Tisdag



Har just stigit innanför dörren.. det här med långa dagar börjar bli en alltför farlig och återkommande vana. Fast nu är det endast tre arbetsdagar kvar innan min semester och då får jag väl ha överseende med all övertid, gosh vad jag längtar till ledigheten. Har redan planerat in att jag vill starta fredagskvällen med att äta någon utmärkt tillagad pastarätt och fira med ett glas rött till. Sedan ska lördagen och söndagen spenderas i Stockholms alla butiker. Tacka Gud för att vi bilar upp, annars hade det kunnat ställa till stora problem med hur jag ska få upp alla prylar.

Well, nu ska jag fixa en snabb sommarsallad att ha med mig som lunch i morgon och därefter blir det ett något för sent störtdyk i sängen. Vi har besökt några vänner ute i Nyland och provsmakat en födelsedagstårta vilket var mycket trevligt. Både sällskapet och tårtan fick absolut högsta betyg! ;-)

My dreamboard



Jag håller på att bli totalt sinnessjuk av att fundera på vad jag vill göra i framtiden. Den senaste tiden har inneburit en hel del ångestladdade stunder där jag ena minuten vill utbilda mig inom ekonomi, en stund senare vill jag arbeta mer inom vård/hälsa/friskvård och efter det är det tanken på att arbeta mig uppåt som lockar.

De senaste månaderna har jag funderat mer och mer allvarligt på att utbilda mig till veterinär, på samma sätt som min kusin gör. Det vill säga att jag i sådana fall flyttar till ett öststatsland och läser 5-6 år på en privat skola med siktet att så småningom starta eget. Som ni förstår är detta inget litet beslut.. utan det handlar om att jag kommer tvingas förändra mitt liv på ett radikalt sätt. Men någonstans ska man också följa sitt hjärta, hur löjligt det än låter. Idag fick jag ytterligare huvudbry när min chef först berömde och lovordade min arbetsinsats för företaget. Det visade sig att han hade långsiktiga planer som inom de kommande fem åren skulle kunna ta mig ändå upp till toppen. Och då menar jag verkligen toppen.

Så, vad kommer jag till slut att välja.. den någorlunda trygga ekonomiutbildningen som i bästa fall slutar på en tråkig bank, att fortsätta jobba mig upp med sikte på att nå VD-posten eller att bli den glada och hårt arbetade veterinären? Det som jag egentligen är 100 % säker på är att jag en vacker dag ska bo i ett stort, vackert stenhus någonstans i Skåne. Där ska jag tillbringa mestadels av min lediga tid bland mina hundar, hästar och stora trädgårdsland. Jag ska dessutom lära mig hur man får tillräckligt gröna fingrar att kunna underhålla buskar med vita, rosa och röda rosor..

En överraskning till den lilla ♥

Min behårade och fyrbenta lilla skatt skulle jag kunna gå genom världsdelar och över eld för. Vi har inte varit ifrån varandra på säkert ett halvår och fastän jag har en vecka i Stockholm att se fram emot smärtat det mig oerhört att behöva lämna bort henne till mamma. I och för sig vet jag att hon inte kan ha det bättre, men jag är alldeles för förtjust i henne för att kunna vara utan den lilla kraken.

En mycket bra och enkel sak som jag måste tipsa er andra hundägare är ett anti-plack ben som ser till att tänderna är i toppskick. Jag kommer inte ihåg exakt vad benet heter, men som ni kan se på bilderna nedan är formen precis som en tandborste. Trasan älskar denna tuggsak och gnager frenetiskt till dess att den är slut. Det bästa är att den är totalt luktfri och man behöver bara ge sin fyrbenta vän en tandborste per vecka. Dessutom finns den i olika storlekar och även för katter ♥




Några bilder får runda av helgen

Den här helgen har avverkats i rekordhastighet och lika bra är väl det, för om fem dagar startar min 9-dagars långa ledighet. Jag skulle så gärna vilja göra likadant som Den Blivande och luta mig tillbaka och njuta av tanken att fem veckors total ledighet ligger framför mina fötter. Men men, det är väl inte direkt så att 2009 är mitt sista levnadsår så förhoppningsvis hinner väl jag uppleva att antal långa semestrar :-)

I kväll har mestadels av tiden gått åt till att korrekturläsa en av kundfakturorna som skall skickas i morgon. Den visade sig vara helt korrekt vilket kändes olidligt skönt, då vet jag att jag är precis lika noggrann och ambitiös som jag vill kunna vara på mitt arbete. Dessutom fick vi besök av en elektriker som åtagit sig att fixa elen inför köksrenoveringen. Tydligen är det inget mastodont-jobb som behövs, utan han trodde att det skulle räcka med en eller två timmars arbete. Vi har även fixat ändringarna i IKEA-beställningen och äntligen känns det som att allt är som det ska. Vi fick prata med en riktig pärla på IKEA´s handla Hemma som verkligen tog tag i saker och ting. I morgon ska vi skriva under och godkänna offerten och därefter betala in restsumman på ynka 21 kronor..

Nej, nu är det hög tid att hoppa i säng. Har laddat över nya bilder från helgens roligheter. Med hänsyn till Den Blivande och våra vänner så lägger jag inte in några bilder på dem. Men ni får hålla till godo med foton på hundarna och en mindre charmerande, men ack så naturlig bild på mig ;-)



Gissa om det var varmt i lördags! Här får ni förresten en skymt av Den Blivande ;-)


Kolla vad liten min lilla skatt ser ut att vara!







Ytterligare en klanderfri dag



Idag har jag inte gjort särskilt många knop överhuvudtaget. Liksom igår spenderades dagen i vågrätt läge i solstolen med en blomspruta och en Ramlösa vid min sida. Jag och sambon försökte oss på att ta en kortare promenad men det var på tok för varmt att gå en sväng mitt på dagen!

Har precis kommit hem från mammsen där vi åt en fantastiskt god sommarmiddag bestående av flintastek och sommarsallad. Supergott, lättlagat och tar mindre än en kvart att fixa! Sommarsalladen innehöll fetaost, honungs- & vattenmelon, phsysalis, tomater och vitlöksstekta haricots verts. Jag skulle utan problem kunna äta sådana måltider varje dag i ett helt år utan att tröttna på det. Till efterrätt bjöds det på nybakad rabarberpaj, kladdkaka, vaniljglass och en kopp kaffe :-)

Tid för nagelfix



I veckan ska jag fixa naglarna och precis som förra gången blir det fransk manikyr men med akrylnaglar istället för gelé. Det fungerade inte alls på mina naglar då de redan efter den första veckan släppte. Försökte maskera detta fullständiga missöde med att plåstra om nageltippen till dess att jag fått detta fixat, men efter ett antal gånger blev jag så less att jag bara slet bort naglarna. Att dra loss dem visade sig för övrigt att inte vara en höjdare då de skadades ordentligt eftersom att det blev en stor krater i varje nagel. Nåja, förhoppningsvis blir det ett längre och bättre resultat med akryl.

Om allt skulle gå precis som jag vill så ska jag också boka frisörtid innan semestern och Stockholmsresan. Jag är så trött på att mitt hår växer som ogräs och att det alltid gömmer sig en liten mörkare utväxt under mitt nuvarande afrokrull. Planen är att jag ska få ungefär den här färgen och att jag istället kan dra lite slingor om det behövs piffas till. Som sagt, går allt precis som jag vill och har planerat så avrundas torsdagen med ögonbrynsfix- och färgning samt en timmes massage. Då mina vänner, då skulle jag vara i högform inför en veckas semester! ;-)

Den perfekta lördagen



Åh, vilken toppendag vi har haft idag!

Jag trotsade min egen lättja genom att stiga upp klockan nio och ta en timmes morgonpromenad innan frukosten. Sedan gjorde vi en mysig lördagsfrukost och planerade upp dagen. Det bör nämnas att vi har riktig utomlandsvärme i Umeå och eftersom att jag är en äkta soldyrkare så tillbringades mestadels av dagen i vågrätt läge i solstolen.

Under eftermiddagen åkte vi ut till min äkta vapendragare (läs: bästa vän) och hennes respektive för middag och avslappnat häng vid havet. Jag älskar varma sommarkvällar som innefattar vänner, grillning och gärna ett glas vitt eller rött till. Då är det inte mycket som skulle kunna kännas bättre. Har tagit flera härliga sommarbilder som jag tänkte ladda upp i morgon;-)

Fredagsmys vid hamnen

Nu är det exakt en vecka kvar till att min semester börjar och det är först idag som mina riktiga sommarfeelings har trätt fram. Jag tog mig från jobbet rätt sent och efter att ha suttit instängd i ett mycket kvavt kontor från klockan 8 så kan ni bara föreställa er hur överraskad jag blev när jag kom ut och möttes av en temperatur likvärdig utomlandsvärme? :-)

Det var bara att skynda hemåt för att slita fram jeanskjol och en sommartopp. Därefter gjorde vi som hälften av alla umebor verkade ha gjort, nämligen att köpa med en sallad och äta nere vid hamnen.




I helgen ska det lapas sol då vädergudarna äntligen verkar ha fattat galoppen med vad allt som heter sommar innebär. Närmare bestämt ska vi få 30-grader här uppe ❤

Äntligen kväll!



Det har varit lååånga arbetsdagar den här veckan. Mina övertidstimmar har inom en mycket kort tidsperiod bara skenat iväg och tyvärr får jag dem inte utbetalt. Egentligen ska jag väl vara glad om jag ens får flexa de timmarna.. suck. Well well, jag har just kommit hem från jobb och besök hos en vän. Nu orkar jag inte så mycket annat än att dyka ner i sängen och kramas med min trogna följeslagare. Den för tillfället mycket odugliga sambon har för tredje kvällen i rad gett upp och lagt sig sedan länge..



It´s all about thursday



Så var onsdagen slut och då är det lika bra att inse att den här veckan så gott som lider mot sitt slut. Torsdagen kommer att svischa förbi, fredagen likaså och vi vet väl alla hur det är med helgerna? Man hinner knappt märka av ledigheten innan man plötsligt står framför spegeln klockan 23:00 en söndagkväll i ett desperat försök att noppa ögonbrynen. Well well, min morgondag startar med morgonpromenad klockan 05:15, sedan ska jag som vanligt koffeinchocka kroppen med tabletter och en kanna med det svarta guldet. Annars kommer jag aldrig att överleva en halvdagsutbildning i bokföring med vår ytterst kufiske revisor. Jag har dock genomskådat honom.. egentligen kan han ingenting om ekonomi och pratar därför så sakta och luddigt bara för att ha möjligthet och dryga ut tiden tillräckligt mycket för att skrapa ihop ett antal utbildningstimmar a´950 kronor + moms..

Nåja, efter att ha blivit utsatt för denna extremt verbala tortyr ska jag avsluta lönerna och därefter göra kväll för att istället runda av med en "tjejkväll" och Mary Kay :-)

Happy thursday!

Överväger att göra slut med IKEA



Åh, jag blir så arg!

Vi la beställningen på vårt IKEA-kök den 31:a maj. Idag kom äntligen offertförslaget på de måttbeställda bänkskivorna. Hittills har jag i runda slingor suttit ungefär 3 timmar i telefon med 5-6 olika medarbetare på IKEA. Alla ställer de samma förbaskade fråga om jag vill ha köket samlevererat eller levererat i delomgångar!? Tilläggas bör att jag - som slutkund får stå för varje frakttillfälle. Hur korkad fråga är inte det med tanke på att jag bor 25 mil från närmaste IKEA-varuhus? Bara frakten kommer att gå runt 2 - 2 500 kronor och inte sjutton har jag då lust att betala den kostnaden två eller tre gångar.

Efter att ha pratat med 5-6 olika medarbetare och tragglat igenom denna urtjatade rutinfråga fortsätter samtalet på samma sätt de första två minuterna. Sedan lovar de att göra vissa ändringar och därefter blir jag ombedd att maila/invänta ett samtal från deras säljare. Som sagt, idag dimper offertförslaget ner och givetvis är de ändringar vi gjort inte ätgärdade. Vi får till svar att vi inte kan få detta samfakturerat och att vi, om vi vill justera ordern först måste kontakta IKEA:s kundservice (läs: inte handla Hemma). Tydligen måste hela vår order makuleras och återbetalas innan vi kan ändra och då göra en NY BESTÄLLNING.

Är det någon som kan rekommendera något annat företag som säljer kök till ett  likvärdigt pris och kvalité men med någorlunda bättre service än IKEA? Av ren irritation och frustration över hjälplösheten överväger jag seriöst tanken på att göra slut med IKEA ett bra tag framöver!

God morgon tisdag!



God morgon kära bloggvänner!

I morse steg jag upp före tuppen och tog en timmes morgonpromenad ute i det fina vädret. På första gången sedan en lång tid tillbaka känner jag att jag äntligen tänker rationellt igen. Hallelujah, den gamla Frida är tillbaka! Det är precis som om jag haft både ögonbindel och öronproppar de senaste veckorna, om inte månaderna. Nåja, åtminstånde är det bättre sent än aldrig även om mina vettiga tankar helst hade kunnat landa för ett bra tag sedan.

Well, på arbetsfronten ser det inte så spännande ut då dagen ska ägnas åt att fixa lönerna och förbereda inför det andra revisorbesöket på torsdag. Den här tisdagen kommer säkerligen att svicha förbi liksom alla tidigare dagar, men jag ska försöka ta tillvara på dagen genom att flexa hem en timme tidigare för att smita ner på stan. Ska byta storlek på gårdagens inköp och sedan njuta av en mjukglass i det fina vädret. Soliga dagar som denna borde det vara strängt förbjudet att jobba på ;-)

Ursäkta tystnaden, vi bygger om



Vi håller som bekant på att renovera hemma och just nu är det alla innedörrar som får varsin omgång med grund- och täckfärg. Det är rent fantastiskt vad lite färg kan göra. Att dörrarna får lämna den fula furufärgen bakom sig och istället bli vita och fina kommer att fulländra i alla fall ett eller två av våra i stort sett färdigrenoverade rum. Dessutom ska vi inhandla nya dörrbeslag senare under veckan vilket jag tror kommer göra en hel del. Visar själklart resultatet senare i form av före- och efterbilder!

Well, den första innedörren är nu färdigmålad och då fattas bara de resterande fem. Mitt mål är att ha målat om samtliga innan nästa fredag. Det ska jag minsann klara av :-)

Momsredovisning

Snart helg, det är det enda som snurrar i mitt huvud.

Även fastän detta förhoppningsvis blir en så kallad kortvecka är det precis som om min kropp inte riktigt ställt om från ledighet till arbete. Jag går på sparlåga och kan inte riktigt kicka igång mig själv.. men så får det väl vara vissa gånger. Idag ska halva dagen tillägnas en utbildning i momsredovisning. Min kontaktperson på revisionsföretaget kommer när som helst att släntra in genom dörren för att hålla låda en halv dag. Tyvärr veckar även min hjärna inte heller ha förstått att den måste ställa upp och arbeta, så jag försöker med alla medel att få mig själv att återvända till världen innan revisorn börjar prata bokföring.

Nä, nu måste jag skölja ner den tredje koppen av det svarta guldet..

En mardrömsdag utan dess like



Jag avnjuter min hundrade kopp kaffe mellan telefonsamtalen. Min kollega (även kallad chef) befinner sig i grannlandet Norge så under tiden får jag försöka ha kontoret i rullning. Jag har försökt efterlikna en bläckfisk med åtta jättelika tentaklar som febrilt fått pilla på saker till höger och vänster. Frågan är bara hur mycket som har gått lite väl snabbt och kanske samlat på sig ett eller två fel.. suck. Vissa dagar gör man nog mer nytta genom att inte ens dyka upp på jobbet.

Det har varit kaotiskt hela dagen och dessutom har jag fått ta onödigt mycket skit från flera håll som jag varken förtjänar eller egentligen inte ens tar åt mig av, men efter en mardrömsdag som denna var det inte långt ifrån att tårarna börjar bränna och underläppen skaka.. men, det är bara att rycka upp sig och ryta till. Lite mer skinn på näsan skadar inte :-)

Vård av sjuk hund och renoveringspyssel

Den Blivande är på födelsedagskalas med sin familj medan jag är hemma med vård av sjuk hund. Min lilla ögonsten verkar ha dragit på sig någon magbakterie för strax efter lunchtid började hon kräkas och fick dessutom diarré. Såklart hade jag inte hjärta nog att lämna min bästa vän i sticket utan då får födelsedagsfirendet helt enkelt ske utan mig. Tack och lov verkar hon ha blivit bättre under kvällen för nu kräks hon inte utan ligger bara helt utmattad i soffan och blänger arg på mig så snart jag slutar klappa på henne.

Mellan allt myspys har jag även passat på att måla lite på våra dörrar som äntligen ska få sig en ansiktslyftning. Träfärgade 60-talsdörrar var nog endast snyggt på.. 60-talet kanske? Vi har velat fram och tillbaka om vi bara skulle köpa nya dörrar, men eftersom att vi har mellan 6-13 dörrar i lägenheten så känns det lite väl onödigt att kasta bort ett femsiffrigt belopp på innedörrar och snygga handtag. Då satsar vi hellre på budgetvarianten med att måla de befintliga dörrarna och sedan satsa lite mindre halva beloppet genom att investera i snygga dörrhandtag..


Mitt möte med skogens konung


De senaste två gångerna som vi åkt ut till stugan har vi stött på en och samma älg som verkar vara allt annat än orädd för människor. Bägge gångerna har vi kunnat stanna bilen ungefär 10 meter från honom och sedan betraktar vi bara varandra så där väldigt stillsamt och försynt. Jag är övertygad om att bägge parter känner en viss skräckblandad förtjusning över det alltmer lustiga mötet.

Jag har alltid varit fascinerad av alla vilda djur som lever i skogen samtidigt som jag också är livrädd för dem. Att leka med tanken att jag en dag skulle stå öga mot öga med en älg, grävling eller räv får mitt hjärta att slå en frivolt i ren panik och blotta tanken får mina händer att snabbt äversvämmas av handsvett. Även fastän mina rädslor för vad ett möte med ett vilddjur skulle kunna resultera i tog min nyfikenhet och mitt sunda förnuft över vilket gjorde att jag sakta men säkert vågade kliva ur bilen för att fotograferi älgen lite närmare. I ungefär en minut stod vi bara och stirrade på varandra samtidigt som min kamera gick varm för att kunna föreviga det mycket närgångna mötet. Sedan bestämde han sig för att ta till flykten och sprang då snabbt in i den djupa urskogen..


haha, jag fick mig ett gott skratt ;)





Måndag med bara jobbsnack



Hej på er kära bloggvänner,

Jag har kickat igång måndagen med buller och bång. Den här veckan blir förhoppningsvis en kortvecka, men vi har så gräsligt mycket att göra på kontoret att jag inte blir förvånad om jag sitter kvar till klockan 17 på fredag. Den här veckan ska jag bland annat sätta igång med etapp 2 beträffande rekryteringen, hinna intervjua för rekrytering etapp 1, fixa lönerna, ha en halvdagsutbildning i momsredovisning, fixa en månadsfaktura, registrera närmare ett hundra sidor och sedan - utöver detta fortsätta med statusrapporter, följa upp ärenden och så vidare. Puuh, tack och lov för att jag sovit 12 timmar hela helgen OCH att jag älskar att hålla ett högt tempo.

Idag känner jag mig verkligen som en "business-woman" vars telefon och mailbox ständigt går på högvarv. Mitt i allt kaos ringde de från Jensen och ville genomföra en personlig intervju vilket såklart var omöjligt. Jag ska försöka jäkta klart allt så att jag får smita hem lite tidigare idag för att hinna genomföra intervjun, sedan kasta mig ut på stan i jakt efter en passande födelsedagspresent till min svärmor. Därefter väntar målning av dörrarna. Nog pratat om jobb, hoppas att ni haft en bra helg. Själv rymde jag upp till stugan med mammsen och spenderade mestadels av tiden med en kopp kaffe, choklad och en bra bok ;-)


Onsdag med rekordhastighet





Åh, vad lång den här dagen har varit! Jag hann med att jobba två och en halv timme i morse, sedan började stressen då jag skulle flänga iväg två mil till en gymnasieskola för att fira sambons lillebror som tog studenten. Sedan skulle jag till andra sidan stan för att hämta en tårta, för att därefter i ilfart åka förbi mitt gamla jobb och catcha up med lite gott fika. Precis som jag trodde var det supertrevligt att träffa de gamla arbetskollegorna och jag saknar dem redan.

Well well, två studentmottagningar och ett antal buffébord senare ligger jag nu äntligen nerbäddad i sängen med laptopen i högsta hugg. Ska slå på ett avsnitt av Greys och bara mysa bland duntäcke och kuddar då sambon och hans vän ser actionfilm och således har lagt beslag på tv:n. Jag som trodde att jag gjort klart för honom att onsdagskvällar klockan 21:00 är heliga..





Happy onsdag!



Idag blir det en kortdag för min del. Jag ska in och jobba två timmar och sedan ska jag gratta sambons lillebror som tar studenten, svänga förbi mina gamla jobbarkompisar och sedan i eftermiddag ska vi på studentmottagningen för att skåla i champagne, äta gott och ge studentpresenter. Ah, tänk om varje dag kunde kännas lika lätt som den här. Dock ser jag mängder med arbete torna upp sig inför morgondagen.. enligt min chef är det extrem hård arbetsbelastning nu och jag måste säga att jag håller med.

Vi hinner i stort sett luncha 20 minuter på en hel arbetsdag. Någon gång, om vi har tur dvs, hinner vi med 15 minuters fikapaus under en dag! Fast hellre mycket jobb än att det är arbetsbrist, sådant vill jag inte behöva erfara igen. Nej, nu ska jag ta svarta blixten och sätta fart mot jobbet. Har en lönedeklaration och en massa samtal som måste vara klar innan jag går hem för dagen :-)

GRATTIS till alla er som tar studenter i år!



En heldag på grönan



Vecka 28 får jag min semester och eftersom att både Antibe och Bulgarien inte blev av så vill jag verkligen åka bort  under min enda semestervecka. Vi har därför bestämt att tillbringa den heliga veckan i Sveriges huvudstad Stockholm. Först ska vi besöka Gröna Lund, shoppa några dagar på stan och sedan vila ut oss i pappas sommarhus i skärgården. Haha, jag blir som ett barn igen när jag åker karuseller :-)

SPA-besök och ekonomstudier


Puuh, nu har jag kommit hem och slängt mig i soffan efter måndagens arbetsdag, ett besök hos svärföräldrarna och sedan har jag även avlagt förkunskapstest för KY-utbildningen till redovisningsekonom. Nu väntas bara personlig intervju senare under veckan och sedan är det bara att hålla en tumme fram till midsommar. Redan då väntas vi sökande få besked om utbildningen. Om jag nu fortsätter spinna vidare på ekonomistudierna vill jag först läsa till redovisningsekonom, sedan utbilda mig mer inom skatter, löner, juridik osv. Men jag är inte särskilt övertygad om att det är bäst att skräddarsy ett eget program. Jag tror nog mer på den tradionella biten, att man läser till exempelvis civilekonom eller jurist.

Anyways, jag fick även ett SPA-presentkort av mina svärföräldrar som jag tänkte använda till bryn- och fransfärgning, samt klassisk ryggmassage. Jag funderar på att ringa och boka tid för detta nästa  torsdag, då känner man sig säkerligen så där lagomt fräsch inför midsommar. Dock funderar jag också på att vänta till vecka 27, när min semester tar vid. Well, dagens andra i-landsproblem, I guess.

Bild från google.com

Detta borde kunna räknas som ett i-landsproblem

Hej!

Så hade man kickat igång måndagen också. Jag har varit supereffektiv och arbetat bort en stor del av dagens arbetsuppgifter redan innan lunch. Det är inte illa pinkat! Dock insåg jag en mycket otrevlig sak när jag kom till jobbet i morse.. jag har glömt att använda deo. Att jag glömmer deo kan förstöra hela min dag eftersom att det i princip är det enda jag kan tänka på.

Om någon skulle ha placerat en dold videokamera så skulle denna person säkerligen få sig ett gott skratt. För var och varannan minut sitter jag och sniffar mig själv i armhålan fylld med skräck över att det ska tänkas lukta minsta lilla svettdoft. Hemskheter. Jag har funderat på att sjukanmäla mig, ta ut en semesterdag eller till och med flexa resten av dagen men det känns inte riktigt befogat eftersom jag trots allt bara glömt att använda deo..


Afro-krulltott



Igår gick jag till en frisör och permanentade mitt hår med avsikt att få till stora, mjuka lockar som skulle vara sådär lagomt romantiskt och somrigt. Resultatet blev istället att man skulle kunna missta mig för att vara ett får. Med andra ord har jag fått ett riktigt afrohår som är totalt omöjligt att tämja och allt som heter frisyr är bara att glömma. På sin höjd kan jag i bästa fall sätta upp håret med ett spänne men lockarna hittar ändå sin väg ut.

Det är lätt att vara efterklok, men vad tusen tänkte jag egentligen på.. jag som hade bestämt mig för att ha hårförlängning.

Med fokus på den nya veckan



Hej kära bloggläsare!

Först måste jag säga att det här säkerligen kommer resultera i ett av de mest svamliga inläggen någonsin..

Jag hoppas att ni haft en underbar helg och att ni kommer att få en ännu mer underbar start på den nya veckan. Själv är jag gladare än jag varit på länge och det mest komiska är att jag inte kan sätta fingret på varför. Jag har i och för sig träffat många kära vänner under helgen vilket fått mig att fokusera på det allra bästa och lägga alla min hjärnspöken åt sidan. När jag väl berättar för er vad jag gått runt och funderat på dagarna i ända så kommer ni att förstå.. men än är det för tidigt att nämna någonting.

Veckan som kommer ser i alla fall fullspäckad ut. I morgon ska min födelsedag firas av svärföräldrarna, sedan har jag antagningsprov och personlig intervju till en KY-utbildning som jag vill läsa på distans och utöver det ska jag gå en ekonomiutbildning hos vår revisor, börja träna och träffa massa kompisar. På sidan om detta ska jag såklart fortsätta inskolas i arbetet, redovisa etapp ett av rekryteringen och dessutom planera invigningsfesten. Morgondagen kommer att gå åt till att finslipa på inbjudan, skriva ett schema och kolla hotellpriser. Med andra ord är varje dag fullspäckad, precis som jag vill ha det.. :-)

Mateus




En av de presenter jag fick på min 22-års dag var åtta tallrikar av Mateus. Jag fick välja valfri storlek, färg och form vilket jag kan lova var lättare sagt än gjort. Min kära mamma hade arrangerat det hela så att vi fått låna hem mängder av olika tallrikar för att jag själv skulle kunna duka upp och kombinera olika tallrikar.

Det är knepigt det där med tallriksval. Jag är inte en sådan person som gillar att blanda olika färger utan jag vill ha stilrena, raka färger som inte hamnar alltför mycket i fokus. Särskilt när det kommer till så detaljrika tallrikar som Mateus spetstallrik. Då tycker jag nästan att det är allra snyggast med lite mer deskreta färger. I vilket fall, det tog mig två dagar att fundera på vad jag skulle välja.. men till slut valde jag en stor gammelrosa bastallrik och en mindre gammelrosa spetstallrik. Då är tanken att jag själv ska köpa till och komplettera med en vit mindre spetstallrik som man kan använda som för- eller efterrättstallrik. Jag känner mig supernöjd över mitt val särskilt som det ger möjlighet att satsa mer färg på själva dekorationen. Dessutom fungerar gammelrosa och vitt hela året. Mateus är verkligen en fröjd för ögat :-)


Jag vill också ta studenten.. igen



Överrallt talas det nu om studenten och jag kan inte annat än glädjas åt de berördas lycka men samtidigt känna viss avundsjuka. Jag skulle så gärna vilja ta studenten en gång till för den dagen var onekligen en av de bästa i mitt liv. Efter 3 års slit fick man springa ut skrikandes och sedan skåla i champagne resten av kvällen. Trots att det låter som en dålig skröna så var det den dagen livet började på allvar.

Dessutom hade man inga bekymmer, problem eller funderingar hur saker och ting skulle lösa sig. Man var bara utom sig av lycka. För mig blir det 3 år sedan jag stod som en nykläckt vuxen i studentmössa och klänning :-)

Har fått dille på sommar 2009



Sitter och njuter av de sista minuterna av min lunch samtidigt som jag febrilt söker efter recept till helgens 3-rätters middag. En av våra gäster är vegetarian och jag är inte särskilt påläst på vad man då kan äta och komponera för rätter. Helst skulle jag vilja bjuda på en ganska lätt och fräsch sommarmeny med ett genomgående tema av jordgubbar, men jag har inte riktigt hittat en lämplig för- eller huvudrätt ännu.

Nej, nu är det dags att återgå till arbetet. Jag ska skriva klar inbjudningar till våra uppdragsgivare som ska bjudas in för ingivning i den nya lokalen. Sedan ligger det ett antal fakturor som ligger och väntar på att få skickas ut till kund. Well, snart helg i alla fall. Förresten fick jag veta att jag får en semestervecka i sommar och några strödagar här och där, när det passar dvs. Hann prata med Den Blivande som hastigast om vad vi ska göra den veckan och det lutar åt att vi åker ner till pappsens sommarhus i skärgården. Jag kan inte tänka mig något bättre en 2-3 dagars storstadsliv och sedan spendera resterande dagar solandes på deras brygga, tuffandes med båten eller ligga och läsa en bra bok i hängmattan. Oj, vad jag längtar!

Redan onsdag



Veckan har precis som vanligt sprungit iväg och kvällen till ära ska spenderas genom att ta en långprommis med en gammal kompis och sedan se på Greys. Förra veckans avsnitt fick mig att fälla ett antal tårar, dels för att det var så himla vackert men såklart också på grund av tragedin i det hela. Ni som följt min blogg kanske vet att jag ser allt som Katherine Heigl är med i? Hon är så vacker och verkar dessutom vara väldigt omtänksam och begåvad. Heigl ligger absolut med på listan över bästa skådespelerska :-)

Är det förresten bara jag som tycker att tiden springer iväg? Jag hinner ju knappt raka benen längre..

Ett år till närmare pensionsåldern..

.. jag vet inte vad som hänt. Men om jag inte visste bättre så skulle jag tro att det är en gigantiskt skillnad mellan att vara 22 och 21 år. Jag inbillar mig att när man passerat 21 är det liksom som att kroppen accepterar att åldrandet bara går utför och nästan allt slutar kämpa emot. Någon annan vettig förklaring på min extrema trötthet har jag inte, haha.

Dock vet jag ett sätt att råda bot på det hela, och det är att dyka ner i sängen vilket jag planerar att göra inom de kommande fem minuterna. Jag känner mig som en pensionär men kan samtidigt inte göra så mycket annat än att skratta åt misären och fortsätta sova mina 8-9 timmar per natt för att se ut som en någorlunda normal människa. I morgon är det dessutom tisdag, veckans värsta dag. Huvva. Då ska jag sko mig med mina nya converse och mina trasiga jeans. Jag kan faktiskt unna mig en slappare outfit eftersom att jag trots allt är inne i en stor rekryteringskarusell som jag ansvarar för. Det var en märklig känsla att få se mitt eget namn stå som kontaktperson i några av de arbetsannonser som publicerades på platsbanken idag..

Förresten har det blivit massa struligheter med IKEA-beställningen och vi kommer få vänta mellan 1-2 månader innan vi får vår leverans.. suck.

30 715 kronor fattigare..

.. men snart ett splitternytt, modernt kök rikare :-).

Äntligen fick vi tummen ur och beställde kök från IKEA. Fram till 31 maj hade de ett erbjudande att man fick 1000 kronor att handla annat för vid varje 10 000 kronor man beställde kök för. Det tycker jag är en rätt schysst deal. 10 % på köket är inte nödvändigt, för vi skulle med all säkerhet ha beställt det i alla fall. Dock är det bara en positiv överraskning att få tillbaka lite pengar för att kunna handla köksassocceaser eller andra relaterade produkter.

I vilket fall, vi beställde vita högblanka skåpar, rostfria vitvaror och en grå/svart bänskskiva som liknar en stenbänkskiva. Dock ville vi egentligen ha en svart bänkskiva men den verkade inte finnas i lager. Det var faktiskt flera produkter som vi valt i ritverktyget men som inte gick att beställa från hemsidan.. jag måste ringa och kolla upp det där i eftermiddag. De allra bästa är att det bara tar två veckor att få alla saker hemlevererade, tjoho! Ligger vi i tillräckligt mycket så bör vi kunna fira midsommar i det nya köket, men det kanske är att vara lite väl tidsoptimistisk.

Well, nu ska jag snart glida iväg mot jobbet. Jag hoppas på att den här veckan kommer svischa förbi likt de tidigare veckorna. Hela juni är i stort sett totalt uppbokat redan nu, men jag hoppas få klämma in en liten affärsresa till Stockholm den 23:e. Vi har fått en inbjudan från en stor uppdragsgivare och jag hoppas kunna skaka loss nog mycket tid att kunna resa ner, men allt beror på hur vi ligger till tidsmässigt med flytt, rekrytering och allt annat.. men hoppas kan man alltid få göra. Jag skulle så gärna vilja strosa runt på stockholmsgatorna och sedan träffa min vän M som läser till läkare i Polen. Han ska nämligen komma till Stockholm och sommarjobba några månader. Nämnde jag förresten att jag har antagningsintervju till distansprogrammet för redovisningsekonom nästa vecka? :-)

RSS 2.0