Till lilla mor..



Idag är det min födelsedag men också morsdag. Det har såklart firats med dubbla gratulationer och vi båda fick jättefina presenter som toppat önskelistan sedan en lång tid. Jag har tänkt att visa er alla mina presenter senare, men först måste jag bara leta fram kamerasladden.. det är lättare sagt än gjort för just nu ser det ut som att en tornado dragit in genom lägenheten.

I alla fall, mammsen fick en korg i gummi som hon kan använda som vedkorg/blomlåda eller tidningskorg. Jag vet att hon velat ha en sådan korg sedan hon såg den i en inredningstidning och priset var oförskämt lågt, endast 149 kronor. Förutom detta gick hon ett hemmagjort fotoalbum med de bästa bilderna genom åren. Dock fick hennes lillasyster, alltså min moster, inte ens en gratuleration, ett kort eller någon present. I vår familj tar vi hand om varandra, så därför knäppte vi ett kort och skickade ett MMS till henne med hälsningar från hela släkten :-)

Grattis till mig själv på 22-årsdagen! :-)


Nu sticker jag iväg till stugan med sambon och släkten. I helgen ska jag inte göra mycket mer än att äta gott, sola på dagarna och sedan sträckläsa böcker. Eller just ja, vi ska ju fira min 22-års dag på söndag också! ;-)

Trevlig helg!

Kalla fötter inför tentan


Bilden är från ett tidigare tillfälle

Tenamen för den ena kursen närmar sig med stormsteg och jag känner mig i princip totalt uppgiven inför detta. Med handen på hjärtat känner jag mig inte alls så redo som jag skulle vilja känna mig. Jag har säkert kunnat lägga ner mycket mer tid på att plugga och öva inför tentan, men jag har helt enkelt inte orkat. Jag misstänker att det är mitt nya jobb som stjäl makalöst mycket tid och energi..

Bara idag har jag fått mängder med arbete som är brådskande och som skulle vara klart igår, helst idag. Precis innan jag skulle åka började vi se över personalen och insåg att det kommer bli aktuellt att rekrytera ny personal i tio olika kommuner. Detta ska göras i tre etapper och vara färdigt om en månad. Att gå hem prick klockan fem var bara att glömma. Istället fick jag göra tusen saker samtidigt som jag skrev en platsansökan som jag ska registrera på AMS i morgon. Det känns kul att få hålla i trådarna för en så pass stor rekrytering, men samtidigt skulle jag vilja känna att jag får komma in i en sak i taget. Tidigare idag fick jag även veta att jag ska få lära mig mer om bokföring genom att gå en utbildning hos revisionsföretaget, sedan väntar installation av ny server, löneutbildning och massa, massa annat. Missuppfatta mig inte nu, för jag älskar att arbeta och ha många bollar i luften.. ibland är det bara så väldigt, väldigt slitsamt.





Nu är kökets utseende i stort sett bestämt


Planlösning

Igår var vi hos en granne och spinkade på hans nyinstallerade kök. Han har köpt en exakt likadan lägenhet som vi har och renoverat upp den på en och en halv månad(!). Hans lägenhet var superfin vilket även mäklaren verkar ha tyckt då hon värderat upp den till det högsta utgångspriset någonsin. Både jag och Den Blivande blev lite tagna av besöket, för helt plötsligt kändes vår lägenhet inte alls lika tilltalande som tidigare..

I vilket fall har vi bestämt oss för hur köket ska se ut. Det genomgående temat kommer att vara högblankt, rostfritt och mörka sten/granitbänkskivor. Har suttit och sökt inspiration länge nu men efter många om och men har vi (läs; jag), kommit fram till att denna lösning känns helt rätt.

Vi kommer inte att ha några överskåp eller garderob/städskåp i köket. Egentligen är det både för- och nackdelar med detta, men eftersom att vi bor i en ganska trång lägenhet med ett litet kök känns det bättre att ha så stora och öppna ytor som bara är möjligt. Dessutom ska vi riva ner en halv vägg ut mot hallen så att vi kan öppna upp köket ännu mer. Om det är någon som vill veta exakt vilken vägg det är så är det den högra, där det idag står ett städskåp (benämning ST).

Innan söndag ska vi ha beställt kök och vitvaror. Förhoppningsvis kommer slutresultatet att se ut ungefär som någon av de nedanstående köken :-)






Bilder från google

Pulserande huvudvärk och längtan efter sängen

Hej!

Jag steg upp 05.15 i morse och tog en timmes morgonpromenad i hopp om att börja den nya veckan på ett piggt och alert sätt. Tji fick jag, för nu har jag istället så vansinnigt ont i huvudet och en hals som gör sig påmind om den underliggande förkylningen som bara ligger och väntar på rätt tillfälle att få blomma ut. Att stanna hemma för att ligga och pilla navel är såklart uteslutet, istället har jag tryckt i mig receptbelagda migräntabletter och två koffeintabletter. Idag ska nämligen lönerna redovisas och attesteras..

När jag var ute och promenerade i morse började jag tänka på när man var yngre, typ 10-12 år. Minns ni hur underbar den här perioden just före sommarlovet var? Då fick man välja "avslutningskläder" och öva på de sånger man skulle sjunga i kyrkan. När väl dagen D kom så åkte alltid mina släktingar ned för att fira sommarlovet. Ofta stannade de några dagar hos vår familj när vi då bodde i ett vackert gammalt västerbottenshus på landet. Då spenderade jag mina dagar med att läsa Wendy, se sommarlovsmorgon och dricka hallonsaft - i massor. Det var tider det :-).

Planerar kök



Förlåt för dålig uppdatering men vi håller på att planera kök, diskutera framtid och jag har gjort mitt bästa (men inte tillräckligt mycket) för att läsa på inför tentan. Dessutom verkar vi båda ha dragit på oss en mindre trevlig förkylning, suck. Jag är verkligen inte redo för en ny vecka, men det är bara att gaska upp sig och lägga i en högre växel. Om en vecka fyller jag dessutom 22, huvva. Jag börjar dock ha en alltmer klar livsplan att sikta mot, men än så länge är det bara en tanke och ingenting som är riktigt bestämt. I vilket fall är det pirrigt :-).

Well, förutom att njuta söndagen har jag också betalt bort alla räkningar. Det känns så mycket roligare att det rullar in en lön när räkningarna redan är bortbetalade. Egentligen är det ju samma sak, men jag gillar känslan av att inte vara tvingad att direkt betala bort en del av min inkomst. Den här månaden ser det förresten extra bra ut på den ekonomiska fronten. Jag får ungefär tre gånger så hög lön tack vare en årsbonus, lite högre månadslön och extrajobb. Äntligen är jag tillbaka där jag var innan jag placerade halva mina sparpengar i värdepapper, aktier och fonder :-). Hårt jobb lönar sig alltid!

Underbara fredag


Dagens klädsel

Hej och hå, den här arbetsdagen bara svichade förbi utan att jag ens hann blinka. Jag slet som ett djur i morse och gjorde klar lönedeklarationen, all fakturering och registrering av de inkomna ärendena. Vid elva tyckte min chef att det var dags att kasta in handduken för den här veckan, så efter lite fix och sammanställning av veckans fakturering tog jag helg strax efter klockan 13.

Passade på att besöka min kära vän som bjöd på kaffe i solskenet. Det är helt underbart att sitta och lapa sol en fredageftermiddag med en kopp kaffe och det allra bästa sällskapet. Nu måste jag dock tillbaka till verkligheten genom att ta en snabb sväng om med dammsugaren. Klockan 19 kommer min gamla vapendragare hit på middag och rosé. Sedan blir det att svänga mina lurviga ;-)

Kramar!


Äntligen fredag!


Gårdagens klädsel

ÄNTLIGEN FREDAG! Jag är trött som en bävar och såg nästan stjärnor när jag skulle slita mig ur sängen i morse. Min yrsel som jag hade tidigare verkar ha kommit tillbaka igen, för nu snurrar det mesta och sedan blir jag illamående av i stort sett ingenting. Senast jag hade de hät ptoblemen så åkte jag till vårdcentralen, men som så många gånger tidigare avfärdade de det hela och skickade hem mig.

Nåja, idag ska jag fakturera och godkänna lönerna, sedan när dagen väl börjar närma sig sitt slut så ska jag hälsa på min forna vapendragare S. Hon har ÄNTLIGEN flytttat hem igen vilket vi ska fira med en god middag och några glas rött på ett uteställe :-).

Min nya favorit



Ramlösas nya smak av persika och vitt te med vitamin C blev min nya favorit. Den hoppade direkt upp på förstaplatsen och petade ner Bonaqua päron som legat på toppen i över ett år. Det är en underbar smak som passar alldeles perfekt en varm sommardag!

Shoppat lite sommarnyheter ❤

Hej på er!

Det gick jättebra att träffa Den Blivandes kusin och hennes söte son. Dock blev jag kallad för tant Frida vilket minst sagt både kändes ovant och en aning.. ocharmigt. Fastän jag börjar ha extrem åldersnoja så är jag ju fortfarande "bara 21" och "tant Frida" får mig att tänka på en gammal tant med vitt permanentat hår som närmar sig 80, suck. Nåja, innan vi åkte för att hälsa på kusinen gick vi ut och åt lunch med sambons morföräldrar. Jag åt en supergod chiabatta med parmaskinka och brieost, mums. Därefter hann vi springa in i en galleria eftersom att jag var tvungen att köpa en ny mascara. Tur var väl det, för jag hann köpa en hel del på den korta stunden :-).

Jag hittade fyra jättefina underklädesset och ett svart bikiniset på Triumph. Sedan fyndade jag ett par svarta espadrillos på HM för ynka 149 kronor. I all hast hade jag visst plockat på mig fyra tunikor och lite smink också ;-). Kul med ytterligare lite vårnyheter i garderoben, nu måste jag bara se till att bereda plats för det nya ❤.
.


Möte med hans släktingar

God morgon!

Jag älskar lediga dagar. Då kan man stiga upp sådär lagomt tidigt, dra sig en halvtimme och sedan gå ut på en timmes morgonpromenad för att därefter upptäcka att man har kvar hela dagen!

Nu blir det ett hastigt och lustigt inlägg för vi ska ta svarta blixten och åka ner till grannstaden för att hälsa på Den Blivandes släktingar. Först på tur står hans mormor och morfar som vi ska gå ut och äta lunch med i någonstans i Örnsköldsviks stad. Sedan ska vi träffa hans kusin med familj som ganska nyligen fick en liten son. De bor i Norge och därför har jag aldrig fått träffa dem, så det ska bli riktigt roligt att få lära känna dem.

Ha en mysig torsdag! ;-)

Kvällspromenad med stavar och keps


Söta ponnysar från helgens promenad

I min kalender har det sedan en dryg månad tillbaka stått "gå ned 2,5 kg inför sommaren" höst upp på to-do listan. Dock har det inte gått sådär jättebra eftersom att de flesta kvällarna avnjutits med god mat, en cider och lite gott till tv-tittandet. Jag har tyvärr fått inse att även om tanken är god med att äta light popcorn, vindruvor, nötter och light chips så går man faktiskt upp i vikt i alla fall, haha. Min timmes morgonpromenad 05.15 tre gånger varje vecka tycks inte riktigt ha genererat i någonting positivt, så nu är det bara att antingen äta mindre och nyttigare eller röra på mig ännu mer. Jag väljer det sistnämnda, särskilt nu när det är underbart väder ute.

Nu är det bara att hoppa i gympaskorna och grabba tag i stavarna. Haha, ja.. jag går faktiskt med stavar eftersom det sägs ge mycket snyggare armar. Dock skäms jag en del av att traska runt med ett par stavar runt stan. Tack och lov att man kan gömma sig under en stor keps ;-).

Är vidare till steg 2

Förra veckan gick ansökningstiden till KY-utbildningarna ut och jag skickade givetvis in några ansökningar till distanskurser. Fick nyss se att jag och 60 stycken andra gått vidare till steg 2. Det vill säga intervju, antagningsprov och så vidare. Den 26:e maj är jag kallad på intervju i Sthlm, men förhoppningsvis går det att boka om till ett senare datum. Jag kan nog inte vara ledig så kort inpå, särskilt med tanke på att vi har jättemycket på jobbet just nu.

I vilket fall känns det bra att tillhöra en av de 60 som gått vidare av totalt +300 sökanden. Att läsa till redovisningsekonom tar bara drygt 2 år och eftersom att utbildningen är på distans kan jag lika gärna kämpa mig igenom två hundår. Alla dessa funderingar på jobb, utbildning och boende tar nästan knäcken på mig.. kanske är det lika bra att bara släppa alla tankar och sedan låta saker och ting falla på plats allt eftersom tiden går :-).

Tisdag



Tisdag idag. Herregud vad jag skulle vilja vara ledig för att kunna ta en lååång sovmorgon, se ikapp några serier och sedan sträckläsa inför tentan den 4.e juni. Givetvis skulle det vara en omöjlighet, men ibland är det svårt att låta bli att känna sig frestad..

Rekrytering och fakturering står högst upp på dagens to-do lista på jobbfronten..

Måndag med stora framtidsdrömmar ❤



God morgon!

Just nu flyger jag fram på små rosa moln och befinner mig i ett totalt lyckorus. Att spendera helgen ute i ingenstans bland vedklabbar och granar var visst vad jag verkligen behövde. Jag har hunnit rensa alla tankar, känna efter vad jag egentligen vill satsa på och så gott som beslutat att jag ska förverkliga min barndomsdröm. Varför inte liksom? Jag är ung, smart och ambitiös så varför skulle jag tveka!? Jag skulle såå gärna vilja berätta allt för er, men eftersom ett sådant beslut kommer resultera i stora förändringar för flera i min närhet samt innebära att jag måste ändra på min nuvarande levnadsstil de kommande sju åren så vill jag verkligen vara 100 % säker innan jag berättar. I vilket fall kommer ni att få veta om några veckor, oavsett vad jag än bestämmer mig för.

Låt mig säga så här. Väljer jag att följa min dröm sedan barnsben kommer det att innebära att jag lämnar Sverige mellan 2-5 år. Samtidigt är mina drömmar om en vit skånelänga närmare än någonsin tidigare.. Den Blivande blir nog inte stormförtjust, men jag vet att han alltid kommer stå vid min sida ❤


Hittekatt



Tidigare idag när vi var ute och slet i skogen hittade jag en mager kattstackare mitt ute i ingenstans. Efter lite lockande och en hel del övertalning vågade den sig fram för att hälsa och bli klappad. Kattstackaren hade tovor över hela pälsen och under allt hår kände man bara skinn och ben, förutom över magen. Där hade hon en jättebula som var stor nog att kunna avslöja en högdräktighet.

Som den sanna djurvän jag är så kunde jag såklart inte lämna henne där ute i skogen, utan jag bar med henne hem och gav henne både mat och vatten som hon tacksamt slukade. Sedan var det bara att besöka alla grannar i hopp om att någon skulle känna igen katten. Tur nog visste grannen vems katt det egentligen var och min oro över hur tunn och nätt hon var visade sig vara befogad. Tydligen har hon levt de senaste månaderna under en ladugård tills någon vänlig själ bestämde sig för ta in henne och annonsera i dagstidningarna för att efterlysa en eventuell ägare. Dock hade hon smitit ut och varit borta några dagar vilket kanske förklarade hennes extrema hunger. Så någon timme senare kunde en orolig katt(ägare) få återförenas med sin hittekatt och förhoppningsvis håller hon sig inomhus eller i närheten av gården. Åtminstånde nog länge att kattungarna får födas inomhus och att hon får fri tillgång på mat och vatten. Slutet gott, allting gott ;-)

Kanonhelg

Hej på er!

Jag har haft en riktig kanonhelg med superväder, härligt sällskap och god mat. Jag och mammsen packade bilen och åkte upp till mormor och morfar för att hjälpa dem med att ordningställa deras sommarhus. Vi har verkligen slitit som hundar hela helgen, men det var det värt när man fick se tacksamheten och glädjen lysa upp i deras ögon.

Dessutom har jag säkerligen tappat tusentals kalorier genom att dra vedklabbar fram och tillbaka, hugga träd och såga upp dessa. Vi har också krattat hela deras jättestora gård, slitit i trädgården och planterat massa blommor. Undrar om jag kommer vakna med en outhärdlig träningsvärk i morgon bitti? I vilket fall måste den här helgen ha varit minst lika kaloriförbrännande som en dag på ett militärläger, haha. Nej, nu ska jag slita tag i måttband och börja måtta för att kunna planera det nya köket :-)



Happy fredag! ♥

Happy fredag!

Jag har varit uppe lika tidigt som igår och tagit en timmes powerwalk, hunnit göra bort lite måsten och har nu en hel kvart tillgodo innan det är dags att puttra iväg till jobbet. Lyx att starta dagen på detta sätt! :-). Den här arbetsdagen lär bara svischa bort och sedan ska jag träffa tjejerna för en after work. Dock kan jag inte dricka någonting med alkohol, för lite senare i kväll ska jag och min kära mamma åka vidare till mormor och morfar för att hjälpa dem att ställa iordning sommarhuset.

Blir superskönt att spendera två dagar i den allra djupaste landsbygden tillsammans med bönder, björnar och älgar. Jag ska gå sminkfri hela helgen, lapa sol och sedan ta långa powerwalks i den friska naturen ♥

Det snurrar i huvudet

Hej på er,

dagen har precis som jag misstänkte fullkomligt sugit musten ur mig. Har suttit hela dagen med fakturering och löneunderlag och i morgon väntar ännu mer sådant, plus lite rekryterings- och utbildningsfrågor. Det blir dock helt nytt för mig, så jag måste se till att vara skärpt. Min chef är inte en sådan person som tolererar att man frågar två gånger, för att uttrycka det milt. Det är hårt, men intressant och givande.

Jag har äntligen fyllt i min K4-bilaga samt deklarerat, skickat in och betalt restskatt. Gissa vad som hände.. min restskatt fördubblades i samband med att jag deklarerade vinsten på en aktieindexobligation som jag sålde i höstas. Jäkla vinst som gör sig påmind nu. Jaja, värre saker har väl hänt. Det känns bara lite brunt att vara tvungen att betala restskatt och sedan helt plötsligt dubbelt så mycket, suck.

Nu sitter jag och skriver på mina personliga brev så att tangenterna glöder. Dock får jag liksom inte till det så som jag vill... Jag har nog lärt mig konsten att skriva en bra ansökan för arbete, men hur sjutton skriver man ett bra personligt brev för en utbildning?

Tidig morgon

God morgon på er!

Gårdagens veterinärbesök gick bra. Dock fick de lov att avlägsna sporren och enligt veterinären behövs förhoppningsvis inte något ytterligare ingrepp, men det kan tyvärr uppstå komplikationer. Vi ska därför avvakta utfallet till nästa vecka, sedan får vi se om det eventuellt blir ett återbesök med operation som värsta scenario. Traskorven har fortfarande inte hämtat sig helt och hållet från gårdagen men hon leker, äter och går precis som vanligt. Fast vi måste såklart bandagera henne och rengöra såret med såpavatten.

Well well, nu har torsdagen tågat in och jag har varit uppe sedan 05.15. Har gått en timmes rask morgonpromenad och jag har blivit fullkomligt frälst i att promenera innan jobbet. Det är så underbart frisk och klart ute, dessutom är det som att hela staden sover och sakta men säkert håller på att vakna till liv igen. Behöver en riktig energiboost för att klara av alla dagens måsten. Nu först ska jag sitta med fakturering, förbereda löneunderlag och besvara uppdragsgivare. Sedan har jag min deklaration, massa KY-ansökningar (distans), tvätt, packning inför helgen och sedan allt plugg som troget väntar efter arbetsdagens slut. Men, hellre det än att vara sysslolös! :-)

Happy torsdag!

Veterinärbesök


Stackars Trasselsudden som skadat tassen. Hon skadade sig tidigare idag och det verkar som om hennes sporre gått av på mitten ganska nära roten. Kan lova er att det blödde rejält mycket precis när det inträffade. Dessutom går jag fruktansvärt dåligt ihop med blod. Faktiskt så pass dåligt att jag blir illamående och yr.

Nu har vi snart veterinärtid. Håll en tumme för att min ögonsten slipper opereras!

Light-renovering av garderobsdörrarna





Så här ser vår light-renovering av garderobsdörrarna ut (se höger bild). Eftersom att vi tids nog har tänkt att riva ut hela det gamla garderobssystemet och ersätta det med en ny IKEA-lösning (med spegelglasdörrar) känns det onödigt att kasta ut mer pengar än nödvändigt på en tillfällig lösning. Trots allt är det inte av praktiska skäl, utan det är bara för utseendets skull. Sju sådana här handtag fick dock följa med från hem från det senaste IKEA-besöket. Nu ska bara resterande sex monteras upp och sedan ska det finslipas lite här och där. Det är dock fantastiskt vad mycket man kan göra med så små medel som 200 kronor :-)

Utmanad

Fick denna utmaning av Therese och sänder den vidare till alla er som känner er manande. Glöm inte att skriva en kommentar om ni antar utmaningen, så att jag sedan kan gå in och spinka på era svar :-)

3 saker som alltid finns i min/mitt :

Kylskåp: halloumi, minimjölk & oliver
Frys: frusna bär, kyckling & bröd
Skafferi:
kaffe, riskakor & musli
Handväska: filofax, visitkort & mobil
Sminkväska: mineralpuder, mascara, läppglans
Badrumshylla/skåp: hudvård, parfym & deo
Förråd: Ikea-saker, flyttkartonger & vinterskor
Hjärna: familj, jobb & framtid
Jackficka: nycklar, tuggumi & läppglans
Kryddskåp: salt, peppar & piffi
Barskåp: rött vin, vitt vin & kahlua

Kupi Luwak - världens mest exklusiva kaffe


Har ni någonsin hört talas om Kopi Luwak - världens mest exklusiva kaffe?

Den Blivande gav sin mamma ett paket av detta i julklapp (57 gram för 349 kronor). Det framställs endast 500 kg av Kopi Luwak varje år vilket kanske ger en ganska klar uppfattning av hur pass exklusivt det faktiskt är. Den Blivandes mamma kände sig nog spänd och förväntansfull över hur det svarta guldet skulle smaka, till dess att hon läste hur kaffet utvinns. Det är nämligen så att den speciella, goda aromen framställs tack vare palmmårdens magsaft. Jajemän, det innebär alltså att man tar tillvara från bönorna i avföringen som palmmården bajsat ut.

Lokalbefolkningen i en by i indonesien livnär sig på att plocka ut dessa bönor ur spillningen för att sterilisera, rosta och sedan sälja dessa som världens dyraste kaffe. Tydligen är palmmården - precis som vi, en riktig gourmésmakare. Den Blivandes mamma lät hälsa att kaffet var supergott, även fast hon hela tiden hade i åtanke var det kom från :-)

* Bild: google.se

Trasselsudden ♥



Trasselsudden har hittat sin favoritplats i bilen


146 nya mail

Alltså, allt det här med ofrivillig reklam i form av erbjudanden, gratissaker och så vidare gör mig nästan galen. På drygt en vecka har det trillat in 146 mail i min inbox som endast är skräp. Att dag ut och dag in sitta och markera "ta bort" gör mig grönhårig av irritation. Helst av allt skulle jag vilja byta mail, men min nuvarande adress är sådär perfekt tråkig men ack så stilren och användbar.

Idag ringde det dessutom en telefonförsäljare till min mobil, tack och lov lyckades jag avfärda samtalet snabbare än snabbast. Men hur irriterad och stressad jag än kan vara tycker jag att man måste ta hänsyn till att de faktiskt bara vill göra sitt jobb. Många av säljarna gör onekligen en superjobb, för säga vad man vill, men säljare är ett hundjobb utan dess like!




Dags för jobb




Hej igen!

Nu har klockan börjat närma sig åtta och tiden kryper sakta men säkert mot den stunden då jag ska sätta mig i vår nya bil och köra hela vägen till jobbet. Vilken härlig känsla!

Idag har jag vaknat upp med ett strålande humör och dagen skulle omöjligtvis ha kunnat börja bättre. I eftermiddag ska jag dessutom förbi mamsen som ska slinga mitt hår. Det växer likt ogräs på sommaren och måste därför slingas var och varannan vecka för att dölja den mörka utväxten. Dagen till ära klär jag mig somrigt med beiga chinos, svart överdel och öppna gladiatorsandaler. Vågen visade 4 kilo för mycket så till lunch blir det havregrynsgröt och en proteinshake med banansmak.


Happy måndag!


Vi fick se fina vårblommor på promenaden

God morgon!

Jag har sovit som en kratta i natt. Märkligt nog sover jag ofta halvdåligt natten mot måndag och jag antar att det beror på att jag ligger och funderar på den kommande veckan. Min dåliga sömn fick dock inte hindra dagens viktigaste punkt: morgonpromenaden.

Jag proppade i mig en koffeintablett och följde med Den Blivande ut på en rask stavgång. Det är underbart att morgonpromenera eftersom att luften är alldeles frisk och stan med all dess liv och rörelse har inte hunnit vakna till liv ännu. En timme i den svala, klara luften fick mig att vakna upp och känna mig rejält pigg och utvilad.

På jobbfronten hoppas jag idag få förbereda/gå igenom för löneutbetalningarna. I annat fall ska jag nog fortsätta sammanställa statistiken till mötet i juli. Innan jag åkte från jobbet i fredags hann jag fakturera alla ordrar. Förhoppningsvis genererar det en lugn start på veckan :-).

Happy måndag!

Svarta blixten



Här har ni svarta blixten - i egen hög person. Vi har bara haft honom i två dygn men jag är redan stormförtjust. Jag är även säker på att vi kommer få flera roliga år tillsammans och någonting säger mig att han är en riktig klippa som ställer upp i ur och skur, även fastän det är -30 grader på måndagsmorgonen ♥.


Underbara helg




Så har helgen tyvärr redan lidit mot sitt slut och en ny arbetsvecka är på ingång.

Den kommande veckan är jag övertygad om att den liksom de tidigare veckorna bara kommer rusa förbi. Jag misstänker att tiden flyter förbi rekordsnabbt för mig eftersom att jag fortfarande är ny på jobbet och de flesta timmarna går åt att försöka lära mig alla rutiner och arbetsuppgifter. Dessutom är min fritid bunden åt plugg vilket gör att varje dag är en ständig kamp mot klockan. Då är det nog inte så konstigt att det känns som att veckorna bara svischar förbi. Men hellre det än att dagarna sniglar sig fram. Snart är det sommar och även fastän jag inte är förunnad att ha semester så ska helgerna förhoppningsvis njutas av sol, god mat och härliga vänner :-).

Idag har jag tagit en ubersovmorgon och inte stigit upp förrän halv 12(!). Sedan spenderades resten av tiden tillsammans med Den Blivande ute på balkongen, på promenad längs älven, i sängen med en bra bok och ute hos svärföräldrarna. Nu har jag precis skrivit klart en sammanfattning av helgen jobb och mejlat in till mitt gamla jobb (nu extrajobb). En liten fågel lät dessutom viska i mitt öra att det kanske blir aktuellt att ta upp samma nerlagda projekt som ledde till min uppsägning. Surt!

Well well, nu visar klockan att det är skrämmande hög tid att dyka ner i sängen bland alla dunkuddar. I morgon bitti har jag nämligen låtit mig övertalas till att följa med ut på en morgonpromenad. Ni kommer väl ihåg att jag ska köra hårt inför sommaren? Det innebär 3 morgonpromenader (05.15-06:15) samt minst 3 gympass i veckan. Nu jäklar ska jag bli fit for fight inför sommaren och skaka av mig vinterns 3-5 extrakilon!

Lördagskväll - och jag har redan varit tillräckligt onyttig



Usch vad jag känner mig onyttig! Jag har precis proppat i mig en halv chipspåse medan jag halvsovit i soffan framför en usel film. De senaste två månaderna har min träning liksom runnit ut i sanden och istället ersatts av 100 % soffslappning i form av degning och godis - i ofantliga mängder dessutom! Min självdiciplin är pinsamt svag just nu och varför vet jag egentligen inte..

Beach 2009 närmar sig med stormsteg och jag ligger hästlängder bakom vad som kan kallas en fräsch sommarkropp. I helgen ska jag fortsätta äta gott, precis som om de vore mina sista dagar i livet. Sedan på måndag, då blir det nya dag med mycket frukt, grönt och många steg på crosstrainern. Jag har faktiskt funderat på att göra något crazy loco, som att tex anmäla mig till nästa års vasalopp. Allt blir liksom så mycket lättare att träna mot om man har ett fast mål. Eller hur? :)

Dagens extraarbete tog bara drygt 3 timmar varav jag spenderade två på kontoret och den sista hemma. Jag tycker fortfarande att det är så himla roligt att arbeta för det där företaget att jag nästan skulle kunna göra det gratis. När jag loggade in på min dator såg jag även att jag blivit kallad till ett nytt processplaneringsmöte i Luleå om några dagar. Lite roligt med tanke på att egentligen inte längre jobbar där annat än om och när jag blir inringd. Hann dessutom prata med en kollega som meddelade att det förhoppningsvis trillar in mycket mer jobb inom en snar framtid, så jag hoppas verkligen att jag lyckas kombinera mitt heltidsjobb, 75% plugget och sedan ha det här som extrajobb, i större eller mindre omfattning.

Well, lördagskvällen är på ingång och vi ska snabbt slänga ihop kvällens middag. Därefter har vi planerat att vi ta svarta blixten och åka ut till några kompisar som ska bjuda på kex, ost och vin till kvällens Robinson.

Ha en trevlig kväll!

Rise from your grave..

Ungefär så känns det varje morgon när väckarklockan vägrar skona mig från en lång sovmorgon. Det är nog bara att inse att jag inte är eller någonsin kommer vara morgonpigg.

Bloggen har förresten lyst med sin frånvaro men jag hoppas inom kort kunna kompensera för den tappade tiden :-). Nu har jag i alla fall kastat i mig frukost och ska göra mig klar för att sticka iväg till mitt gamla jobb och hjälpa dem med ett akut ärende. Jag blev uppringd och ombedd igår att hjälpa till med ett jobb som måste vara klart innan måndag. Förhoppningsvis tar det bara någon timme att fixa det :). Dessutom känns det riktigt skönt att kunna sätta sig inne på mitt gamla kontor, slå igång radion och sedan göra ett kraftryck.


Drömmar om skåne



Ge mig detta i födelsedagspresent and I will not wish for more..

För ungefär 10 år sedan bestämde sig min familj för att flytta ner till skåne. Efter första och hittills enda semestern där nere har jag varit fullkomligt säker på att större delen av mitt vuxna liv kommer att spenderas i skåne bland havrefält, öppna landskap och starka havsvindar. Dock blev det ingen flytt för min familjs del, i sista sekund tackade nämligen min käre far nej till jobberbjudandet och vi fortsatte vårt liv i lilla Umeå. Om det var dumt eller inte lär vi väl aldrig få veta, men skåne har funnits i mitt hjärta ända sedan dess.

Jag vet inte hur många timmar jag spenderat på hemnet drömmandes om vita, fina stenhus i närheten av havet. Om jag lyckas förhandla till mig en semestervecka ska jag kriga hårt för att den ska tillbringas i skåne. Jag har redan sett till att checka av med farmor så att vi får låna deras husbil i syfte att genomföra en mer seriös research. Jag antar att jag om möjligt kommer att vara ännu mer förälskad i skåne än tidigare, särskilt med tanke på att det är högsommar då ;-).

*Bild från hemnet



Ute i sista sekunden (såklart)

Ni glömmer väl inte att deklarera i morgon?

Jag är såklart ute i sista sekund igen då jag inte alls är klar med den. Det är extra omständigt eftersom att jag sålt aktier och måste således fylla i massa blanketter hit och dit. Fastän jag var överambitiös nog att upprätta ett välordnat pärmsystem för viktiga papper verkar dessa uberviktiga papper vara spårlöst försvunna, suck. Då är det ju omöjligt att redovisa anskaffningsvärde och vad jag sålt dem för..

Nåja, jag har ställt en påminnelse att ringa till min bankman i morgon bitti klockan åtta. Tack och lov är han en pärla som alltid har stenkoll på sånt där och mer än gärna erbjuder sig att fixa det. I värsta fall blir det att försöka ringa och gulla med skatteverket för att få anstånd någon vecka till ;-)

Underbara lördag

Jag drömde att jag steg upp och att det var ett nytt snöoväder i hela Sverige. Metrologerna sa att det berodde på växthuseffekten och meddelade att Sverige fick förbereda sig för en ny vinter, fastän det egentligen skulle vara sommar. Huvva, vilken mardröm! Tack och lov möttes jag av sol och många härliga plusgrader när jag slog upp mina två blå.

Nu har frukosten avnjutits ute i solen och jag ska möta upp en jobbarkompis för att gå "milen" längs med älven. Sedan ska jag och Den Blivande skynda oss ner till stan och tillbringa dagen genom att shoppa kläder, inredning och andra mindre roliga saker som mat. Jag älskar det faktum att vi har en bonusdag och att det bara är lördag! :)

Nu vill jag ha sommar


Balkongmöblerna är på plats :-)

Underbara, underbara vår!

Äntligen är vi inne i maj och förhoppningsvis kan vi förvänta oss att inte se snöfall förrän till vintern igen, men man vet aldrig hur det är med det förrädiska "aprilvädret " här uppe i norr. Rätt som det är vaknar man en morgon och så är det vitt ute igen, men tack och lov brukar det tina bort lika snabbt som det kom.

Well, vi utmanar dock vädergudarna genom att plocka fram våra balkongmöbler och hoppas på en tidig sommar. Som den äkta soldyrkare jag är så planerar jag att äta alla helgens frukostar ute i solskenet och sedan avnjuta en uppsjö av bra böcker. I morgon ska vi leta efter trall, vit målarfärg, blommor och övriga balkongmöbler så att jag får den där vita, fina shabby chic-stilen som jag pratat så mycket om ♥

Valborg



Hej! Hoppas ni hade en trevlig valborgsmässoafton. Själv hade jag en riktig kanondag som flöt på utan dess like. Jag fick sluta klockan 15 så jag hann iväg till systemet för att köpa en flaska vitt innan den värsta rusningen kom. Därefter träffade jag en god vän och åt middag med henne, sedan slöt vi upp med två andra gäng och spenderade torsdagskvällen på en mysig hemmafest där jag träffade flera gamla parallellklasskompisar. Det är alltid lika roligt att träffa gamla bekanta och får höra vad se sysslar med. Dock var majoriteten antingen studerande eller arbetslösa..

Det var i alla fall först på efterfesten, när den första personen somnat som jag insåg att klockan var en bra bit efter midnatt. Då blev det dags att tänka på refrängen för att åka hem och krypa ner i vår stora, mysiga säng. Det var helt underbart att få vakna i morse och vara helt utvilad utan någon baksmälla. Mina gladiatorheels fick förresten deras premiärkväll igår och de är verkligen så snygga, dock har jag lite väl ömma fötter idag..:-)



RSS 2.0