Njuta kvällen ♥



Har legat i horisonellt läge, nerbäddad i soffan och njutit av Greys med lite vindruvor och en kopp thé till. Enligt mitt tycke är Greys och Desperate de bästa serierna, förtuom min nya favorit Hitta Hem (som jag för övrigt gråter floder till). Inser precis att det är valborg och att vi faktiskt inte har någonting att göra. Även fastän vi inte är ute och svänger våra lurviga särskilt ofta brukar vi alltid få massa erbjudanden och jag ska inte sticka under stolen med att det känns trist att inte ha något alternativ. Nu om någongång känner jag mig sugen på att gå ut och slå klackarna i taket.. suck. Att det alltid ska misstajma!

Nåja, det kommer fler tillfällen. Nu ska jag återgå till horisonellt läge i den stora, mjuka sängen med en bra bok från en av mina favoritförfattare - Bret Easton Ellis.



Lycka!



Jippie, jag klarade den andra uppgiften i kursen! Nu återstår bara det stooora arbetet med PM:et och sedan tentan den 6:e juni, sedan är den ena kursen klar :-).

Det är så himla dumt, för jag läser som bekant två kurser (75%) och det visar sig att examinationen är lagt på samma dag och tid. Därmed tvingas jag boka in tid för omtenta på den ena kursen. Med andra ord kommer jag vara tvungen att plugga hela sommaren för ett prov i augusti. Det löns ju liksom inte att plugga nu, göra ett uppehåll över sommaren och sedan tenta i augusti - då har jag ju med största sannorlikhet glömt bort allt!

Well well, kvällen ska avnjutas genom att storhandla på ICA MAXI, ta en promenad i solskenet och sedan slappa framför Grey´s med ett gott glas rött till. I morgon är det endast 75 % arbetsdag och sedan är det långhelg! :-)

Tänk så lite som behövs för att göra någons dag.. ♥


Mitt gamla kontor

Jag har ju skrivit gång på gång hur otroligt bra jag trivdes på mitt förra arbete med mina uppgifter och kollegor. Tidigare idag ringde min förra chef/platschef för att höra hur det går på det nya jobbet, om jag trivs och blir bra behandlad. Sedan hälsade han att de saknar mig och hoppas att det inte dröjer länge till dess att jag svänger förbi på en fika. Förhoppningsvis skulle det komma loss lite extraarbete där så att jag fortfarande har ett finger med i spelet. Gissa om jag blev rörd! :-)



Ord är överflödiga ♥





Kärlek vid första ögonkastet



Inför valet och kvalet av lägenhetsköp funderade vi länge på att slå till på det här objektet. Dock är priset rätt högt med tanke på att läget är en bit utanför stan och dessutom på "fel sida" av älven. Det verkar som om många resonerar likadant som oss, för den här lägenheten har legat ute i omgångar och detta är det tredje tillfället den är utlagd på hemnet. Jag är fortfarande sugen på att slå till på någonting större, ljusare och fräschare. Även om vår lilla 3:a är ypperlig på många sätt och vis saknar den vissa finesser.

Mitt hjärta tog ett extra skutt när jag såg att lägenheten var utlagd igen. Det var liksom kärlek vid första ögonkastet ;-)

*Bild från hemnet

Första dagen.. :-)

Jag har inte så mycket att säga om det nya jobbet ännu annat än att det är MYCKET att ta in. Har med mig massor med papper som ska plugga in och sedan är det tonvis med rutiner, regler och lagar kring arbetet. Bara idag har jag hunnit med att lära mig att registrera ett komplett ärende, hur man vidarefakturerar uppdragsgivare samt början till löneutbetalning för företagets anställa. Då är det mycket regler om skatter, sociala avgifter, hur man debiterar omkostnader och massa annat..

Well, nu ska resten av kvällen ägnas åt "personal och ekonomi". Har knappt hunnit landa ännu men eftersom att uppgiften börjar närma sig deadline är det bara att bita ihop och leverera resultat. För första gången någonsin i mitt liv var jag förresten så sugen på en iskall öl att jag tvingades öppna en "Rep Stripe ;-). Öl och plugg, vilken riktig student jag blivit!

Är det någon som förresten vet hur det fungerar med CSN-kortet? Visst kan jag som läser 75 % ansöka om ett CSN-kort även fast jag jobbar 100 % och har arbetet som huvudsaklig syssla?

Snart redo för den nya veckan



Åh, solen tog på bra mycket tidigare idag. Jag har fått lite färg på näsan, kinderna och bröstet. Typiskt att det inte är långhelg så att man kan sitta ute ytterligare en dag i solskenet och njuta av ledigheten tillsammans med musik, lite gott fika och en bra bok :-(.

Jag har i alla fall duschat, noppat och färgat ögonbrynen och så klart rakat bort min regnskog till utväxt på benen. Har också peelat och lagt en lugnande ansiktsmask som doftar persika. Efter en halvtimmes tandblekning är jag snart redo för att möta morgondagen. Klockan 07.21 går bussen ut mot mitt nya arbete och jag planerar att bunka upp med kaffe latté och boken som aldrig blir färdigläst - personalekonomi idag. Är övertygad om att det kommer säga swooosch och sedan är det torsdag och valborg, suck. Den här veckan är späckad av måsten och roliga saker så som att träffa gamla bekanta, träna med nya jobbarkompisar, lämna in uppgifter och ja.. massa annat. Bara det finns tid ska jag också unna mig att fixa naglarna och håret innan helgen :-)

Har ni några tips när det gäller att ladda inför en ny arbets/skolvecka?


Ljuvliga söndag


Bilder från stugan i somras 
Hej på er!

Promenaden tidigare i morse var precis som jag misstänkte helt underbar. Vi gick en mil och bestämde oss sedan för att fortsätta promenera, så efter tre timmars promenad och solande kom jag hem igen. Är så otroligt glad och överraskad över det fina vädret så jag slet ut sambon med varsin bok och plöjde mig genom 105 sidor i gassande sol. Bättre söndag än denna skulle vara omöjlig att ha :-).

Nu måste jag snart fatta pennan och ta mig an uppgift 2 som ska vara inlämnad i morgon 23:59. Har fortfarande kört fast en aning på min efterkalkyl och det irriterar mig något fruktansvärt!

Tidig morgonpromenad

God morgon!

Jag ska strax bege mig ut på en milslång morgonpromenad tillsammans med en annan morgonpigg kompis. Det är helt underbart att gå en och en halv timme och liksom rensa tankarna, prata lite skit och sedan komma hem helt avslappnad och redo för dagen. Dessutom är älvspromenaden så himla vacker :-).






Husvisning ♥

Hej allihopa!

Jag har precis hunnit sätta ner baken för att läsa igenom de 26 mail som ploppat in sedan igår. Det är mestadels reklam och annat ointressant som smygit sig in i min mailbox, men vissa mail verkar vara från bekanta som skickat lyckönskningar inför det nya jobbet ♥.

NU ska jag skynda ner på stan med Den Blivande och satsa på att fylla min redan så översvämmade garderob med ännu med vår- och sommarplagg. Vill ha massor av nyheter som piggar upp mig nästa vecka. Nytt jobb och ny garderob, visst klingar det rätt fint? ;-). Mellan kl 13-15 är det husvisning på en helt fantastisk gård med cykelavstånd till centrum. Dock är det ett renoveringsobjekt som kräver sitt. Jag antar att man måste byta rör, isolera, ta upp alla golv och så vidare innan man ens kan börja med det lite lättare så som att lägga golv, tapetsera, montera nytt kök m.m.

Fastän jag får rysningar av blotta tanken på allt jobb kan jag ändå inte låta bli att vilja köpa huset. Läget är superbra, det är lagomt stort, priset lågt och ja.. där skulle jag nog kunna tänka mig att bo de kommande 5 åren. Den Blivande är dock inte lika munter, han har svurit på att aldrig mer renovera i hela sitt liv ;-)

Tidsfördriv


Jag googlar mig själv och hittar lite tidningsartiklar, tävlingsresultat och annat krafs. Sedan får jag helt plötsligt fram en stor bild på mig själv från studentskivan, när jag var sådär lagomt glad och rund under fötterna. Vad hittar ni när ni googlar er själva? :-)

Fredag med sorg



God morgon!

Äntligen fredag och termometern visar generösa +9 grader, trots att det knappt är sol ute. Sorgedagen till ära ska jag bjuda mina arbetskollegor på en fantastiskt god tryffeltårta från NK. Den tårtan tillsammans med en kopp kaffe är vad man kan kalla en kanonstart på dagen. Sedan blir jag utbjuden på en Indisk restaurang av jobbet. Med andra ord kommer dagen mestadels bestå av att äta, haha ;-).

I kväll blir det även en relativt lugn kväll med mammsen. Vi ska ta en afterwork och sedan gå på en tidig teater tillsammans. Därefter har jag på känn att mysbyxorna, en bra film och lite godis smyger sig fram ;-)

Torsdag


Hej på er!

Bloggen är väldigt tyst för tillfället, men det beror som sagt på att jag har lite väl många bollar i luften den här veckan. Just består mitt liv bara av att äta, sova, jobba och plugga 24 timmar om dygnet. Igår när jag kom innanför dörren 17:30 var jag så hiskeligt trött att jag la mig i sängen för att ta en kort powernap, men det slutade med att Den Blivande ruskade liv i mig först klockan 20:30. Var så himla trött att jag sminkade av mig och somnade om igen. Utan varesig middag eller det obligatoriska avsnittet av Greys.

Nu är det i alla fall en ny dag med nya tag som gäller. Jag har redan varit supereffektiv och förberett mig väl inför eftermiddagens möte med avstämning och överlämning på mitt arbete. Sedan har jag också hunnit med att luncha med fyra av mina tidigare kollegor och det alltid så himla kul. Synd bara att det nästan aldrig blir av. Åt en supergod pasta Carbonara med ännu godare hälsobröd, mums! ;-)

God morgon!

God morgon kära bloggvänner!

Jag hoppas att vårsolen lyser på er och att det blir en riktig lyckodag. Jag känner mig oerhört upprymd, glad och positiv även fast det är sista veckan på jobbet. Igår började vi nämligen diskutera möjligheten att jag fortfarande får jobba kvar som timanställd konsult på ett annat företag och sedan bli inhyrd hit när det är hög arbetsbelastning. Således tjänar alla på det. Jag får fortsätta jobba med det jag tycker om och min nuvarande arbetsgivare behöver bara ringa in mig när det behövs ett extra ryck på kvällar och/eller helger.

Det är märkligt hur snabbt saker och ting kan förändras. För en vecka sedan såg ingenting särskilt ljust ut och nu är situationen plötsligt helt annorlunda. Det påminner mig om att aldrig ge upp, saker och ting förändras så länge man förblir glad och positiv ;-)


Converse för halva priset


Jag har sett att La Redout har rea och upp till 50 % på utvalda varor. Några lyckliga lirare säger sig ha lyckats komma över ett par Converse för halva priset men jag har inte riktigt förstått hur de lyckats med det? Glad i hågen gick jag in på hemsidan för att beställa två par, alltså ett par vita och ett par mörka, men jag hittar som bäst 20 % rabatt på dessa. Eftersom att jag fortfarande är skeptisk till vad jag egentligen tycker om dem så känns det lite väl saftigt att kasta ut så mycket pengar på två par. Jag kan liksom inte bestämma mig om jag vill ha ljusa eller mörka skor och beställer jag bara ett par (för i stort sett originalpris) så kan det lika gärna vara..


Ingen bra bloggdag



Det finns risk för ruskigt dålig uppdatering de närmaste dagarna. Jag har en uppsats som SKA vara klar innan mitten av veckan, en nya kurs som ska påbörjas, en träningspass som ska följas, ett jobb med avstämning och överlämning, ett någorlunda socialt liv som ska kunna hållas.. och ja, ni fattar galoppen.

Har precis stegat in genom dörren efter nio timmars jobb, ett antal timmars plugg och några timmars besök hos en av tjejerna som spontant bjöd på smörgåstårta. Well, det är en ny strålande dag i morgon och vi får hoppas på lite mer fritid:-)


Sneakpeak i arbetsrummet ♥



På bilden ovan syns en av de nyare sakerna som precis fått flytta in i vårt "nya" vita arbetrum. Anledningen till att jag väljer att inte visa er hela förändringen ännu är på grund av att mycket fortfarande saknas. Hyllor ska borras upp, en byrå ska inhandlas och massa annat fixas med. Därför känns det mycket bättre att kunna visa ett (förhoppningsvis) bra resultat istället för ett halvfärdigt ♥.

Med all den vita förändringen som sakta men säkert smygit sig in i vårt hem har jag fått sådan mersmak att inredningen i sovrummet nu hänger på en skör tråd. Till Den Blivande stora förtjustning, eller inte ;-)


Sovrummet som då var inrett med vinterns varma naturfärgade kulörer :-)





Ut med det gamla - in med det nya ❤



Min fina vårbukett med videung och rönnbärskvistar blommade ut fortare än fortast och eftersom att vi inte vill odla en buske på byrån är det bara att kasta ut det och ställa dit någonting nytt :-). Det är mycket pyssel med lägenheten och inredning just nu, men hittills är jag supernöjd med resultatet. Trots att Den Blivande var skeptisk mot att byta ut inredningen i "hans arbetsrum" höll han med om att det blev bättre. Även fast färgerna byttes från svart/lila till vitt/rosa.

Nej, nu ska jag djupdyka ner i sängen så att jag istället kan ta mig upp i morgon bitti och få njuta av en långpromenix i vårsolen ❤

Klackarna i taket



Här sitter jag och min trogna följeslagare och pluggar kvällen till ära. Den andra uppgiften i kursen "Personalekonomi" ska vara inne den 27:e så med andra ord är det bara att börja knappa på tangenterna till dess att de glöder. Jag ligger redan två veckor efter i den senaste kursen "Affärsredovisning" och att skylla på omotivation, trötthet och tidsbrist lär inte resultera i ett bra betyg.

Den Blivande
och hans mycket glada muskelbyggarkompis pratar muskler och planerar att ägna de kommande fem timmarna åt att döda zombies på projektorn. Då känns det extra pissigt att jag sitter med näsan nere i böckerna. Men vem vet, rätt som det är kommer jag på någonting revolutionerande som är så pass bra att jag vinner personalekonomins nobellpris och förutom hela världens respekt, även en rekordstor summa pengar. Mest troligt inte, men vem vill tänka rationellt i ett sådant här sammanhang? ;-)

Dagens viktigaste punkt



Tack för alla era söta kommentater, jag ska ta mig tid att svara er senare i eftermiddag. Nu måste jag skynda ner på stan och leta en kalender i skinn/skinnimitation så att jag kan planera och vara organiserad med stil. Någon som har ett bra tips på var man ska gå?



Det är inte alltid en dans på rosor..


Eventuella kommentarer om bh-bandet är överflödiga. Den byttes ut, såklart.

Hej!

Kastar in ett snabbt inlägg medans jag fortfarande är på pickalurven. (Har ni förresten hört det uttrycket i södra sverige eller är det av norrlänsk prägel?).

Min fina dag som jag så noga tänkt att avsluta i goda vänners lag slutade inte lika lyckligt.. orkar inte gå in på exakta detaljer, men låt mig säga så här: är man kompisar/ingift i släkten så stärker det definitivt inte relationen om man visar sig ha drömt om samma tjänst och bara den ena blir erbjuden (och kallad för intervju). Big no, no. Det hela löste sig, hoppas jag åtminstånde, men kvällen hade kunnat fortlöpa på ett bättre sätt. Dessutom fick jag akut halsont som ett resultat av att jag stått ute i kylan med strumpbyxor och dunjacka över en timme, men vad gör man inte för att bevara familjefriden? Trots detta hyser jag starka misstankar om att söndagens sedvanliga familjemiddag uteblir..

Jag fick tjänsten! :-D

Shises bananas, jag befinner mig i ett totalt lyckorus nu när jag precis fått reda på att jag fått en tjänst som jag inte ens var kvalificerad för! 

Well, jag antar att det är väldigt aktuellt att faktiskt dela med mig för er och berätta vad det egentligen handlar om. Det är nämligen så att jag fått jobb på ett nystartat företag som sysslar med delgivningar, stämningar osv och mitt arbete kommer vara att sköta ekonomi, löner, administration och så vidare. Dessutom kommer jag fungera som någon form av gruppchef i det fall att företaget växer vilket innebär att jag får hjälpa till i såväl rekryteringsprocess som i de fall någon måste sägas upp (!). Sedan får jag möjlighet att gå massa internutbildningar och kurser hos tex revisionsbolag..  åhh, lyckorus á la grande.

Nej, nu ska skynda mig och klanka ner några rader till på statusrapporten och sedan ska jag smygstarta helgen! ;-)

Pirr i magen

Hej!

Nu pirrar det ordentligt i magen. Någonting säger mig att jag bör få besked om tjänsten under eftermiddagen. Mest troligt får jag den inte, vilket jag egentligen är helt och hållet inställd på.. men ibland är det spännande att bara tänka tanken ;-).

Happy fredag! :-)

God morgon på er! :)

Idag har vädergudarna tack och lov lugnat ner sig så pass mycket att jag hoppas på lite sol under dagen och särskilt i helgen. Då ska jag dra ut alla ekonomiböcker och lapa sol ;-). I kväll blir det klackarna i taket med några tjejer, eller åtminstående en himla trevlig kväll i goda vänners lag. Ska äta middag med en gammal vän och sedan möta upp ytterligare några tjejer för öl på ett lokalt hak som är sådär mysigt småsunkigt. (Ja, ibland känns ett glas rött vin på en finare restaurang väldigt överskattat!).

Nej, nu ska jag hugga in på dagens arbete och se till att få en hel del bortgjort. Jag har massa revideringar som ska göras, två statusrapporter som ska skickas och dessutom en kvalitetssäkring i ett större projekt. Med andra ord kommer dagen att ränta på som bara den ;-).

Huvudsaken



Alltså, jag skulle kunna offra min högra stortå för att vakna upp med långt, tjock hår med naturligt stora lockar varje morgon. Mitt spikraka, skandinaviska fjun gör mig nästintill galen. Att locka hela kråkboet tar hinkvis med energi och tid, dessutom blir det aldrig så bra som när A gör det. Att permanenta är inte heller någon höjdare eftersom det för det första aldrig blir så bra som jag vill ha det, sedan blir det bara extremt slitet. Men nu har jag bestämt mig, en hårförlängning blir sommarens frippa! :-)

Hur coolt vore det inte att odla sina egna kryddor?


Min fina mamma berättade nyss att hon tänkt bjuda med mig på trädgårdsmässan i Umeå, 24-26 april. Förhoppningsvis ger det mig tillräckligt med motivation (och mod) för att ge mig på det planerade projektet att börja odla egna kryddor. När det kommer till växter och annat grönt har jag tyvärr inte blivit begåvad med gröna fingrar, utan jag fick snarare svarta fingrar. Haha, det är nästan så illa att det mesta grönt jag vidrör tenderar att dö kort därpå. Men nåväl, man lär sig av sina misstag. Övning ger färdighet ;-)

Torsdag


Chili Cheeze, mums!

Hej hopp (gummisnopp)!

Tänk att det redan är torsdag och knappt känns det som om den nya veckan ens har börjat. Jag börjar verkligen få kalla fötter eftersom jag bara har anställning i drygt en vecka till. Det är nog dags att gnugga geniknölarna och komma fram till en lösning - pronto.

Jag har träffat ett bemanningsföretag tidigare idag och förhoppningsvis gick intervjun utmärkt. Det känns som så i alla fall för konsulten som jag pratade med var himla nöjd och positiv :-). Dessutom kunde jag inte hålla mig från att svänga förbi McDonald´s drive in. Dåligt, dåligt men jag är en sådan sucker när det kommer till godis och skräpmat. Egentligen borde jag ha tänkt på sommaren 2009 när jag beställde två cheese och ett paket chili cheeze, men hur sugen är man egentligen på några bönor och lite salladsblad till lunch?

För övrigt har vi umebor drabbats av ytterligare ett snöfall som pågått sedan i förmiddags. Jag är nog en rutinerad norrlänning som tänker till en gång extra på morgonen innan jag traskar iväg i öppna pumps ;-)

Nu har jag ansökt till höstens program


Sådärja, då var ansökningarna för höstens program inskickade.

Först på listan står civilekonom och jurist i landets olika orter. Jag vet faktiskt inte hur vi skulle ställa oss till en eventuell flytt om jag kommer in på en skola i södra sverige, men det problemet får vi lösa då. Förhoppningsvis går min ursprunliga plan i lås, det vill säga att jag får den tjänst jag sökt under förra veckan och att jag även kommer in på redovisningsekonom fast på distans. Nåväl, nu har jag gjort det jag kan och då återstår bara den eviga väntan på antagningsbeskedet :-)




Vad ska vi äta i kväll?



Jag har fått dille på tomatsoppa, indisk och kinesisk mat. I kväll blir det med andra ord inget annat än Chicken Masala, lite bröd och ett glas rött. Då borde jag lagomt uppvärmd och i form inför mitt pluggmaraton resten av kvällen (med undantag för Greys, såklart).

Gör så här:
Marinera kycklingtärningarna i yoyghurten i 2 timmar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken så den blir mjuk. Tillsätt ingefära och vitlök och låt det steka under 2 minuter. Lägg i yoghurten med kycklingen och låt koka upp och sjuda under 5 minuter. Lägg i alla kryddor tillsammans med den finhackade gröna pepparen i kycklingröran. Låt sjuda på svag värme till dess att såsen nästan reducerats. Lägg i den finhackade koriandern och muskoten och presa över citronen. Garnera med finhackad paprika. Servera med ris eller bara med nan-bröd, som du penslat med lite olja eller smör och kört i en minut på 250 grader i ugnen.

Bild & recept: alltommat.se

Min inspiration till arbetsrummet :-)



Hoppas att ni har en lika solig och skön onsdag som jag har. Dock sitter jag som på nålar eftersom att jag precis fått reda på att det inte är aktuellt med förlängning ytterligare en månad. Dessutom bör jag få besked om en annan tjänst som jag sökt under dagen. Det börjar kännas hemskt att inse att i värsta fall blir jag arbetslös ännu en gång.. suck. Jag hatar verkligen att gå hemma och dra benen efter mig. Men men, blir jag nu utan jobb så får jag försöka vända det hela till någonting positivt. Jag hinner hälsa på släkt, vänner och bekanta.. sedan får det helt enkelt bli skolbänken till hösten. Min dagsform pekar mot att jag satsar på att bli civilekonom eller kanske jurist :-)


Tillbaka till någonting mer positivt: Jag är ungefär halvvägs med att inreda och fixa till i det "nya arbetsrummet". Slänger in ett kollage med bilder på saker jag hämtat idéer och inspiration från. Skrivbord och ryamatta är på plats, liksom ramar och posters med "keep calm and carry on". Den vita tavellisten och hissgardinen hoppas jag att Den Blivande får tummen ur och lyckas borra upp i kväll sedan är det egentligen bara att vänta på att resterna av sakerna som vi beställt ska komma. Jag har bland annat beställt en fantastisk vacker spegel som kommer göra ge det där lilla extra till rummet :-)


Murphys lag?

Alltså.. jag är inte överdrivet vidskeplig eller så, men någon måste ha lagt en förbannelse över mig för jag har alltid så himla otur!

I morse traskade jag iväg till jobbet, glad i hågen och givetvis ramlar jag på den tillsynes enda isfläcken som fanns. Förutom det förnedrande fallet i sig är det såklart en stooor vattenpöl som jag faller rakt ner i och mina beiga chinos förvandlas i stället till vad som kan liknas som militärfärgade byxor med ljusare färger. Eller så skulle man kunna tro att jag kissat på mig, sittandes.

Kall, frusen och öm tar jag mig in till jobbet och märker efter en halvtimme att jag mår mer och mer illa. Precis när jag satt mig i fikarummet vänder sig magen och jag får springa till toaletten och kräkas. Dessutom har min arbetsdator laggat ihop totalt så den senaste timmen har jag brottats med att försöka skriva ut ett komplett dokument.. suck.

Happy tisdag! ♥



God morgon!

Idag skiner solen och jag känner mig full av energi. Har precit lastat i mig en portion havregrynsgröt och massvis med blåbär, så nu är jag verkligen fit for fight att ta mig an dagens alla revideringar av avtal, bygglovsansökningar och annat smått och gott som ska vara klart idag, helst igår. Vårdagen till ära ska njutas med beiga chinos, svart t-shirt och dunväst (!). Älskade vår ♥

Hitta hem



Ni missar väl inte säsongsstarten av TV4:s "Hitta hem"?

Det handlar om djur som blir vanvårdade, misshandlade och som helt enkelt hamnat fel. Jag har redan hunnit krama om min egna lilla krabat ett antal gånger och fälla några tårar, fast det ännu bara visats 15 minuter av programmet.. ♥

Bild: tv4.se

Det lediga livet på landet är bäst ♥



Jag hittade en ny bästa kompis :-)

Jag har haft det så bra i helgen och verkligen tagit vara på varje ledig minut genom att långpromenera, sola, plugga och njuta av gott sällskap. Knappt har vi ens kollat på tv eller startat datorn på hela helgen och jag kan faktiskt inte påstå att jag saknat det. Under mina långa promenader har jag även kommit underfund med att våren i norrland är underbar, särskilt om man är ute på landet och de meterhöga snödrivorna sakta men säkert börjar smälta bort. Det är liksom någonting magiskt med omväxlingen då vinter blir till vår♥.

Min älskade morfar fyllde 80-år i fredags vilket såklart har firats av både släkt och vänner, med god mat och dryck. Om jag inte vore en fegis skulle jag ta tjuren i hornen och ställa mig på vågen. Men jag är alldeles för rädd för att den ska visa på tok för mycket. Det är nog bättre att svälta ut några överskottshekto under kvällen och i stället besegra vågen i morgon bitti, eller något. Eller, det är nog ännu bättre först till helgen.. haha. Nämen skämt åsido, jag har nog ätit för hela månaden under dessa fyra dagar ;-).


Det var snö så långt ögat nådde ute på landet


mormor & morfars "sommarhus" som bär på åratal av goda minnen :-)


Vår egenhändigt nybyggda sommarstuga


Trashjärtat :-)







Glad påsk :-)



Glad påsk allihopa!

I morgon bitti åker jag upp till mina morföräldrar i Skellefteå för att fira ett 80-års kalas, äta gott, träffa släkt och njuta av ledigheten. Det kan vara lite si och så med internetuppkoppling där uppe så i värsta fall hörs vi av först på måndag! :-)

April, april..


Vädergudarna tycks ha bestämt sig för att norrland inte är färdig med vintern ännu. Först har det regnat hela dagen och nu snöar det helt plötsligt igen.. suck. Tänk om man kunde få bestämma ett fast datum och sedan fick det vara nog med snö, minusgrader och bilrutor som måste skrapas. Då skulle man slippa bli besviken varje morgon när man möts av ett nytt snötäcke istället för bar gräsmatta. I detta mycket bedrövliga läge är det åtminstånde tur att jag har min rosa trotjänare som alltid står redo vid dörren :-)

Sneakpeak i vårt nya arbetsrum ♥



Vi la ut våra befintliga möbler i arbetsrummet på Blocket och en dryg timme senare ringde första intressanten som bestämde sig för att köpa rubbet, med 10 % rabatt på vårt pris. En mycket lyckad och smidig affär för båda parter, enligt mig :-).

Så nu är det "ut med det gamla och in med det nya" som gäller. Jag har tagit den uppgiften på största allvar och konkat hem sakerna ovan, samt beställt en helt sagolik spegel som jag hoppas kommer redan nästa vecka.  Än så länge (till dess att rummet är helt klart ) kommer ni bara att få se små glimtar av allt, men sedan när allt är klart får ni givetvis en tydlig före- och efterbild :-)

Nu ska jag mysa ner i soffan en stund och njuta av påskhelgen.. jag som hade tänkt flexa redan klockan 11 kom inte från jobbet förrän strax innan kl 15, men så kan det gå om man har många och brådskande saker.

Njut kvällen! ♥

Yeeeey!

Intervjun gick strålande och jobbet verkar oerhört bra. Nästan för bra för att vara sant faktiskt. Hela intervjuprocessen tog två och en halv timme (!) och jag gjorde mitt yttersta för att sälja in mig själv, på ett diskret men ack så övertygande sätt såklart ;-). Än så länge ska jag hålla er på halster genom att inte berätta mer än att det handlar om rekrytering, ekonomi samt administration. Jag HOPPAS faktiskt verkligen att jag får tjänsten, även om jobbet säkerligen aldrig kan mäta sig mot mitt nuvarande jobb. Dock är den här tjänsten 1000 gånger mer avancerad och jag saknar egentligen kompetens inom flera områden, men jag har skinn på näsan, jag är smart och jag är driven så lite konkurrens borde jag i alla fall ge ;-)

Nu ska jag kasta mig i säng för att möta John Blund, sedan är det full rulle i morgon bitti. Fast jag har valt att smygstarta påskhelgen genom att lämna kontoret redan klockan 11 :-)

Intervju

Mitt lilla knep från igår (låta en tidigare chef ringa upp och övertala en arbetsgivare att anställa mig) hade verkligen effekt! Klockan två blev jag uppringd och ombedd att komma på intervju klockan 17, så nu ska jag skynda vidare.

Jobbet verkar superbra men tyvärr saknar jag stora delar av den kompetens som efterfrågas. Men, vad gör väl det när jag är smart, vill lära mig och är inte rädd för att kavla upp armarna ;-)

Håll era tummar!

Nya tag ♥


Min lilla plugghörna ♥

Några minuter efter mitt förra, lite smådeppiga inlägg tog jag nya tag och prövade ett helt nytt alternativ. Jag ringde upp min gamla arbetsgivare och bad honom ringa och rekommendera mig för ett jobb (läs; övertyga en annan arbetsgivare att anställa mig). Det ligger nämligen en annons på platsbanken som låter jättespännande och det jobbet vill jag ha. Sagt och gjort, han ringer first thing tomorrow. Även om jag nu helst inte vill byta jobb så är det nog dags att bunkra upp med olika alternativ.

NU ska jag fortsätta njuta av tisdagen och sedan ta ett djupdyk ner i plugget :-)

Det ser inte ljust ut..

.. för min eventuella förlängning, suck. Har försökt dra i alla möjliga trådar men finns det inte nog med jobb så finns det inte. Dock har jag fått de allra bästa rekommendationerna och löfte om att bli kontaktad så snart det är aktuellt med rekrytering på mitt nuvarande jobb igen, så jag hoppas att det kommer dyka upp någonting framöver.

Min motivation går med andra ord på halvfart idag vilket kanske inte är så konstigt när det snurrar en miljard tankar i huvudet. Jäkla Alfa-Kassan (&%/&%) som inte tillåter plugg vid arbetslöshet, såvida man nu inte skickar in en långrandig ansökan och söker dispens. Dessutom kan de aldrig garantera att man blir beviljad oavsett omfattning, utan ärendet ska prövas och såklart är handläggningstiden ca 10 veckor. Det innebär alltså att om jag fortsätter studera vid min eventuella arbetslöshet kan jag i värsta fall tappa 2.5 månads ersättning.. helt i onödan. Det känns ganska meningslöst att ha varit betalande medlem om man då sedan inte ens "får skörda frukten av sitt arbete".

Den största frågan jag stället mig själv just nu är alltså om jag ska fortsätta plugga mina kurser (75%) och hoppas på att det dyker upp något/att jag blir förlängd, eller ska jag helt enkelt bara "ge upp". Jag vill ju helst inte slänga bort alla timmar av pluggning i onödan..

Pluggkväll i sovrummet ♥

Första dagen på den nya arbetsveckan är redan avklarad och herregud vad tiden bara springer iväg! Jag kom från jobbet först strax efter sex eftersom jag fortfarande var upp över öronen med arbete. Egentligen är det dumt att jag jobbar över och sliter häcken av mig, för trots allt biter jag ju bara mig själv i svansen. Ju förr jag blir klar, desto snarare blir jag också uppsagd. Såvida det nu inte inträffar något mirakel och kommer in ett nytt, stort projekt dvs :-)

Har i alla fall nyss kommit hem och hunnit kasta i mig middag. Nu ligger mina ekonomiböcker likt en stort, skrämmande bokberg på köksbordet och bara väntar på mig.. men det är väl lika bra att sätta igång med det direkt. Ska försöka beta av den andra uppgiften i "personal & ekonomi" så att jag kan fokusera på "affärsredovisning" hela nästa vecka. Ser verkligen fram emot att få lära mig bokföring, bokslut och så vidare.

Nej, nu ska jag bädda ner mig bland kuddar och filtar på sängen och köra stenhårt resten av kvällen. Dock är det inte så lätt att plugga när man har en myssugen liten vovve bredvid sig som bara vill kramas. Måndagskvällen till ära bjuder jag förresten på några bilder från vårt sovrum ♥












Måndag..

Hej och hå!

Måndagen är snart slut och på eftermiddagens schema står plugg, träning och möbelförsälning plus eventuellt ett litet hälsobrödsbak. Min att-göra-lista har ännu inte skapats, men den borde stå högst upp på prioriteringslistan eftersom att jag en tendens att glömma (läs: förtränga) saker när det blir för mycket ;-)

Snart är det i alla fall påsk. Då har jag tänkt att ladda batterierna uppe hos mormor och morfar, samt njuta av lugnet i familjens nybyggda sommarstuga ute vid havet. Jag hoppas verkligen att snöovädret idag försvinner så att solen och våren får komma fram på riktigt till helgen :-)

Vårfixning hemma hos oss ♥


Före målning och fixning..





Så här blev alltså "efter resultatet" med lite vanlig vit målarfärg påblaskat. Inte så illa pinkat va? Jag är supernöjd över ljusstakarna eftersom att de ser antika och gamla ut. Det finns några små defekter här och där, men vad gör väl det. Enligt mitt tyckte ger det bara mer charm. Förresten så kanske den mer observanta läsaren lägger märke till att syrenkvistarna fått flytta ut, till förmån för min mest vårfyllda favorit videungen? ♥

Söndagspyssel ♥

Hej!

Här hemma håller vi på med mängder av små projekt. Eller rättare sagt så är det jag som håller på med massa saker. Jag har försökt tvinga Den Blivande att hjälpa mig, men istället har han efter en liten stund fastnat framför någon serie, suck. Nåväl, tack och lov tycker jag om att renovera, planera och pyssla på egen hand så jag hänger inte läpp.


Helgens projekt innefattar bland annat en light-renovering av garderobsdörrarna. De gamla knopparna ska bort och ersättas av nya, moderna handtag. Dock köpte jag för stora handtag på Ikea, så i slutet av april får vi byta hälften av handtagen till en storlek mindre. Det är rena tortyren för mig att mötas av ett halvfärdigt resultat resten av månaden..


Här får ni en liten sneakpeak på de supersnygga ljusstakarna som jag fyndade tidigare i veckan. Dessa ska få sig en omgång av vit målarfärg innan de är redo att pyntas med fina ljus ;-)


En blivande byrå :-)


Visst får man magknip av allt detta?


Och som sagt är det även en mindre byrå som ska skruvas ihop och ställas i mitt arbetsrum/förrådet. Min förhoppning är att den ska sluka papper och annat krimskrams, men efter att ha skruvat ihop delar av den börjar jag betvivla det hela. Den känns nämligen så pass ranglig att jag inte skulle bli förvånad om den brakade ihop så snart det ligger ett pappersark i den..



Fredagsfestligheter ♥




Jag har haft en riktig superkväll med bra sällskap, utsökt mat och underhållning som heter duga. Av en slump lyckades jag nätverka och knyta lite jobbkontakter, men resultatet återstår att se. Det är nog bäst att inte ta det på så stort allvar när man pratat jobb över alldeles för många glas rött. Nåväl, nu ska jag äntligen avrunda det hela med att skölja ner en halvliter mineralvatten och sedan se fram emot en lååång sovmorgon i morgon ♥.




Stressig freeeedag!

Hej och hå!

Det känns som om jag precis stegat in på jobbet med rosiga kinder, John Blund i ögonvrån och med siktet tydligt inställt på kaffemaskinen. Var sjutton har den här dagen egentligen tagit vägen?

Jag som skulle lämna jobbet redan före klockan 15 för att hinna locka håret innan kvällens festligheter. Självklart har jag inte ens stängt ned något av de program vi använder, suck. Nåja, dagens arbete har resulterat i att ett stort projekt snart går att stänga ned. Har suttit och kvalitetssäkrat alla handlingar som berör projektet sedan klockan 10 i morse.. gissa om jag känner mig mör i huvudet! :-)

Nej, nu ska jag sluta tänka jobba och i stället se till att pallra mig härifrån.. i kväll är det klackarna i taket som gäller. Dessutom får jag hjälp av en vän som är frisör att ordna med uppsättning och lockning ♥

Happy fredag! ♥


Bolagsmiddag ♥


Två nya diadem från Monki

Hur kan det komma sig att de 4-5 timmarna man har över till fritid tar slut innan man ens hunnit börja njuta av ledigheten? Nåja, i morgon är det fredag så snart väntar en lååång och skönt helg och därefter två kortveckor.

I morgon ska vi dessutom på bolagsmiddag med Den Blivandes jobb. Det brukar vara mycket roligt, välordnat och påkostat. Förra året hade de hyrt in några kända komiker och bjöd på en helt underbar tre-rättersmiddag för 150 personer. Jag ser verkligen fram emot att få plocka fram den lilla svarta, de höga pumpsen och mina allra största smycken, för vad jag hoppas kommer bli riktig toppenkväll. Lade in en ansökan om ledighet/flex i morgon eftermiddag och jag motiverade det hela med att jag behövde locka håret. Haha, och det beviljades. Utan problem :-).

Nej, nu ska jag hoppa i säng och läsa några kapitel ur "personalekonomi idag" så att jag kan slappa med gott samvete på fredag och lördag. Jag är dock fortfarande chockerad över hur snabbt tiden sprungit iväg.. jag funderade ju på att börja jobba 07 i morgon bitti, men det kan nog bli svårt att stiga upp halv sex, huvva. Nej, nu ska jag spotta ut tandblekingen och göra lite nytta ♥

Nyheter på skohyllan



Dessa gladiatorheels sprang jag över (av en slump) inne på Din Sko i helgen. Egentligen ville jag inte ha bruna skor, men eftersom att de bara fanns i den färgen och endast kostade 399 pix så kändes det som hittat. Nu har jag ett par bruna heels och ett par svarta sandaler, så nu saknas fortfarande bara de svarta heelsen ♥.

Akuttid

Hej!

Jag har gått runt i snart två veckor och känt mig yr, ofokuserad och illamående. Igår eftermiddag blev det om möjligt ännu värre när till och med vissa delar i ansiktet liksom domnade av. Jag är väldigt skeptisk till läkare och allmänsjukvård sedan två år då jag hade konstant ont i magen, kräktes och var sjuk nästan ett år innan några klatter till läkare lyckades konstatera att jag hade salmonella. Då hade jag lämnat in 4 likadana prover fast vid olika tillfällen, så vid det fjärde provet lyckades de äntligen ställa diagnos!

I alla fall, jag ringde min vårdcentral i måndags och beskrev symptomen, då skulle jag få en akuttid 15 minuter senare, som jag dock tackade nej till. Vi hade ju för sjutton statusrapport på jobbet, inte kan man vara borta då heller. Dessutom tackade jag nej till tid på tisdagen och onsdagen, men efter avdomningarna igår kändes det ganska aktuellt att kolla upp det hela. Förutom yrsel, illamående osv har jag också spottat, hostat och nyst blod vid några tillfällen.Ringde tillbaka i morse och fick en tid omgående.

Sedan får jag världens klatter till läkare! Det kändes som om hon inte tog mig på allvar, precis som om jag bara upptog hennes tid helt utan anledning. Visst gjorde hon en halvdan undersökning, men hon tog varken blodprov eller några andra prover. Det var rent och slätt ett tack och hej som gällde. Hon hasplade ur sig en snabb information medan hon följde mig till dörren om att det säkerligen inte var något allvarligt och att det mest troligt kan dröja veckor innan det hela släppt. Mycket muntert med tanke på att jag knappt kan resa mig från stolen utan att ta tag i skrivbordet.. suck.

Hemma hos oss: Klädkammare ♥

Nu ska ni få bli inbjudna på en liten sneakpeak i vår klädkammare. Eftersom vi har en sådan liten hall så vill vi absolut inte ha skor, kläder och annat som man kan irritera sig på vid första anblicken. Vi valde i stället att ta tillvara på vår lilla, lilla klädkammare på knappt 1,5 kvm och satsa på att bygga på höjden och givetvis ta tillvara på förvaringsmöjligheterna. Tyvärr är både jag och Den Blivande skodyrkare, så därför får bara de allra mest säsongsrelaterade skorna pryda skohyllorna. Resten ligger i gott förvar i diverse kartonger i källaren, under sängen, i byråar och så vidare.. haha. Jag tror minsann att vi är slående överens om att vårt nästa boende måste ha generösa ytor ♥











Jag tror att vi har ungefär 10 skohyllor plus en extra två våningsskohylla under jackorna. Där har jag några av mina höga stövlar placerade, men som ni ser är det väldigt knappt med utrymme. ♥



Myser ut onsdagen ♥

Gosh, vi ska strax äta middag. Jobbade över en timme och då blir det inte mycket kvar av kvällen.. suck. Jag ligger i alla fall och slötittar på Roomservice, läser lite favoritbloggar och njuter av att halva veckan är avverkad :-)











Marley & Me


I kväll planerar jag att hugga in på tvättberget, ta en sväng om med dammsugaren och sedan kladda på lite färg på ljusstakarna som jag köpte tidigare i veckan. Dessutom ska jag vid sidan om detta försöka delegera ut ett antal arbetsuppgifter åt Den Blivande, så att jag sedan, med gott samvete kan dega ner mig i soffan framför bästa Greys med några torra morötter eller kiwisar. Jag fick nämligen en relativt otrevlig start på morgonen när vågen tydligt visade att jag varit aningen för frikostig med det goda.. +5 kilo över min normala idealvikt, suck. Jag behöver bara titta på godsaker och tänka tanken att äta upp det, då har helt plötsligt lagt på mig alla kalorier. Snacka om otacksamt, haha.

Idag har ju förresten den nya nerladdningslagen trätt i kraft vilket innebär att det är bäst att ligga lite lågt ett tag framöver och känna pulsen på omgivningen. Funderar på att bjuda ut min sambo eller en vän på bio för att se Marley & Me. Två av mina favoritskådespelare i en och samma film, dessutom med min favoritras på hundar. Kan det bli mycket bättre!?

Guldkorn i vardagen ♥

Hej!

I morse när jag stegade in på kontoret stod det en stor påskhare av choklad med en post-it lapp på skrivbordet. Det var min vän/jobbarkompis/min sambos lillasyster som tyckte att jag behövde lite uppmuntran. Tänk vad en förhållandevis liten uppoffring kan skänka mycket glädje och värme.

Här talar vi äkta guldkorn i vardagen!

RSS 2.0