halvtimme per dag, träna en halvtimmes yoga och cykla till och från jobbet. Det målet borde inte behöva vara alltför svårt att uppnå..

Mål 2: Vid jul när vi spatserar runt i Thailand ska dock mitt slutgiltiga mål vara uppnått. Det är inte mindre än att min kropp ska se ut som Jessica Albas kropp på bilden nedan och att jag ska ha nått min nya idealvikt på 50 kg. Blondinbella förespråkar att man ska skriva ner tre bra saker varje dag för att sedan kunna blicka tillbaka och öka sin självkänsla. Jag förespråkar att man ska skriva lappar/spara foton som ständigt påminner om vad man strävar mot och fortsätter motivera till en att man ska uppnå sitt mål. Därför är den här bilden för tillfället min bakgrundsbild.


Good things come in three


Bild: privat


Halleluja! Klyschan att goda saker ofta kommer i tre är nog sant. Hittills har två riktigt bra saker hänt och jag kan inte låta bli att grubbla och längta efter vad den tredje saken innebär. Har precis fått besked att jag fick det jobb jag var på intervju för igår och äntligen kan min vardag börja fyllas av arbete, utveckling och stimulans igen. Har varit arbetslös sedan årsskiftet och visst är det skönt att kunna planera sin dag efter eget behov, men det blir sååå tröttsamt att bara gå hemma och släpa benen efter sig..

Eftersom att jag mer och mer förvandlats till en list-tjej så har jag varit tvungen att skriva en utförlig lista på vad jag vill hinna med innan jag börjar jobba igen:
 
- Slipa & måla samtliga lister
- Måtta & kolla på köksinredning
- Sy upp & sätta upp gardiner i samtliga rum
- Hitta en lämplig dagmatte till Trasan
- Köpa en hel ny uppsätning med kläder. Frågan är bara om jag måste börja snegla åt skjortor och kostymbyxor?
- Fixa nagelförlängning
- Slinga håret & klippa upp det
- Träna livet ur mig & utsätta min nästinpå genomskinliga hy för någon timme i solariumet.


Nej, nu är det dags att sätta igång med att sy upp gardinerna. Shoppingen får helt enkelt vänta till i helgen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0