Nagelfix står högst upp på listan ♥



Ursäkta min utdragna negativism, för nu får det banne mig vara nog!

I morgon ska dagens största projekt vara att skriva ner en lång lista på allt som ska göras. Punkt 1 är att försöka hinna förlänga naglarna - pronto. Det är bolagsmiddag med Den Blivandes jobb på fredag och det är väl en ypperlig ursäkt till att unna sig lite nagelfix? ♥

Den rätte för Rosing

Ligger och ser på "Den rätte för Rosing" med skräckblandad förtjusning.

Är det hela en slags dålig parodi på Lindas liv och hennes desperation av att hitta någon ny? Är det så tragiskt att hon verkligen försöker hitta alternativa sätt att finna kärleken, eller är det ett sista försök att stå i strålkastarljuset?

Tisdag ♥

Hej!

I morse var en sådan dag som redan från starten kändes värdelös. Totalt värdelös. Så visade sig dagen även fortlöpa. Mötet kändes totalt irrelevant då jag blivit uppsagd och inte ens hunnit arbeta i det system/det sättet vi skulle gå igenom och diskutera fram en rutin på. Har ni någon gång känt känslan av att ni är fel person på fel plats? Så kände jag mig idag.

Tack och lov för att jag vaknade på fel sida i morse och valde en enkel svart kofta, svarta leggings, svarta skinnstövlar, glasögon med fönsterglas och rosa sjal. Skjorta och kostymbyxor hade förvisso varit rätt klädsel i sammanhanget, men jag hade nog känt mig vansinnigt obekväm. Mitt ess som jag nämnde igår var en inte aktuellt. Jag hade nämligen förslagit en reform som i slutändan skulle kunna generera i ökad effektivitet, lägre administrativa kostnader och att min tjänst kunde räddas. Men det visade sig redan vara påtänkt och absolut inte aktuellt.

Åh, nu ska jag fortsätta deppa en aning och sedan ta en kalldusch och blicka framåt. ♥

Happy tisdag! ♥



Haha, det här är en del av vad Den Blivande möttes av när han klev innanför dörren i söndags. Han som är en riktig mönsterperson när det kommer till att hålla allt välstädat, organiserat och strukturerat. Gissa om det kliade i hans fingrar, ryckte i kroppen och droppades en eller några pikar när han, med jämna mellanrum påmindes om kaoset i hallen, haha.

Jag har i stort sett placerat ut allt på väl valda platser i lägenheten, bara så att han slipper bli gråhårig av irritation och stress. Men nu är det dags att avrunda måndagen och hoppa i säng, för i morgon ringer klockan 04:30 och då är det bara att styra färden mot Luleå för ett processmöte med styrelsen. Eller rättare sagt är tanken att vi ska utforma en ny rutin och diskutera hurvida det är aktuellt och befogat att eventuellt genomföra vissa förändringar på de olika avdelningarna. Känns sådär lagomt motiverande med tanke på att jag blir uppsagd per 090424, om inget mirakel inträffar dvs. Dessutom är mina utbildningstimmar inom det berörda området som ska diskuteras indraga, så jag förväntas alltså sitta och tycka till om något jag inte ens arbetat med. Nåja, jag har ett hemligt ess i rocken som jag planerar att plocka fram i morgon. Wish me luck!

Well well, strikt klädsel a´la skjorta, svarta kostymbyxor och trenchcoat blir morgondagens klädsel inför mötet med VD och ledningen! ♥



Lite vårnyheter hemma hos oss ♥

Äntligen börjar det bli vår på riktigt och självklart ska det även synas i hemmet i form av skira färger, blommor och ljusare samt lättare inredning ♥. Jag borde vara i full färd med att möblera om, sätta upp nya gardiner och så vidare.. men min jäkla studieuppgift har upptagit varenda minut sedan jag klev innanför dörren 17.30. Nu har jag äntligen skrivit klart allt och snabbt som ögat skickat iväg uppgiften till läraren. Med tanke på att det är min första uppgift på högskolenivå och det faktum att jag inte pluggat på 3 år så har jag lite överseende med det hela. Får jag rest eller liknande så är det inte hela världen.

Ni får i alla fall hålla tillgodo med några få bilder på nyheterna hemma hos oss. Förhoppningvis hinner jag fixa och trixa lite mer i veckan, sedan är det ju hela möbelimanget i arbetsrummet som ska annonseras och säljas bort. Tänk om jag hann göra det i veckan så att jag kan spana ut nya möbler i helgen.. ♥


Lite vårnytt i hallen


Vitt och fräscht i den så övrigt vita hallen (bortse från den omålade listen).
Det ska också kompletteras med videung när jag väl tagit mig för att gå
ut i skogen ;-)


Ljust och fräscht även i sovrummet





Och även ljusfatet fick upprustas med ljusrosa och vita blommor ♥


Har shoppingfyndat på lunchen



Jag sprang iväg till en närliggande inredningsbutik på lunchen och vrålfyndade ett par ljusstakar i betong/cement/gips eller vad det nu kan tänkas vara för material. I alla fall, min plan är att måla dessa i vita och ha gammelrosa rustikljus i dem. Hela kalaset med ljusstakarna och ljusen gick på 48 kronor. Som hittat!



Shoppinghelgen ♥

God morgon!

Teknikens värld är underbar, men tyvärr fungerar det sällan lika underbart för mig. Jag hade storslagna planer på att låna lillasysters Samsung Omnia och mobilblogga med text och bilder hela helgen. Som så många andra teknikprylar fick hennes mobil ett okänt fel och slutade att fungera efter det att jag knappat på den i lördags. Jag hade i stället tänkt att kompensera upp med massvis av shoppingbilder igår, men då visade det sig att min egen dator/vår anslutning fått spunk. Försökte desperat uppdatera drivrutiner, reparera anslutning m.m men utan framgång.. suck.

I alla fall, helgen var superbra. Vi både åt och drack gott och hotellrummet var i full belåtenhet. Jag uppdaterat skohyllan med två nya par skor. Ett par londonfärgade skinnstövlar och ett par höööga gladiatorskor. Dessutom hade jag ett x antal shoppingpåsar och ett antal IKEA-påsar med mig hem. Både min garderob och hemmet ska få sig en rejäl uppfräschning så att man får riktiga vår- och sommarkänslor.

Nej, nu ska jag hälla i mig några koppar eller en kanna kaffe. Jag har sovit så faschinerande lite den senaste veckan ♥

shoppingweekend

hello! jag sitter i vår lilla renault och myser med kaffe, musik och gott sällskap med mamma och lillisyster. för er som inte vet så ska vi bo på hotell och shoppa en hel helg, mysigt va? btw så är det rena trafikkaoset här. vi har passerat ett antal olyckor, ambulanser osv. just nu puttrar vi på i en kilometerlång bilkö i 40km.. men vi kommer väl fram så småningom :) happy lördag!

Inspiration till arbetsrum



Ungefär så här vill jag att vårt "nya" arbetsrum ska se ut. Som ni ser ska det vara vitt, rosa och silver. Har hittat ett gammalt, antikt skrivbord som jag hoppas få hem redan i veckan. Sedan måste det inhandlas en vit ryamatta, en hörnspegel, tavellister och annat smått och gott. Jag hoppas kunna ägna mig åt att lägga ut annonser om våra befinliga möbler, springa runt i butiker och så vidare så snart som möjligt. Men nu får jobb, plugg och en miljon andra saker komma först. I alla fall den kommande veckan ♥

Detta måste vara höjden av lathet ♥


Allt jag var sugen på var en mustig tomatsoppa med en klick creme fraische och några färska basilikablad. Dock lät jag mig övertalas till en flottig Mexicana på en ny och förhoppningsvis bra pizzeria. Dessutom var vi alldeles för lata för att gå den 15 minuter långa promenaden dit och tillbaka, så vi ringde efter hemkörning, haha.

Well, jag får väl lov att göra vissa "uppoffringar" och det är faktiskt första fredagen efter den 25:e vilket innebär att det är berättigat att äta pizza. (För er som inte vet så äter vi skräpmat som pizza och hamburgare en gång i månaden).

Bild: alltommat.se

Är med och tävlar om väggord ♥

Well well, någon gång ska alltid vara den första och detta är första gången jag är med och länkar i en bloggtävling. Det kanske är det faktum att jag är sjuk, att jag haft så otur eller att jag helt enkelt älskar väggordet "Dressed for Success". Det är exakt en sådan dekor jag vill ha på väggen i klädkammaren ♥



Jag är med och tävlar om Väggord® från My first room hos lilla fru werner!
Tävla här du också!

Min otur fortsätter..

Hello!

Min otursvecka fortsätter i rasande takt då jag hittills hunnit påbörja ett rejält gräl med Den Blivande, vilket resulterade i att jag sov på soffan i natt. Sov oroligt, dåligt och osammanhängande tills jag vaknade upp och kände mig dyngförkyld, hängig och febrig. Tvingade mig själv till jobbet men efter halva dagen var det bara att inse att alla tjänar mest på att jag åker hem och kurerar, så nu sitter jag här med en tallrik yoghyrt och hoppas på att Sundsvallsresan fortfarande kommer kunna genomföras.

Ska krypa ner i sängen och sova bort några timmar. Förhoppningsvis är det väl bara sömnbrist och oro som visar sig i skepnad av en lättare förkylning. Tack och lov har jag världens bästa arbete som tillät mig att ta ut komptid för resten av eftermiddagen. Då slipper jag i alla fall sjukanmäla mig ♥

Hur brutal vecka kan man ha!? !!#!%¤#!%¤!%!%(!%¤!

Alltså, vad är det egentligen frågan om!? Den här veckan har ju inte varit nådig mot mig och jag blir faktiskt en aning mörkrädd när jag inser att det är tre dagar kvar..

Först får jag veta att jag blir uppsagd, sedan vaknar jag och både hostar, spottar och nyser jag blod. För övrigt kan jag meddela att jag aldrig, under mina snart 22 år blött en enda droppe näsblod! Därefter bryter jag tre naglar och spenderar halva onsdagskvällen med att slita loss nagelförlängningen i ett tillstånd av vrede, aggression viss desperation.

Veckan rullar på i samma höga tempo och jag stiger upp 04.15 för att sedan, klockan 5 (dvs 15 minuter innan planerad avresa) få veta att det blir inställt p.g.a magsjuka. Vadå, hade personen i fråga inte kunnat skicka ett sms till mig så hade jag sluppit stiga upp så tidigt helt i onödan!? Det som väl fick droppen att rinna över var SKATTEÅTERBÄRINGEN (*/)!#Y!#)!#)!#=?!##!**!#?Y)!#)#!)!#!#!#!)!). Nu mina vänner, nu kan ni börja ana oråd. Det började med att Den Blivande loggade in och fick se att han får tillbaka en fin femsiffrig slant. Jag förväntade mig att också få tillbaka strax över femsiffrigt med tanke på att vi inte begärt skattejämnkning, att jag under 2008 slitit så hårt att resultatet blev depression och att jag inte sålt några aktier/fonder/index m.m. Dessutom har min bankman lovat att se efter så att jag slipper få ett irriterande skattebesked om restskatt genom att reglera eventuella vinster/förluster på något avancerat sätt som bara en civilekonom eller någon med väldigt lite fritid kan förstå eller ens orkar sätta sig in i.

Likt förbannat får jag ändå ordentligt med restskatt! Och givetvis hade min arbetskompis kollat fel i tv-tidningen. Fritzl visades klockan 21, inte 22 som jag förlitat mig på hela kvällen. Såklart kan Den Blivande inte heller sluta skratta över hur tragikomiskt min ständiga och totala otur börjar bli, fastän jag hotar med att han kommer få spendera natten på soffan om han inte begraver skadeglädjen. ARGHH!

Happy torsdag ♥



Förlåt förlåt för återvinningen av gamla bilder, men idag varken hinner eller orkar jag lägga ner tid och energi på att springa runt med kameran i högsta hugg. Jag lovar dock att ladda batterierna i natt och sedan försöka kompensera med lite nyare bilder mot eller efter helgen.

Är det förresten någon som ska se dokumentären om Josef Fritzl nu klockan 22? Jag försöker kämpa för att hålla ögonlocken uppe men gosh vad trött jag är! Just nu känns det som om jag kommer att falla på mållinjen, men det må så vara. I morgon måste jag vara pigg i både kropp och knopp då jag ska få lära mig att handlägga ansökningar av kabelförläggning hos vägverket. Efter dagens korta genomgång kändes det klurigt, men jag anammar samma ordspråk som min chef: "Det finns ingenting som kan kallas svårt. Det är bara mer eller mindre lätt". Enligt mig är detta en mycket bra och sympatisk inställning som i de allra flesta fall bör tillämpas snarare för ofta än för sällan ;-).







På vardera sida om tvn ♥



Var inne på en nära väns blogg och såg hur extra fint de fått det i vardagsrummet med så lite medel som ljusstakar vid tvn. Jag har prövat mixa med våra olika ljusstakar, prydnadssaker och så vidare för att liksom träffa av det där som känns absolut perfekt, men jag känner mig fortfarande inte helt 100%-igt nöjd. För tillfället känns det dock någorlunda bra, men det är fortfarande inte någon fullträff. Well, det är väl knappast någon här som blir förvånad om det ser annorlunda ut efter helgen så det är väl bara att fortsätta pröva alla tänkbara alternativ.. ;-)

Jag är rädd för att jag ligger i riskzonen

Hej och hå!

I morse när jag knatade iväg till jobbet sex på morgonen var det -21 grader ute(!). Den röda Goosejackan, halsduken, tjocksockarna och mössan plockades fram illa kvickt och jag var närmast stelfrusen efter den 40-minuter långa promenaden till arbetet.

Nu har jag hunnit avverka fyra koppar kaffe, ett telefonsamtal till verksamhetschefen och gjort klart ett antal markvärderingar. Vet ni, verksamhetschefen lät meddela att han/de är så pass nöjd med mitt arbete att de försöker hitta alternativa lösningar för att jag ska kunna vara kvar här. Jag kan inte annat än hålla tummarna för att det löser sig, för som jag sagt en miljon gånger tidigare så trivs jag utomordentligt bra på mitt jobb.

By the way, magsjukan sprider sig likt en löpeld på arbetsplatsen. Jag som ska till IKEA i helgen vill för allt i världen inte drabbas av den så kallade "spysjukan". Tycker ni jag överdriver om jag säger att jag skulle vilja gardera mig enligt bilden nedan, unden resten av arbetsveckan?


Bild: google.se

Morgonstund har inte guld i mund

God morgon!

Jag har varit i farten sedan 04.15 och jag kan lova er att jag mer än gärna skulle ha drabbats av någon sjukdom, bara för att få sova kvar några timmar till. Jag är säkerligen världens mest morgontrötta människa, eller okej, i alla fall Umeås mest morgontrötta. Varje dag är som en fruktansvärt kamp, haha.

Jag hade precis dragit klart det allra sista mascaradraget när min ringsignal plötsligt gick igång. Då visade det sig vara min arbetskollega som fått magsjuka, så vår Luleåresa får helt enkelt ställas in några dagar. Jag hoppas att de kanske kan lägga den i nära anslutning till nästa veckas möte. Då kan vi förhoppningsvis bo på hotell och slippa sträckköra 35 (?) mil när knappt tidningsutdelarna är uppe.

Nej, det är såklart ingen vits att gå och lägga sig nu. Jag börjar nog jobba klockan sju istället och innan dess är det väl lika bra att försöka plugga bort en del.. 

Kastar in handduken tidigt i kväll ♥


En del av inköpen vid förra IKEA-resan

Helgens IKEA/shoppingweekend närmar sig med stormsteg och jag har inte ens hunnit bläddra i IKEA-katalogen ännu. Min plan att hinna måtta köket lär väl inte hinna genomföras, såvida jag inte höftar måtten mellan ett eller några glas vin på fredag kväll. En kväll som för övrigt kommer spenderas i min ensamhet. Som det ser ut nu lämnar Den Blivande mig vind för våg för middag och tv-spelsturnering med hans syster. Lite trist med tanke på att jag är borta stora delar av den här veckan och även början av nästa vecka, men det är väl inte så mycket att göra åt saken.

Nu ska jag hoppa i säng - pronto. I morgon ringer klockan 04:15 och en timme senare sitter jag förhoppningsvis i bilen på väg till morgondagens möte i Luleå. Har förberett mig väl genom att lägga fram kläder, väska och saker jag ska ha med min inför morgondagen. Det får bli en casual torsdagsklädsel i form av svart polo, mörka fornarinajeans och ett par knähöga skinnstövlar

Förresten, vissa av er läsare är tysta som små möss. Om ni nu inte föredrar anonymitet så kan ni väl lämna ett litet fotavtryck (läs: kommentar) och överraska mig med mängder av kommentarer där ni berätta vem ni är? ♥



Efter ett glas rött vin, några sista snabba genomläsningar och ett hundratal slarvigt nedskriva kråkfötter är jag så gott som färdig med den första uppgiften till kursen. Nu har jag snart deppat färdigt över jobbet och får försöka kraftsamla för att traska in på kontoret i morgon bitti med humöret på topp. Har några planer och idéer som jag hoppas kunna smida vidare på, men hurvida det kan bli aktuellt eller inte vet jag först nästa vecka.. ♥

Detta är berättigat om man blivit uppsagd ♥



Sådant här får man unna sig på veckans värsta dag. Och särskilt om man blivit uppsagt från drömjobbet på grund av den förbannade lågkonjukturen som aldrig tycks ta slut. Notera mitt tidigare inlägg och hat mot tisdagar. Gissa om jag om möjligt kommer hysa ännu större agg mot denna till synes onödiga veckodag i framtiden..

Förbannade lågkonjuktur

Det är nedskärningar hit och dit men inte sjutton trodde jag väl att det skulle drabba mig (igen). Lika snabbt som jag fick drömjobbet tycks det tyvärr gå lika snabbt att förlora det också. Såvida inte ett underverk inträffar verkar det som om mina kvällar framöver kommer spenderas framför AMS, lokus och andra jobbsökarplatser..

I didn´t see that coming..

Tisdagmorgon med cappuchino och vårsol ♥

God morgon!

Idag strålar solen och jag känner mig relativt utvilad med tanke på att det är veckans värsta dag (läs: tisdag). Igår slocknade jag 21:30 lika snabbt och tyst som man blåser ut ett ljus. Den här dagen kommer förhoppningsvis att svischa förbi, sedan väntar en timmes träning efter jobbet och därefter filmkväll med några bekanta.

Vi ska ha skräckkväll med Saw 5. Förresten, jag insåg precis att vi inte lagat middag sedan i torsdags.. och jag som tyckte att vi inte åt ute särskilt ofta.. haha ♥

Badrumsbyrån ♥



Well, så här blev byrån efter målningen. Tyvärr gör sig bilden inte riktigt rättvis då färgsättningen ser mer grå/lila ut än vit. Men såklart är både vårt badrum och nu även byrån målad i det vitaste vitt ♥

Lite fix till balkongen ♥


Trots det faktum att det var snöstorm och minusgrader arbetade min hjärna på högvarv med hur balkongen ska se ut i sommar. Nu är jag helt säker på att jag villa hitta mörk eller obehandlad trall och sedan betsa det vitt. Sedan ska vi ha vita utemöbler, rosa kuddar, smideshyllor och massa växter. Helst kryddor och sådant som man kan piffa med.

Efter jobbet drog jag med min mamsen och köpte en fin ljuslykta och någonting annat, som jag faktiskt inte vet vad det är. Jag tänkte dock ställa en växt i mitten av den och sedan piffa till den med massa fint pynt. Tack vare att den har "tak" går det säkert att klä in den med någin växt eller liknande.. i alla fall är det ännu ett steg närmare en fulländad balkong! ♥

Måndagsbekymmer

Hello!

I skrivande stund är det lättare snöstorm i Umeå. Tji fick alla som hade vårkänslor. Måndagen har, förutom snöstorm och minusgrader, inte varit den bästa starten på den nya veckan. Jag har sovit oroligt, vridit mig en miljon gånger och vaknat en miljard gånger. Mitt huvud känns ungefär som det har blivit överkört av en tyngre lastbil. Till råga på allt så lägger vår största kund ner ett av de större projekten på grund av flera anledningar. Det innebär alltså att mitt arbete under föregående vecka var totalt bortkastat.. suck.

Har ni en bättre start på veckan? ♥

Balkonglängtan ♥



Jag har visat er tidigare hur jag vill att vår balkong ska se ut i sommar. Dessa vårkänslor har dock fått mina fingrar att börja klia och min redan så hårt pressade hjärna tycks inte kunna få ro innan allt är åtgärdat. Har därför bestämt mig att satsa på balkongen i första hand och sedan gå över på de lite tyngre och mer långsiktiga projekten; arbetsrum och kök. Är det någon som vet var man hittar mörk (svart) trall och en hög, smal smideshylla som med fördel kan placeras i ett hörn? ♥

Sweet sunday



God morgon!

Jag unnade mig en riktig sovmorgon i morse och klev upp för ungefär en timme sedan. Har dragit på mig morgonrocken och glider runt med den i lägenheten. Överraskade Den Blivande med nygräddade croissanter, hjortronsylt, yoghurt, musli och ett juice. Gissa om han blev glad!? Jag älskar verkligen helgdagar som denna! :-).

Nu måste jag hugga in på plugget eftersom att vi har en uppgift som ska lämnas in nästa måndag. Min kommande vecka blir helt galen då jag har två osammanhängande heldagar med jobbet i Luleå (!). På torsdag ska vi gå igenom e-faktura och nästa måndag ska vi utveckla en processrutin. Jag känner mig supermotiverad, men också en aning nervös eftersom jag inte vet vad som riktigt fordras av mig. Alla tillkallade för måndagsmötet har fått ett mail med "uppgifter" som vi ska förbereda oss med inför mötet. Våra dataprogram är lite kluriga och folk tycks göra fel lite här och där vilket orsakar förlorade intäkter, felaktiga fakturor osv. Tanken är då att vi ska diskutera fram en innovativ lösning och sedan ska det skrivas en rutin på det hela som förhoppningsvis minskar felkällorna avsevärt.

På lördag sticker jag till Sundsvall med mamma och lillasyster för att stanna till söndag. Måste försöka komma ihåg att hinna måtta köket, skriva en inköpslista och lusläsa IKEA-katalogen innan dess! ♥

Update


Fotot är taget vid ett tidigare tillfälle

I skrivande stund är helgen redan på väg att övergå till söndag och jag har knappt hunnit njuta av ledigheten. Men så är det väl när man har roligt, I guess. Vi har precis kommit hem efter en utsökt middag och Robinsonkväll hos några vänner. Men jag måste dock säga att det första avsnittet gjorde mig en aning besviken. Man satt liksom inte så där trollbunden som i alla fall jag alltid gjort i de tidigare säsongerna. Personerna som var med verkade inte heller särskilt sympatiska eller intressanta och själva upplägget av avsnittet kändes inte särskilt välplanerat..

Nu är det dags att stänga mina två blå och krypa ner under det nya duntäcket och nya sängkläder. Vi har haft en snabbstädning av hela lägenheten idag och då är det alltid så mycket skönare att komma hem igen..♥



Underbara fredag ♥

Klockan börjar sakta men säkert närma sig 16. Jag tänkte passa på att plocka ut lite komp/flex och ta helg en timme tidigare idag. Det kan jag lova er att det verkligen behövs. Den här veckan har bestått av att plugga och jobba, plugga och jobba. Att lära sig nya saker är superkul men man blir ju så trött av alla nya intryck osv..

Jag har suttit och förberett bygglovshandlingar hela dagen. De ska skickas till de kommuner där det ska placeras nya transformatorstationer och dras nya elledningar. Det är en lååång lista med saker man ska bifoga, underskriver som måste krävas in, saker man ska undersöka osv.. tar galet lång tid innan ett projekt väl blivit avslutat. Förresten hade jag ett eget, mindre projekt som i stort sett är helt avslutat och hälften av alla avtal har inkommit. Till och med utan att någon ringt in med frågeställningar. Mycket bra start! ♥

Mitt läppglansberoende ♥



Jag har blivit helt beroende av att använda läppglans till vardags. Bäst av allt är att grunda med Lip Injection som förstorar läpparna då det innehåller ett medel som irriterar. Irritationen leder till att läpparna sväller och voilá - helt plötsligt har du större läppar utan att behöva genomföra något ingrepp. Personligen älskar jag det där läppglanset då det förutom att förstora också har en fin, genomskinlig glans som håller i sig imponerande länge. Kostar runt 200-lappen.

Den Blivande gav mig smashbox O-GLOSS  i julklapp och sedan dess är jag totalt förälskat i det. När man applicerar det är glanset genomskinligt, sedan ändrar det färg efter en liten stund. Den slutgiltiga färgen beror på dina läppar, med andra ord har du alltid en egen unik färg. Finns att köpa på internet och om jag inte missminner mig nu även på Åhléns. Kostar runt 230 kronor.

Slutligen använder jag även Diors läppglans i olika kulörer som alla är superb. Say no more. På jobbet har jag dessutom Chocolate Whipstick från Lush som lämpligt nog både innehåller och smakar choklad. För 69 pix är du beroende av att smaka på dina egna läppar ♥.

Vilka är dina favoriter? ♥



Torsdagsoutfit med vårkänsla ♥


Idag har vårsolen lyst hela dagen och jag har bara njutit i fulla drag. Det känns underbart att slå upp ögonen klockan sex på morgonen och mötas av skinande sol, töande snöhögar och fågelkvitter. Jag blev rent så energisk att jag rev fram två lådor med sommarkläder och slet på mig en riktig sommarskjorta och ett äldre, detaljrikt smycke ♥.

Eftermiddag med plågor

Hej och hå!

Onsdagen går mot sitt slut och jag ska snart veckla ihop alla ledningskartor och gömma dem i den stora blåa mappen som tar upp halva mitt bord. Besökte godishuset på lunchen och tryckte i mig ett halvt kilo godis innan eftermiddagsfikat. Utöver alla extrakalorier jag med öppna armar välkomnat, visade det sig vara extremt osmart då jag har en fruktansvärd magknip nu!!

Det ända jag kan tänka på är att jag kommer hem och äntligen får.. pusta ut.. eller något i den stilen ;-). Skulle för allt i världen inte kunna utföra något sådant på jobbet. En sån fegis är jag. (Du som lyckas läsa mellan raderna förstår nog vad jag syftar på, och du som inte lyckas med detta, du får fortsätta att känna dig frustrerad..)

Poliskontroll



Polisen har bältes- och blåskontroll precis utanför vårt fikarum vilket är otroligt spännande att bevittna. Jag och min jobbarkompis tog en halvtimmes fikapaus och betraktade hela spektaklet med stort intresse och nyfikenhet. En kille som körde en Audi TT fick bland annat hoppa in i polisbilen, skriva på en bunt papper och sedan montera ner hans vinge och kasta in den i bilen. En annan bilist blev så nervös att hon höll på smälla in i en annan bil och orsaka en smärre seriekrock. Tur att det inte hände, då hade jag säkert satt kaffet i halsen. Förutom allt detta så brände några av poliserna iväg i sina polisbilar med blåljus, rivstart och u-sväng. Perfekt att starta onsdagen med äkta vardagsdramatik :-)

Gissa vem som tagit ett dopp i toaletten? ♥



Stackars liten som bara ville hoppa upp på toalettstolen och hålla matte sällskap.. och ja, direkt efter incidenten blev hon givetvis ordentligt duschad och schamponerad ♥

Pluggelipluggplugg.. ♥


Privat bild

Har haft en bra men mycket osammanhängande och diffus dag på jobbet. Det har liksom varit trassligt, ostrukturerat och väldigt förvirrande idag. Jag har precis avslutat ett av ganska stort projekt och istället fått hoppa in och hjälpa en kollega på ett mer avancerat uppdrag. Dock försvann hon efter halva dagen och själv satt jag kvar med ledningskartor som var obefintliga och korrigerade i förbannelse.. men alla dagar kan inte vara den bästa, och det kommer ju en ny dag i morgon ♥.

Gav mig sjutton på att avsluta en karta vilket ledde till att jag kom hem från jobbet för drygt en timme sedan.. och efter matlagning är det bara att dyka in på plugget resten av kvällen. Fast med undantag för "Den rätte för Rosing", såklart. Tur för mig att jag i alla fall kan trösta mig med en skål Ahlgrens Bilar som belöning för mitt hårda slit ♥

Sunny tuesday ♥

God morgon! ♥

Idag är det tack och lov en helt ny dag. Min tandvärk (läs: växtvärk för visdomstanden) tycks ha gett med sig. Förhoppningsvis stannar den väl upp ett tag, eller så får den gärna växa klart helt och hållet. Det gör så vansinnigt ont att jag knappt kan äta eller koncentrera mig.. suck.

Jag har i alla fall varit igång sedan 05:40 i morse. Har hunnit träna ett pass, promenera till jobbet 40 minuter, svepa en kopp cappuccino och påbörja en ny värdering av intrångsersättning. Här i Björkarnas Stad - Umeå, värmer vårsolen min högra kind och termometern visar +6 grader. Nu är det vår på riktigt ♥


Ingen bra dag ♥

Hej!

Idag är det ingen bra bloggdag. Eller rättare sagt är det ingen bra dag överhuvudtaget. Min visdomstand växer så att det knakar och mitt huvud, örs och kind  smärtar så att jag inte vet var jag ska ta vägen. Ska stoppa mitt huvud i kylskåpet eller proppa i mig mängder av alvedon..

På återseende! ♥

Dagens middag ♥


Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g fettuccine
  • 50 g smör
  • 3 dl riven parmesanost
  • 3 dl grädde
  • 3 msk hackad persilja, gärna bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisningar.
  2. Smält smöret på låg värme i en kastrull.
  3. Tillsätt parmesanost och grädde och låt sjuda under omrörning. Låt såsen tjockna.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Häll såsen över pastan och dekorera med persilja.

*Recept från Alltommat


Personal och ekonomi ♥



Har suttit och pluggat några timmar för att inte göra samma dumma misstag som när jag gick gymnasiet - att skriva och lämna in uppgiften i sista sekund. Hittills går det över förväntan bra att plugga och jag känner att mitt intresse för ekonomi, friskvård och hälsa eventuellt kan vara värt att satsa på i större omfattning i framtiden. Som ni ser är glaset med rött uppdrucket vilket innebär att det är hög tid att förflytta sig från köket till sängen för att börja läsa Stieg Larssons första bok.

Den Blivande har en träningskompis på besök och de har stängt in sig i vardagsrummet för att lira något nytt tv-spel på projektorn. Vår projektorduk tar upp en hel vägg på nästan 5 x 3 m, så ni kan föreställa er hur okontaktbara de där där inne med ljudanläggningen på högsta nivå. Stackars mig och grannarna! ♥

Köksrenovering ♥

Då har äntligen dagen kommit då både jag och Den Blivande är rörande överens om att köket måste fixas pronto (läs: helst innan semestern). Nu ska vi på allvar börja måtta, vinkla och greja för att sedan kunna lägga en beställning från IKEA. Efter många om och men är vi eniga om att det verkar vara allra bäst att köpa från IKEA. Sedan fungerar det så smidigt med hemkörning och hela den baletten. Dock är det nu som den svåra biten kommer, - hur tusan vill vi att vårt nya kök ska se ut?

Jag har velat mellan ek, svart och vitt. Ska stilen vara modernt, futuristiskt, lantligt eller funkis? Efter månader av tankeverksamhet har jag nog bestämt mig för att vi väljer IKEAS FAKTUM med högblanka vita skåpluckor, vitt kakel och en bänkskiva i mörk sten. Vitt och rostfritt stål har visat sig vara en fin kombination som är beprövat många gånger tidigare. Det känns som en bra och trygg idé att anamma ett vinnande koncept. Då kan man aldrig bli besviken. Nu väntar det roliga, att få klippa och pyssla i deras ritsystem och så småningom kunna starta varje morgon i vårt nya, fina kök ♥








En favorit i repris ♥



Kvällens Schlagermeny består av en mycket god och lättlagad pastarätt med bland annat röd pesto och chilikorv. Som efterrätt plockas det lite senare fram en favorit i repris från förra helgen, nämligen pannacotta med passionsfrukt. För att sedan neutralisera smaklökarna en aning och få plats för mer gott serveras det sorbé med bland annat mango och ingefära. Rent spontant känns det som en halvtokig kombination, men den ska tydligen vara himmelsk god. Kvällens godis består av morötter, dipp samt light popcorn. Sedan är jag redo att rösta fram Måns, EMD och Caroline! ♥

Pannacotta med passionsfruk (2 pers):
 2 blad gelatin
2 1/2 dl mellangrädde
2 passionsfrukter
1 msk honung Garnering:

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
2. Värm grädden, innehållet ur passionsfrukterna och honungen i en kastrull.
3. Krama ur gelatinbladen och smält dem i den varma grädden. Fördela smeten i vattensköljda portionsglas. Låt pannacottan stå kallt att stelna i kylskåpet, minst 2 timmar.
4. Garnera med passionsfruktskärnor och myntablad.
Smaklig måltid! ♥

Bästa sättet att koppla av ♥



Trots att dessa tidningar damp ner genom dörrinkastet för en bra tid sedan har jag inte haft tid att läsa dem. Men idag ska jag njuta av allt hårt arbete under veckan genom att mysa ner mig i soffan med dator, tidningar och en stor kopp té för att bara vara. Nästa vecka blir lugn, men veckan därpå innehåller två resor till Luleå med jobbet, en resa till Sundsvall samt en uppsatsinlämning ♥

Vårpromenix vid älven ♥

Slet med mig Den Blivande och vår ögonsten ut på en timmes promenad längs med strandpromenaden. Idag känns det att våren ligger i luften. Det är 0-gradigt, fåglarna kvittar och det droppar från takräckena ♥. Det enda jag möjligtvis kan klaga på att är det inte fanns någon sol som då och då tittade fram, men jag antar att allt inte kan komma samtidigt.

I kväll är det schlager och jag är peppad till tusen ♥







Väggord ♥



Har funderat på vad vi ska pryda våra vita köksväggar med och lösningen heter faktiskt väggord. Snyggt, stilrent och lätt att ta bort eller byta ut. Vilket är särskilt bra för en viss Frida som tröttnar på inredningen efter en månad ungefär..♥

Glasögonorm ♥



Sprang in på Apoteket en snabbis i eftermiddag för att lösa ut ett recept. När jag väl stod och väntade på att det till slut skulle bli min tur så passade jag på att pröva glasögon. Sedan jag var en liten knådd har jag älskat glasögon från allra första stund. Vissa gånger har jag till och med traskat runt några timmar med mammas, pappas eller någon kompis glajjer, bara för att det är så ruskigt snyggt. Sedan har jag dock fått smaka på "vill man vara pin så får man lida pin", för efter några timmars användning brukar i regel huvudvärken komma smygande..

Har länge sagt att jag ska köpa glasögon med fönsterglas men det har liksom aldrig blivit av. I alla fall, när jag väl stod och prövade glasögon så hittade jag givetvis ett par med silvriga bågar som jag blev kär i. Högg tag i ett butiksbiträde och ställde frågan om de hade fönsterglas. Om jag inte missminner mig har nämligen min Apoteksdirektör till pappa nämnt någonting om detta, men så var visst icke fallet. Butiksbiträdet tittade undrande på mig, precis som om jag hade sagt att det står ett spöke vid sidan av mig, och förklarade sedan att de absolut inte hade några fönsterglas att tillgå. Sedan la hon nyfiket huvudet på sned och undrade hur det kunde komma sig att jag ville ha fönsterglas. Jag försökte på mitt mest hurtiga och artiga sätt förklara att jag helt enkelt är förtjust i glasögon och att jag blev tipsad om att Apoteket eventuellt kunde ha glasögon med fönsterglas. Lite abrupt avslutade hon samtalet med att säga "vissa har då tur" och sedan gå därifrån, med glasögonen på nästippen. Om det var ironiskt eller inte avslöjade hennes kalla ton, stela kroppsspråk och klämkäcka kommentar inte.


Fredag ♥

Äntligen fredag!

Jag har precis återvänt till kontoret efter en lunch ute med jobbarkompisarna. Eftermiddagen består av administrativt göromål som att sammanställa avtal, kartor och underlag för vidarefakturering. Har suttit och eggat Mix Megapol som tycks ha drabbats av extrem schlagerfeber. Med andra ord njuter jag av att höra låtarna om och om igen. Dock vet jag inte riktigt vem jag tycker förtjänar att vinna. Kanske EMD, Måns, Sarah eller operasångerskan vars namn jag glömt bort?

Om två månader ligger jag i solstolen och dricker paraplydrinkar :-)



Vi har fått ett erbjudande från några nyfunna men goda vänner att följa med till Bulgarien i maj. En vecka med sol, bad, god mat och shopping känns extremt lockande när det svenska vädret endast tycks fortsätta med att erbjuda kyla och snöstorm. Jag är så trött på att promenera 40 minuter till jobbet i snöblåst och komma fram alldeles iskall, blöt och trött efter att ha upplevt ytterligare en mardrömspromenad utan dess like. Sällan och aldrig har jag längtat så mycket efter gröna gräsmattor, asfalt och 25-gradig värme.. ♥

Ska ta mig en sista funderare och sedan är det väl bara att boka resan - Pronto, I guess ♥

Bild på hotellet. Apollo.se



Nagelförlängning





Anna Ternheim ♥


Världens bästa mamma hade lagt vantarna på två konsertbiljetter till Anna Ternheim i morgon. Kan helgen börja bättre än utnyttjad flextid på eftermiddagen, middag ute och sedan en konsert med en riktigt bra sångerska? Troligtvis inte..♥

Foto: Simon Grossi

Myskväll med Twilight ♥


Har varit så sjukligt trött och seg idag att jag bestämde mig för att lägga krut på plugget i morgon. I kväll har jag istället fixat naglarna, träffat en bekant och precis sett filmen Twilight. Jag måste säga att Twilight var riktigt bra. Typiskt en sådan film som faller mig i smaken och placeras relativt högt under genren "romantik". Lite förutsägbar, en aning trög men ack så romantisk. Dock känns det lite tråkigt att fortsätta med sitt vardagliga liv efter att ha sett en sådan film. Man kastas liksom ofrivilligt tillbaka in i vardagen och tvingas planera tvättid, morgondagens lunch, träning och kläder. Listan kan göras milslång..

På tal om träning, det är nog bäst att jag stänger mina två blå eftersom att klockan ringer 05:50 i morgon. Skönt med torsdag, då ska jag simma en timme innan jobbet ♥

Nagelförlängning ♥




Jag har precis fått mina naglar finslipade och färdigfixade. Är nöjd med resultatet av nagelförlängningen! Jag lär fortsätta förlänga dem varje månad eftersom händerna ser så mycket finare ut med långa naglar. I sommar vill jag spatsera runt med högklackat, ljusa och trasiga jeans, en vit s-shirt och nagelförlägning, såklart. Givetvis ska jag även ha en bränna som heter duga. Gissa om jag blev besviken i morse när det fortfarande inte syndes till några vårtecken. -8 grader och lättare snöstorm var vad onsdagen bjöd på ♥.

Onsdag ♥


                                                                                       
Fotot är taget vid ett tidigare tillfälle

Idag är det onsdag. Den mysigaste dagen av alla vardagar :-).

Har varit supereffektiv och betat av en stapel av papper på jobbet och nu är det snart dags att hugga in på den andra högen. Fick nyss ett mejl om ett inbokat möte på annan ort mellan 25-26:e mars. Vecka 13 blir en hetsig vecka då jag bland annat åker till Luleå med jobbet och sedan till Sundsvall med mamma och syster. Synd att Umeå ska ligga mitt mellan orterna. Jaja, det finns en klar fördel med den veckan och det är såklart hotellfrukost. Det är nog aningen mer lättätet än havregrynsgröt. Nej, nu är det dags att svepa kaffet och fortsätta. I kväll ska jag dock mysa ner mig framför tvn och njuta av att det är lill-lördag. Efter jag pluggat in några kapitel Personalekonomi, såklart ;-).. ♥

Tycker du om att resa eller vill du kunna resa i arbetet?

Hur lyckas ni modebloggare? ♥



Jag tänkte pröva någonting helt nytt, nämligen att fota dagens klädval. Med facit i hand måste jag erkänna att jag har underskattat de mängder av modebloggare som dag efter dag slänger upp nya outfitbilder utan att stöta på minsta bekymmer från teknikens värld. Själv vände, vred och ändrade jag avståndet mellan kamera och spegel för att slippa röda ögon och blixt. Med en slitande hund i ena handen klickade jag hejvilt på alla möjliga kamerafunktioner, samtidigt som jag försökte visa mitt allra finaste och naturliga leende (utan minsta antydan till att visa er min inre aggression, stress och lust att kasta kameran i stengolvet). Kameran klarade sig dock oskadd, men min lösning för att få till ett bättre foto var förgäves som ni ser :-).

Vad är er hemlighet för att fota mot spegeln? ♥


Som ett brev på posten ♥



Hej och tack för de söta kommentarerna om vårt sovrum, det värmer :). Dock har jag börjat lessna på den brun/beiga stilen och istället börjat snegla på en fondvägg med rosor och vitt möblemang. Men om jag skulle få för mig att byta ut sovrumsinredningen nu när det äntligen börjar bli klart skulle väl Den Blivande bli fullständigt rosenrasande och se rött de kommande 10 åren. Han har i alla fall gett ett godkännande för att jag får möblera om allt i vårt stora arbetsrum samt i köket och det är minsann ingenting som blev färdigdiskuterat över en kafferast. Kanske blir det "Mio:s Plaine" som får flytta hem och bosätta sig i vårt kök senare i vår ♥.

Kom hem för en liten stund sedan och möttes av ett grönt uppseendeväckande paket i hallen. Kan ni gissa vad som låg i paketet? Det var nämligen en av mina böcker till kursen "personal och ekonomi". Nu finns det inga undanflykter att tillgå, utan det är bara att dyka ner i litteraturen - pronto. Första uppsatsen ska vara inne sista mars och jag har redan två månader att plugga ikapp. Är jag för optimistisk när jag säger att det blir en lätt match? ♥

(Så här spännande var innehållet..)

Hemma hos oss: Sovrum



En del av vårt sovrum ♥

En kortare resa är inplanerad ♥


Jag har just slagit mig till rätta i soffan framför Desperate Housewives och med laptopen i knäet. Livet kan inte vara så mycket bättre just nu ;-). Fick ett gulligt samtal av bästa mamman som lät meddela att hon bokat in en hotellnatt i Sundsvall för mig, henne och lillasyster i slutet av mars♥.

Vi ska passa på att shoppa en heldag i Birsta, äta en god middag och sedan spendera andra dagen flängandes på IKEA. Jag ska ta tillfället i akt att spana in kök så pass mycket att jag förhoppningsvis kommer hem med tillräckligt mycket inspiration att jag attackerar vårt kök pronto. Jag vet inte hur många kökskataloger jag tagit med mig hem sedan vi skrev på papperna till lägenheten, men ett nytt kök ska vara installerat innan slutet av 2009. Det råder det inget snack om. Vi Umebor har inte den möjligheten att åka till IKEA på kafferasten, utan vi måste planera in minst en heldag. Därför kan jag utan tvekan erkänna att jag kommer att skriva en låååång inköpslista och i det fall att det inte ryms i bilen så får det bli hemkörning ♥.

*Bild: Google

Lång dag på jobbet

Hej igen!

Dagen har bara sprungit förbi och det känns knappt som jag hunnit komma igång alls. Vi har haft besök av kollegor från andra orter som haft genomgång av ett intressant datorprogram. Vi andra som inte deltog på mötet fick i alla fall det stora nöjet att följa med ut och äta lunch på en fin restaurang. Jag valde att äta en lågkalorirätt i form av bulgur och lax. Mycket gott och nyttigt♥.

Eftermiddagen har jag spenderat med att göra vissa ändringar i vårt ekonomisystem. Just nu snurrar det projektnummer, radnummer och så vidare. Gissa om jag längtar efter att plugga in hörlurarna och ge järnet på badhuset senare. Bäst att passa på att träna i början av veckan eftersom att jag misstänker att de kommande 30 dagarna kommer att spenderas djupt nere i boken "Personal och ekonomi". Idag ska jag dessutom passa på att jobba in en timme så att jag kan träna på tisdag och torsdagmorgon utan att ha dåligt samvete ♥.

Måndag ♥

God morgon!

Hoppas att måndagen startat upp bra för er. Själv ska jag i princip sätta igång med den här dagen genom att börja arbeta med ett nytt projekt som jag hoppas kunna avsluta redan under mitten av veckan. Morgonen har gått åt till att räkna ut ersättning enligt tre olika moment, två olika normer samt enligt ett visst tidsintervall. Jag som trodde att matte C skulle vara helt onödigt. Jag var nog en aning för optimistisk och fick bita i det sura äpplet när jag var tvungen att ägna en och en halv timme åt matematiska uträkningar. Huvva!


Förresten, vilka är ni som läser min blogg och vad sysslar ni med?




Idag har jag strosat runt i morgonrock hela dagen, med undantag för när jag faktiskt grävde fram mjukisar och gick till Subway för att köpa middag. Älskar såna här söndagar när man bara unnar sig att ligga kvar i sängen och mysa, äta en låång frukost eller se en film innan lunch. Idag hann vi faktiskt med både och ♥.

Har bäddat ner mig under duntäcket och planerat att avsluta dagen pronto. Veckan innehåller en hel del arbete och hårt slit, bland annat eftersom jag måste kasta mig in i den där kursen och läsa ikapp två månader innan den första tentan ska in sista mars. Dessutom måste jag vara pigg och alert i morgon när jag ska ha avstämning med min chef. Har dock på känn att det kommer gå utmärkt, särskilt eftersom jag hunnit klart med ett projekt som förväntades ta trippelt så lång tid ♥.

Middagen blev en succé ♥




Middagen igår blev verkligen lyckad!

 Alla tre måltider var jättegoda och drinkarna likaså. Sällskapet var i absoluta toppklass och jag hann knappt kolla en gång på klockan innan jag konstraterade att den närmade sig 02 och att det kanske var därför ögonlocken kändes tunga. Bjuder på några bilder på huvudrätten och en okomplett förrätt (halloumin saknas).

Nu ska jag njuta av en lång mysig frukost och sedan ska jag återgå till sängen och The City. En slappardag behövs inför den kommande veckan som verkligen är späckad! ♥


Kvällens dukning ♥

Nu har det dukats och börjat dekoreras inför kvällens middag. Jag har provat olika alternativ så som svarta-, lila- och turkosa tallrikar. Har också provat att dekorera med vita rosor liggandes på bordet, hjärtan i olika former och färger samt strasstenar, men till slut känner jag mig ganska nöjd med mitt beslut.

Brun/rostfärgade talltiksunderlägg, turkosa tallrikar, svart löpare i skinn och hjärtan utstrött på bordet. Så får det bli. Dessutom ska det tändas levande ljus för att komma i riktig stämning till middagen. Ska fylla på med mer lull-lull senare samt inviga vår nya fina vinkaraff.


Nu är det dags att börja locka håret, lägga på ansiktscremé och styra upp sminkningen. Vi ses

Vill bara ligga i sängen och pilla naveln

God morgon på er!

Idag hade jag kunnat ligga kvar i sängen hela dagen, bakis, trött och alldeles för lat för att ens lyfta ett finger. Såklart är detta en omöjlighet, särskilt om man ska anordna en 3-rätters middag vilket jag för övrigt drömt mardrömar om i natt. Gårdagens utgång var supertrevlig men det eskalerade efter midnatt..

Uh, nu ska jag hoppa in i duschen och försöka skona Den Blivande från en chock, genom att sminka mitt alldeles för bleka, kvissliga ansikte med blå ringar under ögonen. Bara detta lär väl ska ta halva dagen ;-)

Helgens meny



Här är helgens meny för 3-rätters middagen. Till detta ska det serveras en romdrink som välkomstdrink, en finare flaska rött till maten (som jag tyvärr glömt namnet på) och en malmhagen-shot mot midnatt. Dukningen kommer att gå i färgerna turkost och svart.

Förrätt:

Halloumisallad med granatäpple



Varmrätt:

Quorncarpaccio med hasselnötstekt sparris



Efterrätt:

Pannacota med passionsfrukt

Recept hittat hos starwoman & kattabloggen


Definitivt slut

Är i desperat behov av boken "personalutbildning och ekonomi" som ingår i en av de kurser jag ska läsa. Kursen drog igång i början av januari och den första uppgiften ska vara inlämnad 090330, men eftersom jag gjort en sen anmälan och blev registrerad igår börjar jag känna lite panik över att hinna läsa ikapp allt.

Förutom att förlänga naglarna har hela kvällen gått åt till att jaga fatt på all litteratur. Dock kan jag för allt i världen inte lyckas lägga vantarna på boken "personalutbildning och ekonomi". På Bokias hemsida står det att boken är Definitivt slut, alltså inte bara slut, haha. Adlibris däremot meddelar att boken utgått ur sortimentet, biblioteket likaså och hur jag än söker finns den inte längre till försäljning. Någonstans.

Hrm, med andra ord är detta ett fruktansvärt irritationsobjekt som måste hanteras a.s.a.p i morgon.

Nagelförlängning

Hello!

Så snart klockan har slagit fem ska jag skynda mig hemåt för att hinna med lite stök innan jag ska unna mig lite nagelfix. Har nämligen bokat tid för nagelförlängning nu i eftermiddag så att jag har fina naglar till afterworken i morgon och middagen på lördag. Blir en hel del festligheter under mars och april, vilket gör att det passar utmärkt att ha finslipat på det yttre till dess ;-).

Förresten är menyn för lördag spikad och jag kan garantera att det blir en hel del supersmarriga rätter som våra gäster får äta, schlagerkvällen till ära. Nej.. om man kanske skulle ta tag i det allra sista innan det är dags att släcka och låsa kontoret. På återseende!

Hemma hos oss: Arbetsrum

Tänkte visa er mitt lilla arbetsrum på ca 3 kvm. Från början var det helt och hållet tänkt att det skulle användas av mig och mina skor, kläder och väskor. Sedan fick Den Blivande spunk och bestämde sig för att börja samla på tv-spel från 70-talet och fram till idag. Eftersom att jag vill ha en ren, enkel och inte alltför plåttrig inredning fick mitt arbetsrum offras och istället agera tv-spels och filmrum, men en vissa yta lyckades jag göra anspråk på innan det var försent. Dock ska jag försöka göra om litegrann och satsa på mer förvaring. En hurts står högt upp på IKEA-köplistan ;-)

Anyway, här kommer en liten skymt av "mitt" lilla, lilla arbetsrum :)











Göra egen sushi?


Vårsolen försvann strax innan lunch och förbyttes mot grådassiga vintermoln. Tack och lov hann jag gå ut på en kortare promenad och njuta av de få minutera vårsolen värme mot mitt ansikte. Jag älskar verkligen våren. Dagen har gått oroväckande snabbt då jag bland annat suttit parallellt med min kollega och gått igenom ekonomidelarna. Jag kan inte låta bli att undra hur sjutton jag ska lyckas sköta spakarna när hon går på mammaledighet, men med tid kommer råd.

Min nyfunna våningskollega som jobbar på ett annat företag var gullig och tog med sig ett recept på hur man gör sin egen sushi. Hon och hennes sambo hade provat i helgen och det hade tydligen varit en succé vilket fick mig nog intresserad att bestämma mig för att också prova. Kanske redan nästa helg ;-).

Nej, nu ska jag sluta skjuta upp mina måsten och istället revidera ett tiotal utskickade avtal.

Bild: google


Marsmorgon med vårkänsla

God morgon!

Idag blev det en tidig dag på jobbet så att jag slipper sitta kvar efter fem i morgon. Jag har nämligen planerat att simma en timme före jobbet i morgon bitti. Har kommit underfund med att det är så mycket lättare att stiga upp en timme tidigare och träna än att göra det på eftermiddagen efter jobbet.

Onsdagen började dock inte helt klanderfritt då vi började denna soliga vårmorgon med att diskutera nog mycket att hejdå-pussen uteblev. Det är få människor, om inte endast en (läs: Den Blivande), som har förmågan att få mig riktigt förbannad. Alltså så pass arg att jag ser rött och vill demolera hela vår relation. Jag är övertygad om att diskussioner såklart är viktigt i en relation. Man måste ju kunna säga vad man tycker och tänker, även om det är så att man inte delar varandras åsikter. Men det finns ju bättre tillfällen än innan man ska skynda iväg till jobbet.. jaja, nu ska jag fokusera på att avsluta min cappucino och sedan kicka igång onsdagen. Vad gör ni idag?

För övrigt lyser vårsolen in och värmer min högra kind ;-)

Fusilli med Barillas Basilicosås, räkor och champinjoner


Då var tisdagen avklarad och vi närmar oss plötsligt mitten av veckan. Jag hade hellre sett att det fortfarande var måndag eftersom jag har så obeskrivligt mycket att göra, men det är delvis kul med högt tempo. Får försöka se den positiva delen av det hela. Ska snart ge mig på resten av alla lådor som ska målas i vitt, men först ska jag slänga ihop en snabb middag bestående av pasta, räkor och basilicosås. Receptet hittar ni här.

Bild & Recept från Tasteline


God morgon tisdag

Vaknade upp pigg och kry 05:50. Tjugo minuter senare låg jag i bassängen på badhuset, fast beslutsam att simma 40 längder innan jag skulle kliva ur igen. Märkligt nog känns det som om min förkylning antingen var inbillning eller så har den släppt helt och hållet.

Nu har jag i alla fall tagit mig till jobbet och jag ska precis kicka igång tisdagen. Dock vet jag inte riktigt var jag ska börja idag eftersom att hela dagens arbete är helt nytt för mig.. men det blir spännande :-).

Happy tisdag!

Njuter det sista av måndagen



Att måla våra byrålådor gick väl sisådär. Samma antal lådor tog ungefär dubbelt så lång tid jämfört med igår. Jag antar att det är på grund av att jag känner mig halvsjuk, öm i ryggen och ganska slut helt enkelt. Släppte penseln för en halvtimme sedan och la mig istället i sängen för att mysa med juice, choklad, frukt, nya låtar i mobilen och Stieg Larssons mycket aktuella bok "Män som hatar kvinnor". Jag är säkert sist ut med att läsa den, men någon ska ju som sagt alltid komma sist också. Sedan är det ju såklart alltid bättre sent än aldrig.

Jag hoppas att jag vaknar upp i morgon och känner mig helt utvilad och fylld med energi igen. Blir så less på att min förkylning tycks ligga hack i häl men aldrig riktigt komma ifatt mig och bryta ut. När man känner sig sådär halvkrasslig en längre period är det nästan bättre att bara bli sjuk och få ett rättvist slut på eländet. Jaja, vi får väl se hur det blir med min förkylning. Jag ger den då alla förutsättningar för att lyckas då jag ska börja tisdagen med att simma mellan 06-07 innan det är dags att promenera 40 minuter till jobbet. Klarar jag morgondagen utan feber eller ytterligare förvärrade förkylningssymtom är det nog sympatisjuka. Alla runt omkring mig tycks ligga hemma med feber och frossa :-(

Måndagskväll

Har precis kommit hem och slagit mig ner framför datorn för att sammanställa utgifterna för februari månad. Som jag skrev tidigare så tycker jag det är superroligt med ekonomi så därför har jag självutnämnt mig till familjens alldeles egna ekonom som håller ordning på familjekassan.

Lite pillergöra är det eftersom att varje utgift så som avgift, ränta, transport, mat, försäkringar osv ska bokföras i mitt nyskapade exceldokument, men det är med spänning jag ska följa årets alla utgifter ;-). En sak som glädjer mig så här efter ett årsslut är att jag inte längre är med i Svenska Kyrkan och därför får behålla en viss procentuell del av min lön. Visste ni att en medelsvensson som jobbar heltid ca 30 år betalar strax över 300.000 kronor till Svenska Kyrkan? Det är en ny bil, ett antal Thailandsresor eller ett snyggt kök vi jämför med. Nej, nu ska jag plita ner de sista siffrorna och sedan attackera resten av lådorna med vit färg ;-).

En snabbis på lunchen

Äntligen har halva måndagen passerat och jag har hållit min deadline, trots misslyckandet med de rosa byxorna vilket genererade i extremt oflyt. Nu väntas utbildning efter lunch vilket känns jätteskönt. Då är det bara att lyssna och föra anteckningar vilket är perfekt en dag som man inte orkar prestera 110%. Jag hade bestämt mig för att köpa färg på lunchen och kom precis in efter en snabb promenad i ovädret. Måste säga att det inte var någon lyckad idé att utmana vädergudarna ;-)

Nej, nu ska jag ta en kopp kaffe och köra igång igen. Vad sysslar ni förresten med på måndagseftermiddagen?

Allt på grund av de rosa byxorna

När jag steg upp i morse sken solen och det var alldeles klart ute. Eftersom jag knappt kunnat använda mina nya rosa chinos från Gina så bestämde jag mig för att ta dem och en tajt vit t-shirt idag.. det var liksom lagomt måndagsfräscht och vårigt. Dock blev det snöstorm på vägen till jobbet. Så, nu sitter jag här. Arg, blöt och frusen. Och ångefylld över det faktum att jag inte valde den svarta koftan, fornarinajeansen och ett par höga, svarta stövlar istället.

På grund av detta olyckliga missöde med de rosa byxorna har mitt humör anammat det hela. Jag känner mig nämligen seg, arg och inte alls så effektiv som jag brukar vara. Allt på grund av de rosa byxorna. Jag vill höja ett varningens finger för att det är väldigt viktigt att välja rätt kläder på morgonen, annars är hela dagen förstörd! ;-)


Håller jag på att bli sjuk?

Hela dagen har jag pendlat mellan att vara aktiv och att sova. Har tagit 5-minuters powernaps, gått en promenad i det kalla men ack så friska vädret och slukat mängder med vätska. Bara för att bli piggare och förhoppningsvis undvika en eventuell sjukdom. Jag som hade lovat mig själv att inte ha några sjukdagar innan min visstidsanställning löper ut 090831.. hrm, det är nog bäst att ta det säkra före det osäkra stänga mina två blå redan nu.

God natt!

Målning pågår!


Innan målningen

Strax innan lunch bestämde jag mig för att styra upp dagen och måla om våra 12 naturfärgade lådor som hör till badrumsbyrån. Jag kan lova er att resultatet kommer bli superbra, trots Den Blivandes osäkerhet kring det hela. Med pensel och målarburk i högsta hugg har jag nu besegrat de första fyra lådorna, på ungefär en timme. Ryggen värker, målarfärgen är slut och jag fick huvudvärk av den starka lukten, men skam den som ger sig!

I morgon blir det en ubersnabb lunch för att sedan inhandla ytterligare några färgburkar. Jag är inte en sådan person som mår bra av att påbörja saker och sedan aldrig slutföra dem. Blir verkligen så oerhört stressad av att ha saker omkring mig ogjorda.. särskilt om det är så att halva badrummet är utspritt i vardagsrummet.


Efter första lagret

Mjukstartar söndagen med The City


Har förflyttat mig från sängen till soffan med laptop och frukostskål. Planerar att mjukstarta upp söndagsmorgonen genom att se serier som The City, Greys och Heroes. Söndagar är underbara om man riktigt ger sig själv tid att njuta och återhämta sig inför den nya veckan.

Senare idag väntas storhandling, middag hos svärföräldrarna och lite fix med kurserna jag ska läsa.. men var sak har sin tid ;-)



RSS 2.0