Efter en veckas bantande

 Min diet fortsätter i samma höga tempo och hittills har den senaste veckans måltider varit lika fettsnåla som en påse godis är onyttig. Det är sådär lagomt roligt att äta sallader, tonfisk & fullkornspasta och så vidare.. suck. Jag kan berätta för er att jag har ätit pizza, hamburgare och godis i massor - fast då endast i mina tankar ;-).

Efter lite mer än en vecka med strikt kost och daglig motion före frukosten visar vågen -2,5 KG. Nu återstår bara de där 5 semesterkilona innan jag äntligen nått tillbaka till min idealvikt.

Köksrenovering - på måndag smäller det!



På måndag kommer det splitternya köket från IKEA och snart kan vårt påskgula 60-talskök vara ett minne blott. Vi har börjat förbereda lite smått för att demontera och montera det nya köket den kommande helgen. Den här helgen står nämligen stugbygge på agendan. Jag misstänker att min kommande vecka kommer att vara allt annat än lugn och öppen, jag skulle snarare vilja påstå det motsatta. Men det spelar mindre roll, för hur ofta måste man egentligen stå ut med att montera ett nytt kök? :-)

Anyways, det gamla köket ligger nu upplagt på Blocket till högstbjudande och jag har mina aningar om att min mobiltelefon inte direkt kommer att gå varm. Den primära anledningen till varför vi väljer att annonsera är egentigen att vi är på tok för bekväma för att vara tvungna att transportera förfallet till närmaste soptipp. Får vi då så mycket som en hundralapp och någon dåre som själv ombesörjer transporteringen ser jag oss som självklara vinnare ;-)

The strangers



Så hade jag avverkat ytterligare en skräckfilm och precis som alla de hundratals tidigare gångerna så känner jag samma obehagliga känsla sprida sig i magen. Det är som cancer ungefär. Först infekteras ett visst område och sedan går det liksom inte att stoppa spridningen. Egentligen är det inte svårare än att erkänna att jag är alldeles för harig för att kunna se skräckfilmer över huvud taget. Det verkar som om jag aldrig växte ifrån det där livsviktiga stadiet när man gick från att vara en naiv 11-åring som gömde sig bakom kudden till att bli en mer mogen tonåring som avverkar skräckfilmer som pojkvänner, för så snart jag sett en rysare drabbas jag av sömnproblem, hjärnspöken och märkbart öppna bekymmer. Ändå kan jag inte låta bli alltid välja den gengren, suck.

Well well, strangers var helt okej. Den kommer med högsta sannorlikhet att ge mig sömnproblem och mardrömmar några nätter fram över. Och då betyget helt klart godkänt.

"Jag kan mycket om vapen.."

"Jag kan mycket om vapen.."

Inleder den arbetssökande sitt personliga brev med. Jag kan inte bestämma mig för om detta är något typ av dåligt skämt, ett sätt att sticka ut på eller om vederbörande inte begåvats med att ha alla hästar hemma. Nog för att jag hittills läst en hel del dåliga och rent av märkliga ansökningar, men den här tar faktiskt priset inom alla tänkbara kategorier under "dålig ansökan". Resten av hans CV fortskrider i en relativt normal beskrivning, men efter hans inledning kan jag ändå inte förmå mig att se mellan fingrarna och placera denna i det fack jag senare följer upp. Sorry dude.


Dagens



God morgon,

Nu ska jag lägga på ett extra kol och masa mig iväg till jobbet. Tänkte slänga in en snabb "dagens" som så många väljer att kalla en bild som denna. Jag hittade en jättesöt vit topp på H&M igår som jag tycker förtjänar att få komma ut och visa sig i solljuset. Idag har vi äntligen sol för första gången på.. alldeles för länge och jag ska sitta instängd på ett kontor till dess att solen i princip är på väg ner, suck.

Happy onsdag! :-)

Tillskott i familjen sko



Från den senaste Stockholmsresan så fick några nya par skor följa med hem och flytta in i klädkammaren. Jag hittade bland annat ett par säsongsburna sommarskor som jag tycker var så där lagomt ful-snygga, om ni förstår vad jag menar. Att gå runt i orangea skor med blommor i samma färg kanske inte är mitt rätta jag, men i stundens hetta kunde jag faktiskt inte lämna något av dessa par ståendes på hyllan i skoaffären. Det fanns några få exempel kvar och det var i min storlek, så I guess it was meant to be.

Den Blivande är dock inte lika nöjd över vår svällade klädkammare som tycks växa likt ogräs. I vår lägenhet har vi i princip noll förvaringsmöjligheter vilket vi försökt att lösa genom att ställa in diverse byråer. Tyvärr verkar våra försök inte leva upp till förväntningarna, för hittills finns det kläd- och skolådor under sängen, ovanför garderoben, i förrådet och ja.. det skulle inte förvåna mig om vi snart förvarar sådant även i skafferiet. När jag senast i helgen lät meddela att jag inte alls har ett sko- och klädintresse stort nog för att ens kunna kallas för intresse så blev reaktionen bara ett gapskratt.. det gav mig en tankeställare. Inte för att det spelar någon roll, men hur mycket lägger jag egentligen på skor och kläder varje månad? ;-)

Champagneflickan



Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa de sista avsnitten ur Champagneflickan - en svensk strippa berättar. Boken är en självbiografi skriven av Caroline L Jensen där hon med glimten i ögat och stor portion självdistans berättar om hennes kaosartade liv i mitten av 20-års åldern.

Som så många andra böcker så har jag slukat denna på ungedär ett dygn och jag kan knappt bärga mig innan jag får läsa ut de sista, förhoppningsvis lika rafflande avsnitten ;-)


Paris, Kate and I



Jag var inne på MQ och slängde som hastigast ett getöga på deras rea-sortiment och tur var väl det. För jag hittade två superfina och mycket somriga plagg från Paris, Kate and I. Både klänningen och linnet var nedsatt till halva priset vilket är, (om ni frågar mig) rena rama vrakpriset. Det innebar alltså att klänningen kostade 299 kronor och linnet 199 kronor.

Dock tog jag medvetet en storlek mindre på bägge plaggen därför att jag nu bestämt mig för att gå ner till vad jag anser vara min absoluta idealvikt. Det är alltså fem kilo som ska väck, sedan kommer vågen lydigt att visa 55 KG vilket jag för tillfället nöjer mig med. All den här semesterandan med rött vin, grillat och godis i mängder har varit sagolikt gott men dessvärre satt sina spår och vågen har skenat uppåt i en rasande fart.

Jag känner mig själv alldeles för väl för att veta att tålamod och självdiciplin inte är min allra starkaste sida, särskilt när det kommer till egen träning, kost och väntan på bättre tider. Jag vill ha resultat på direkten i stället för att hinna gå runt och drömma, längta och planera. I vilket fall, nu hänger bägge plaggen längst fram i garderoben bara för att varje morgon påminna mig om att fortsätta träna så att jag snart kommer kunna stänga blixtlåset. Oekonomiskt eller inte, jag kommer snart att vara en storek mindre ;-)



Vardagslyx mitt i veckan

Idag är det tisdag vilket innebär att jag har haft en riktig skitdag. Det slår liksom aldrig fel. Som sagt har min dag varit allt annat än bra vilket jag delvis får beskylla mig själv för, men trots detta tragiska missöde varje vecka så har jag gjort det absolut bästa av dagen genom att överraska min sambo med en ny fin träningströja och hämtmat a´la Subway. Det är perfekt att bryta den slentrianmässiga "mitt-i-veckan-beteendet" med lite vardagslyx.

Varning för dig som är känslig!

Okej vänner, nu ska jag visa er någonting som mest troligt kommer att få er att rynka på näsan, känna ett visst obehag och sedan undra hur fräsch jag egentligen är. Även fastän jag håller med om att det är så pass äckligt att det till och med kittlar min kräkreflex så kan jag inte låta bli att känna ett stygn av faschination över hur det ens är möjligt att det kan gå sådär långt.

I alla fall, jag har under drygt en veckas tid haft på mig en stor ring som visst visade sig vara snäppet för trång. Åtminstånde på mornarna och de gånger jag druckit alkohol, för då svullnar alltid mina fingrar upp så att de kan misstas för att vara ett par bleka prinskorvar. De senaste dagarna har mitt högra långfinger ömmat och varit väldigt uppsvällt. Vid några tillfällen har jag då försökt att slita av ringen utan att lyckas. Tålamod och smärta är inte riktigt det som tillhör min starkaste sida. I vilket fall, i går morse pulserade långfingret och fingerspetsen hade sakta men säkert uppnått en mörkare ton än de övriga fingrarna. Att ringen skulle bort var ett faktum, problemet var bara hur för oavsett om jag smorde in det med olja och lät Den Blivande slita i ringen så ruckades den knappt en millimeter.

När jag var yngre hände det vid några tillfällen att jag fastnade med mina fingrar och mina föräldrar löste alltid situationen på ett förhållandevis smidigt sätt. Dock försökte de väl avskräcka mig genom att hotfullt berätta att fingret kan ruttna och till slut vara tvungen att amputeras om man har otur och låter exempelvis en ring sitta på alldeles för länge. Även om jag innerst inne vet att så inte skulle vara fallet så kunde jag inte låta bli att känna en viss oro över deras varning. När vi båda slet som mest i ringen så började uppenbara sår visa sig och min hud i stort sett slets loss. Gissa om jag drabbades av fullständig panik!

Till slut efter en del blod, svett och tårar så lossnade den förbaskade ringen och under den gömde sig (vad som såg ut att vara) min förruttnade hud och öppna sår. Yuck..








Resultatet av hårförlängningen



Här kommer en bild på resultatet av den nya frillan, det vill alltså säga den nya hårfärgen samt hårlängden. Jag är så mycket mer nöjd med den här frisyren än min tidigare!

Utgång





Jag har nyss kommit hem från en riktig köttmarknad, en plats som i folkmun vanligtvis kallas för "krogen". Jag kan väl inte säga att jag hade en dålig kväll, men inte heller kan jag påstå att den var bra. Mest beror det på alla jubelidioter till män som gör sitt yttersta för att försöka stöta på allt och alla som antas tillhöra det kvinnliga könet. Jag har varken tid eller lust att skriva en novell om kvällens alla händelser, men jag tror att många av er vet vad jag menar. Visst är det roligt med bekräftelse, och ibland vill man inte ha mer än så.

Efter två timmar i hetluften hade jag inte annat än milkshake och cheeseburgare i åtanke. Jag kan garantera er att de två timmarna kändes som två livstider efter att mina två vapendragare dragit sig tillbaka med varsin okänd hårdrockare. Jag vet inte om det var jag som missuppfattade kvällens syfte, men inte hade jag då tänkt att göra detsamma. Efter att en kvart fortlöpt genom att jag suttit i tystnad och funderat på om en av dessa hårdrockare hade hårfärlängning så insåg jag att det var bäst att gå. Det skulle omöjligt bli bättre än sådär.

Den ena vapendragaren mottog min idé om ett besök på MAX med öppna armar. Dock var det Sveriges längsta kö som genererade i att en man på dryga femtio var tvungen att få utlopp för sina känslor genom att ta mig på rumpan. Den första gången var jag osäker på om han verkligen hade för avsikt att snudda med handen just där, men vid det andra tillfället var det nog. Aldrig i livet att jag tillåter ett gammal, sunkigt pucko att vidröra mig på det sättet. Jag antar att jag agerade i stundens hetta, men ungefär lika snabbt som ljuset färdas hade jag vänt mig om och på ett långsamt och hotfullt sätt väste jag ut att om han tog på mig vid ytterligare ett tillfälle, då skulle han få ångra den dagen han föddes. Så här i efterhand är jag lite besviken på mig själv att jag inte kom på någonting fyndigare att säga, för hur ofta får man liksom en sådan här chans. Det måste vara tack vare alla timmar av filmer och serier, men jag lyckades spänna blicken i honom och jag avvek inte förrän dess att mitt budskap var tydligt nog att han slog ner sin blick.

Vad som hände sedan är en annan historia. Jag måste dock få kritisera oss svenskar som är alldeles för fega för att agera i olustiga situationer. Mannen fortsätte att ofreda mig på ett verbalt sätt, men jag tog det beslutet att det inte var värt att ödsla mer tid eller energi på honom. Så jag lät honom tala inför hela kön medan jag slog dövörat till och funderade på vad jag skulle beställa. Det som i efterhand irriterar mig är inte direkt den här mannen, utan de människor som stod runt om oss. Visst fan kan väl samma killar som tidigare flirtat med mig åtminstånde backa upp mitt mothugg. De hade ju i stort sett inte ens behövt öppna munnen för jag hade redan sagt det som var nödvändigt. I stället står de nu där i mitten av händelsen utan att våga agera. Vilka fegisar!

Till Portugal på affärsresa


Portugal verkar vara lika vackert som det berättats om..


Äntligen fredag!

Jag har tänkt att smyga hem lite tidigare idag såvida alla måsten är bortgjorda så att kommande vecka ser lite lugnare ut än vad den här veckostarten gjorde. Är det någonting som får mig att starta dagen med en fascinerande magknip så är det när jag vet att arbetsdagen innehåller massa försenade saker som skulle ha varit åtgärdade för länge sedan.

Innan min chef gick på semester så hann han fråga om jag hade lust att följa med till Portugal på affärsresa. Såklart tackade jag ja, men dessvärre hann jag inte få så mycket mer information om hur, när och var resan kommer att ske. Jag misstänker dock att det blir någongång under hösten som vi reser bort tillsammans med en av våra största uppdragsgivare. Det ska bli jättekul att få följa med på någonting större utanför de vanliga ramarna, om ni förstår hur jag menar. För mig genererar ett sådant erbjudande om möjligt ännu mer motivation till det dagliga arbetet som jag ju borde vara i full färd med.. ;-)

Happy fredag!

Hemslöjd vs hemmagjord



När vi besökte min pappa och hans nya sambo ute på deras lantställe på Blidö så föll jag pladask för objekten ovan. En av dessa är inhandlade på Hemslöjd och fick agera gåva vid en middagsbjudning. Den andra är hemmagjord med hjälp av en gammal rostig skruv, lite stråltråd och några pärlor. Fastän man kanske ser att den högra kommer från Hemslöjd tycker jag att den hemmagjorda får högsta betyg. Dessutom är den lite charmig när den är så där kantig, skev och har en och annan skavank.

Den högra fjärilen har en hel historia att berätta. Enligt den informationen de fått i butiken har den skruven varit delaktig i ett av Sveriges första järnvägsbyggen. Enligt min åsikt har den stackars utbrända spiken inte kunnat gå någon bättre framtid till mötes än att få utvecklas till en fin fjäril som ständigt skänker glädje:-)

Kort update

Jag är sämst på att blogga. I alla fall nu.

Min blogg ekar tomt och vid de få tillfällen den väl fylls ut med nyskriven text är det mest bara en massa blaha. Egentligen är det faktiskt ren dynga som vanligtvis handlar om mitt mycket ordinära jobb. I dag blir uppdateringen inte så mycket bättre. Jag har förvisso ny information att förse er med, men om det är intressant eller inte är väl en helt annan femma. Jag har nämligen gått från att vara en lockig blondin till att vara en extremt lång- och rakhårig brunett. Ett inköp på Tah Mahal och en god väns uppoffring resulterade i att mitt kråkbo till hår äntligen börjat någorlunda anständigt ut. 

Nu ska jag släppa jobbet och allt vad bokföring heter och i stället åka hem till en annan mycket god vän som bjuder på middag och skvallerkväll. Har sett fram emot den här kvällen hela veckan! :-)

Monday

Det känns knappt som jag hann njuta av tanken att jag hade en hel 3-dagars helg framför mig innan det var dags att kliva in på jobbet igen. Helgerna går så vansinnigt snabbt! Tack och lov kommer mina kommande två veckor att se ganska lugna ut. Det är lönerna som ska fixas i veckan, lite arbetsrutiner som skall utformas, en utbildningsavstämning, fakturering och sedan lite bokföring. Åh, jag får magknip när jag tänker på det sistnämnda. Jag måste komma igång med all bokföring illa kvickt, för snart ska en kvartalsrapport vara avslutad. Om nu någons huvud ska rulla i samband med rapporten så behöver det åtminstående inte vara mitt ;-).

Tack och lov för att det är dags att hugga in på lunchen. Trots att jag åt en riktig brakfrukost med apelsinjuice, nybakat bröd, keso och youghurt har magen kunnat misstas för en orkester ända sedan klockan 10 i morse..


Precis som så många andra fyrbenta vänner är min sockertopp inget undantag. Hon älskar att
hänga ut genom vindrutan och låta vinden leka med de långa, mörka hårstråna. Det är ett sånt där typiskt "hundar i tecknade filmer-beteende". Ni vet, en söt hund som alltid hänger halvvägs ut genom vindrutan med en tunga som dinglar och öron som blåser åt alla håll? :-)




Fixa dörrarna - check

Den senaste veckan har vi lagt in en högre växel så att all målning i lägenheten snart ska kunna avslutas. Vi har sammanlagt målat fem dörrar a´3 grundomgångar och 3 täckomgångar med vit lackfärg. Vi köpte ett minirollerset och sedan var det bara att måla för allt vad rollern höll.

Jag känner mig supernöjd med resultatet och så snart som de nya handtagen pryder de vita dörrarna kommer det säkert att fullända hela projektet. Här kan man verkligen prata om att saker och ting kan förändras med relativt små medel. Med ungefär en tusenlapp och ett tio-tal arbetstimmar känns lägenheten SÅ mycket fräschare, luftigare och finare. När det sista rollertaget var draget insåg jag dessutom att vi inte har så mycket kvar att göra.. förutom att montera upp IKEA-köket. Men det tar en helg, sedan kan det hästjobbet strykas från to-do listan. Nåja, jag är rätt säker på att det alltid går att måla element, rör eller någonting annat. Det går väl inte direkt någon nöd på objekt som är möjliga att förbättra ;-)


Så här såg det ut när vi flyttade in i november 2007


Den här bilden får agera "före- och efterbild". Här kan man verkligen se kontrasterna
mellan det gamla, orenoverade och det nya, vita :-)

Spackla, slipa och måla.. spacka, slipa och måla..


Sådärja! Nu fattas som sagt bara ett par handtag :-)

God morgon lördag

God morgon,

Min lediga helg uppe i stugan fortsätter i samma lugna och stillsamma takt. Det förekommer ingen risk för utbrändhet eller stressmage här uppe. Just nu sitter jag ute på altanen med en kopp kaffe och slösurfar bland utbildningar och högskolor. Jag hade precis som tidigare år sökt in till civilekonom- och juristrogrammet men det här året blev jag inte antagen. Utan nu står jag som reserv från nummer 22-1584. Det känns just typiskt med tanke på att jag har blivit antagen till civilekonomprogrammet de senaste tre åren.. men lågkonjunktur och många sökanden är förklaringen.

Anyway, jag ska sätta mig och plugga lite personalekonomi. Har tenta om drygt en månad och innan dess är det hårdplugg och PM-skrivning som gäller. Därefter har jag bestämt mig för att möta hösten med heltidjobb och en eller någa enstaka kurser. I dagsläget funderar jag på att göra någonting mycket radikalt som för många kanske kan verka som en katastrofal idé, själv så tycker jag att det är en av de bättre snilleblixtar som nått mig de senaste åren. I vilket fall, min långsiktiga plan startar genom att jag måste plugga in Kemi A och Fysik A det här året. Sen måste jag helst bli miljonär också, eller få en oerhört givmild sponsor ;-)

Happy fredag


God morgon,

Nu sitter säkert de flesta av er på jobbet och längtar efter att klockan ska bli 17 så att det är dags att gå hem och göra helg. Själv så sitter jag ute i solen med kaffe och laptop. Det är vansinnigt varmt och solen ligger på som bara den. I natt slocknade jag som ett ljus så snart mitt huvud nuddade kudden och då och då vaknade jag till när åskan mullrade som högst. Det är så mysigt att vara i en stuga när man hör att regnet smattrar, åskan mullrar och blixtrarna lyser upp rummet. Då är det lyx att ligga under täcket och lyssna på det ;-).



Njuter av lantlivet

Jag ligger i sängen med lillasysters mac med dongel och läser mejl, bloggar och slösurfar. Har avnjutit en jättegod grillmiddag och en (om möjligt) ännu godare jordgubbstårta. Sedan har resten av kvällen sakta men säkert mynnat ut medans jag legat i horisontalläge framför tv:n. Gosh vad jag älskar det lediga livet på landet.

I morgon har jag ställt klockan på 8. Bara så att jag kan stiga upp, dricka en kopp kaffe i morgonsolen, läsa lite spännande världsnyheter på Aftonbladet och sedan i samma stilla takt fortsätta resten av fredagen. Eventuellt åker jag till en närliggande stad - Skellefteå, för att besöka den lilla men ack så omtalade Trästockfestivalen. Det känns bara som att jag vuxit ifrån festivallivet för ett antal år sedan. Det där med att dricka sig redlös, tillbringa natten i ett tält (som förövrigt alltid stod över ett antal mycket osköna trädrötter) och sedan vakna upp bakis, svettig, orolig i magen och kruttorr i strupen var aldrig riktigt min grej. Då tillbringar jag hellre en kväll i hemmet och natten i min egen säng bland nytvättade och väldoftade sängkläder ;-)

Går på sparlåga

Äntligen torsdag vilket egentligen innebär att det är fredag för mig. Jag har nämligen tänkt att tjuvstarta helgen genom att vara ledig hela morgondagen. Oturligt nog så födde min semestervecka ett större begär än vad jag hade tänkt mig, för nu vill jag bara vara ledig och slappa mest hela tiden ;-). Efter jobbet ska jag i alla fall sticka upp till stugan med några flaskor rött, en bra bok och ett antal serieavsnitt. Dock måste jag jobba litegrann med att läsa ansökningar och sammanställa saker och ting kring rekryteringen, men det är ett någorlunda lättsamt arbete.

I det stora hela så går jag liksom på sparlåga just nu. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men jag antar att det har och göra med att många saker i mitt liv är så diffust just nu. Min hjärna säger mig att göra en sak, medans mitt hjärta förespråkar något annat. Jag antar att tiden utvisar det mesta, men vissa saker bör man kanske påskynda genom att fatta några styrande beslut som förhoppningsvis förkortar vägen till slutstationen.

Regn, regn och återigen regn..

Den här sommaren verkar endast bestå av regn, växlande molninghet och soliga måndagar. Det var över en månad sedan jag låg i solstolen och pressade en hel dag, suck. I Umeå har vi ynka 14 grader och jag har slitit på mig en tjocktröja så att jag slipper sitta och huttra hela dagen. Tycker att det är bedrövligt att man ska behöva rota fram vinterkläder mitt i juli. Nåväl, förhoppningsvis gör väl vädergudarna ett undantag och låter solen titta fram i helgen .. ;-).

Nu är jag på gång att bege mig till jobbet. Måste gå igenom förra veckans arbete plus att rekryteringsproccessen ska dras igång. Nästa vecka måste jag sitta med bokföring och det oroar mig en aning, jag har ju ingen direkt erfarenhet från det och det finns inte heller någon att fråga. I värsta fall får allt ligga vilandes till i augusti när revisorn kommer tillbaka, men då blir det superstressigt eftersom att det ska ske någon form av kvartalsredovisning i mitten av den månaden. Äsch, kommer tid kommer råd.

Shabby chic



Jag måste tipsa er som tycker om Shabby Chic-inredning om en jättebra hemsida där man kan fynda en hel del fina och prisvärda möbler. Vi har letat efter den rätta byrån till vårt arbetsrum ett bra tag och av en ren slump sprang vi över den ultimata byrån på den mest otippade hemsidan. Här hittar ni företaget :-).

Söndagkväll i soffan

Har suttit och laddat upp alla 650 foton som jag tagit från den gångna semesterveckan. Jag har i princip gått utan smink alla dagar och har därför maskerat mitt sanna jag i bakom ett par gigantiska solglasögon. Jag är inte riktigt beredd på att visa er den "nakna" sanningen ännu.. haha.

När jag ögnat igenom alla bilder så upptäckte jag att vi har druckit minst två glas vin de senaste åtta dagarna. Gosh vilken vardagslyx det är! Eftersom att vi har bunkrat upp med ett flertal röda- och vita vinflaskor så jag ska faktiskt börja unna mig ett glas rött de dagar jag haft det extra stressigt/kämpigt på jobbet. Det är säkert ett någorlunda smart drag med tanke på att jag har svårt att varva ner och slappna av när jag kommit hem.. sen är det såklart en annan femma hur pass bra det är med tanke på kaloriintaget ;-).

På tal om avslappning.. nu har jag äntligen lagt ner rollen för idag och istället intagit horisontalläge i soffan. Nu väntas skräckfilm och morgonrocksdegning de närmaste två timmarna, sedan är det bara att kasta sig i säng för att möta den nya veckan. Jag har faktiskt planerat att smygstarta helgen genom att vara ledig på fredag, såvida det ser någorlunda lugnt ut på jobbfronten. Bävar lite inför morgondagen.. jag misstänker nämligen att det ligger ett 100-tal mail, ett 10-tal brev och en hel del massa papper och väntar..



Jag hann shoppa en hel del i Sthlm ;-)


Och vi besökte även pappas sommarställe på Blidö.


.. och slappade på bryggan så fort solen tittade fram.


Jag fick även segla för första gången i mitt liv ;-)


Under veckan avnjöts det en rad goda förrätter, huvudrätter & efterrätter


Och sedan gjorde vi ett antal utflykter.. ;-)

Dan före dan..


För sex dagar sedan låg jag i fören och solade..

Jag har ångest med stort Å eftersom att min semester i princip är slut. I morgon börjar allvaret och min enda vecka av ledighet kommer nog att kännas som en kortare dröm. Jag önskar att jag hade fyra långa veckor till av  semestjag och mitt sällskap har seglat, åkt färja till Finland, slappat och shoppat i förbannelse.

Jag är tack och lov riktigt utvilad efter den här veckan och mina batterier är i stort sett fulladdade. Nu blir det full fart till sommaren 2010, sedan ska jag för första gången sedan 5 år ha mer än 2 veckors "semester" oavsett vad som än händer. Det ser jag fram emot, med råge. Den sista lediga dagen till ära har jag i princip förbrukat genom att promenera (ja, min semestervecka har satt sina spår..) samt renovera i lägenheten. Jag har målat dörrar i sex timmar och börjar känna mig lite ledbruten, men det är bara att lägga i en högre växel. Det är svårt att sluta måla när det blir ett fantastiskt resultat. Både jag och Den Blivande är för en gångs skull äntligen synkroniserade och utgör ett bra renoveringsteam. Då är det bara att smida vidare medans järnet är hett ;-)

Onsdag på Blidö

Igår regnade det på Blidö och vi bestämde oss därför för att åka till Norrtälje och shoppa. Vid klockan 15 hade vi dessutom bokat en halvdagskryssning med Viking Line till Åland. Väl på plats åt vi även middagsbuffé som var helt galen. Jag har sällan och aldrig frossat så mycket som igår, för  det fanns verkligen god mat till förbannelse!

Först ett förrättsbord, sedan huvudrätt, efterrätt och ett dessertbord. När jag väl gick av båten kändes det som att jag rullade fram och jeansknappen hade sedan några timmar tillbaka fått vara helt uppknäppt. Idag är det dock dags för att sona sina brott, nu väntar en riktig långpromenad runt Blidö och sedan ska jag lusläsa DN och börja planera inför framtiden. Vi har bland annat bestämt att vi ska försöka ta tag i en affärsidé som vi sedan länge haft i tankarna. Första steget blir att söka patent, sedan måste vi på allvar försöka fundera på hur man skall marknadsföra sig, hur affärsplanen ska se ut, var produkten ska tillverkas osv.. ska bli roligt och lärorikt att försöka utveckla det hela ;-)

Jag är förälskad i Blidö

Nu har jag tillbringat en dag ute i pappas och hans sambos semesterparadis ute på Blidö och jag älskar stället. Liksom ett barn räknar ner dagarna innan julafton räknar jag ner dagarna till vi måste åka härifrån - med ångest! Mina funderingar på att flytta söderut har blivit bra mycket starkare än tidigare och jag börjar känna mig mer och mer övertygad om att Umeå kommun kommer att mista en invånare vid namn Frida inom en ganska snar framtid.. först måste jag bara göra mitt bästa för att övertala Den Blivande och om saker och ting inte blir bättre på mitt nya jobb så finns det egentligen ingenting som hindrar mig.

Igår hade vi en superdag där vi startade med att äta en 2-timmars frukost ute vid ett av deras fyra (!) möbelgrupper. Sedan gick vi ner till bryggan och fiskade en halvtimme för att därefter ta segelbåten och segla runt hela Blidö. Vi var ute i nästan sex timmar och det var en fantastiskt miljö. Stockholms skärgård är ett av de absolut vackraste platser jag har sett, i alla fall på sommaren. Jag låg stundvis ute på fören (heter det så?) och solade med bara bikini. Sedan åt vi lunch och skålade med en några glas vitt. På kvällen tändes grillen och sedan avnjöt vi en god 3-rätters middag där måndagen till slut rundades av med gott sällskap och en låda rött vin. Bjuder på lite "utomhus-bilder" från deras skärgårdsparadis. Har fotat en hel del inomhus och jag kan lova er att det är minst lika vackert som inomhus..

Nej, nu ska vi ta färjan över till Åland där vi ska äta middagsbuffé och handla på taxfree. Sedan ska vi ta en snabb sväng om inne i Norrtälje.. vi hörs!














Trivs som fisken i vattnet här i Stockholm

Efter två dagar av vilt shoppande är vi nu påväg ut till pappas smultronställe i Blidö. Deras sommarstuga (läs: hus) ligger längst ut i Stockholms skärgård och tydligen ska det vara makalöst vackert på sommaren. Vi har packat om resväskorna, handlat mat för den kommande veckan och sitter just nu och sipprar på den sista koppen av kaffe. Nu väntar fyra-fem dagar ute på landet och jag ryser nästan av blotta tanken på all harmoni, så mycket längtar jag.

I kväll ska vi grilla, fiska från bryggan, basta och bada i havet och sedan se Unborn medans vi tappert gör ett till försök att avsluta gårdagens inköp av 2 KG (!) godis. Innan hemresan till Umeå  någongång mot helgen blir det åter ett nytt besök i Stockholms innerstad alternativt Öland. Såklart är en bilresa från Stockholm till Umeå inte helt fulländad utan en heldag i Birsta med ett grundligt besök på IKEA m.m..  ;-)




Gissa om jag var nöjd med vår shoppingstart. Efter två timmar hade jag redan fyllt några påsar


Köpte en ny XXL klocka på Ur & Penn. Den kommer säkerligen att användas flitigt ;-)


Det känns nästan pinsamt att erkänna, men allt på bilden ovan köpte jag för ynka 250 kronor. Det är fullkomligt galna priser på Ur & Penns rea!

nagelförlängning



Jag förlängde ju mina naglar i torsdags och här har ni resultatet. Dock är det inte världens mest klockrena och skarpaste foto, men visst blev den där detaljen på höger ringfinger rätt fin? Tycker att fyra rosa blommor med gröna stenar i mitten piffade upp det hela och gav en mycket mer somrig känsla :-)

I Stockholm

Hej bloggvänner,

Nu är jag i Stockholm och njuter av det varma vädret, det goda sällskapet, maten och det gigantiska utbudet av kläder, inredning osv. Idag har vi gått bland Stockholms butiker från klockan 10 till klockan 18, med rn kortare paus för lunch såklart. Jag har shoppat så makalöst mycket kläder att jag efter ett tag hade tappat räkningen på antalet tröjor som gömde sig i de påsarna jag bar på. 

Efter allt slit med nytt jobb, renovering i lägenheten och massa annat som legat och pressat har jag lovat mig själv en vecka av fullkomligt nöje i Sveriges huvudstad. I detta löfte ingick såklart obegränsad shopping ;-). Måste också säga att REA:n här är fullkomligt galen! När man drar Visakortet är det nästan skrattretande hur billig slutsumman är, och det säger väl allt.

Well, nu har vi precis kommit hem efter att ha ätit indisk buffe. Vi bjöd ut min pappa och hans nya på en mysig lördagsmiddag i solskenet. Det var uppskattat från bägge sidor. Efter maten fick jag ett löjligt begär etter lösviktsgodis och ostkrokar, så nu har vi laddat upp med 1,7 KG (!) lösviktsgodis och 250 g ostkrokar.. haha. 







Här i Vasastan har pappa och hans nya deras övernattningslägenhet. Visst är det en mysig innergård? :-)


RSS 2.0