God morgon tisdag


God morgon tisdag,

Det var med stora möda jag slet mig ur sängen i morse. Snart börjar oktober och då går vi in i den evighetslånga gråzonen där man inte har någonting att se fram emot förrän när vår och sommar börjar ta vid. Nåväl, jag får försöka vara duktig och unna mig en hel del belöningar när plugget äntligen är slut och det normala livet återkommer. Då känns vintern inte lika jobbig.

I helgen har jag labb hela lördagen och på söndag är det två uppgifter som ska lämnas in. Så vecka 40 innebär ingenting annat än jobb, plugg och alldeles för lite sömn. Men jag har mitt mål och oavsett om jag så får slita upp mig själv ur sängen så är det värt det.

Jag längtar till denna arbetsdag lidit mot sitt slut. Då ska jag äta middag och sova hos mamsen och lillasyster. Det är alltid lika mysigt att åka förbi dem. För tillfället är jag mer familjekär är någonsin tidigare, så den är dagen blir utan tvekan veckans höjdpunkt ;-).


I träningstagen!

Träningslinne från Casall

Snart är onsdagen avverkad och veckans två bästa arbetsdagar är på ingång. För min del ser resten av veckan ganska lugn och stillsam ut. Jag måste betala ut lönerna i morgon bitti, stämma av lite ärenden och boka in ett möte till på fredag. Annars är det ingenting som flaggats för högsta prioritet vilket är jätteskönt. Då kan jag slappna av och fokusera på mitt riktiga jag i stället.

Denna vecka är dock fullbokad från tidig morgon till sen kväll, vilket suger. Jag borde egentligen vika hän för Kemi A:s mycket ospännande värld och tillbringa varje ledig timme djupt nersjunken över boken. Nåväl, de kommande två helgerna får gå i studiernas tecken.. med undantag för vinkväll, hotellfrukost och tre inbokade gympass. Jag har äntligen letat min väg från soffans och tvn:s fördömda makt in till träningslokalerna. När jag, för kung och fosterland slet som ett djur på steppen såg jag äntligen sanningen i vitögat - jag har varit en godisätande soffpotatis något för länge. På fredag är det jag som springer ner på stan och inhandlar nya träningskläder och en matchande svett-handduk. Jag har alltid varit otroligt road av dem som svettas och torkar sig med stil! ;-)


Jag kan nog tänka mig att vara hollywoodfru

Bild: TV3.se

Gårkvällen avrundades framför TV 3:s nya succéprogram "Svenska Hollywoodfruar". Vilket fantastiskt och underhållande program! Jag kan inte låta bli att drömma min in i hollywoodfruarnas oambitiösa liv vid sidan av deras make. Tänk bara vad skönt att slippa plågas av en alarmerande väckarklocka 06:15, ett heltidsjobb där man knappt hinner äta middag och duscha innan klockan är på tok för mycket. En hemmafrus liv kan förvisso säkert vara kämpigt, men nog är jag frestad att byta liv mot hårt arbete till lyx och glamour.

Särskilt sugen på att byta liv är jag dagar som denna. Först står en massa arbete så som korrekturläsning av faktura, betalningar och bokföring på dagens agenda. Sedan när klockan har slagit 17:00 och jag är tillräckligt moj i huvudet är det dags att stressaköra milen hem, hoppa i träningskläderna och sedan möta upp en kompis för en eller två timmar på gymmet. När jag är tillräckligt moj i både kropp och knopp väntar middag, renovering och sedan plugg. Undrar hur Anna Ankas tisdag ser ut? :-)

 


Min första vinst?!

Startade upp datorn och läste rutinmässigt min mejl, lite bloggar och av en händelse slank jag in på Blondinbellas blogg och reagerade över det faktum att hon skrivit om kändisfrisören Bobbys tävling och att det fortfarande inte finns någon vinnare. Kommer på att jag faktiskt postat en kommentar och beskrivigt min tragiska hårhistoria med en lätt undertoning av desperation, haha. När jag skickas vidare till Bobbys blogg möts jag av min text på det första inlägget och ser snart att den första av de fem uttagna kommentarerna som postats blir segraren.

Snabbt och lite darrigt har jag nu både postat en kommentar och skickat ett mejl. Nu hoppas jag verkligen bara att jag var först! Håll en tumme :-)

Up and running

Hej!

Äntligen fredag och helgen är på ingående för de flesta av oss. Själv smygstartade jag helgen genom att sticka från jobbet strax innan klockan 15. Jag och sambon ska nämligen ner till Örnsköldsvik för att hälsa på hans släktingar, sen bär det av till IKEA i morgon bitti. Vi måste fixa en retur, spana in kökshandtag och diverse tillbehör. Är hemma i morgon igen och då bjuder jag på några bilder från föregående helg ;-).



Ställer in mig på helg

Bild tagen i juli

 

God morgon,

Jag har sovit i en djupare dvala och vaknade upp för drygt en timme sedan, lika ilsk och förrvirrad som en björn som precis blivit väckt ur sin ide. Jag var helt övertygad om att det var fredag eller lördag idag, och till min stora besvikelse är det bara torsdag!

Nåväl, jag längtar till i helgen för då kommer paps & co upp från Sthlm för att fira farmors 80-års dag. Det är alltid lika mysigt att packa weekendväskan och åka till släktingarna i en närliggande stad. Sedan består helgen av massa god mat, gott sällskap och en hel del ledig tid. Har jag lite tur med mig så jobbar jag inte mer än två eller tre dagar nästa vecka, sen mot veckoslutet planerar jag att ta ledigt och besöka Stockholm.


Välkommer Herr Kantarell




Hej kära bloggisar,

Vid mitt senaste stugbesök passade jag och mamsen på att gå ut några vändor i skogen för att söka det Gyllende Guldet. Vi hade faktiskt rätt tur, för innan helgen i stugen var över så hade vi plockat över ett kilo. Jag måste erkänna att ett antal smörsteka kantareller snabbt slank ned tillammans med ett gott, hembakat vitt ljusungsbröd. Mums fillibabba!

Följande recept tillagades (ur Coop:s medlemstidning, se källa) och jag måste säga att med några personliga ändringar så som tillsättning av gorgonzolaost blev resultatet strålande. Det var fantastiskt gott, väldigt mättande och dessutom verkade det ganska lätt att laga. Eller så är det bara min kära lillasyster som är outstanding i köket ;-).


Pasta med kantareller, konjak och Västerbottensost


4 portioner


Ingredienser

finns som ekologisk vara 300-400 g tagliatelle
finns som ekologisk vara 300 g kantareller
finns som ekologisk vara 1 gul lök, finhackad
finns som ekologisk vara 2 msk smör

2 krm salt
finns som ekologisk vara 3 krm svartpeppar
finns som ekologisk vara 2 dl grädde

1 dl vatten

2 msk konjak
finns som ekologisk vara 1 morot

75 g västerbottensost, riven
finns som ekologisk vara 1 kvist färsk rosmarin, repad

Tillagning

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Rensa och stek svamp och lök i smör, salta och peppra. Häll i grädde, vatten och konjak. Låt koka 5 minuter. Skala moroten och hyvla den i långa remsor med potatisskalare. Vänd ihop svampsås, pasta, morot, ost och rosmarin.

 




Vad tror du?

God morgon,

Jag hade en kaotisk gårdag. Jag varken kan eller ska skriva någonting om vad som hände, men jag kan säga så mycket att det berör företaget jag arbetar för och dess VD. Summa summarum har vi än så länge bara blivit verbalt attackerade, men det har framkommit viss hot. Jag måste nu låsa dörren och den här veckan kommer gå åt att kontakta jurister, poliser med flera för att diskutera fortskridningen. Huvva, en del människor förstår man sig inte på!

Till någonting annat.. vi skulle kakla igår vilket gick åt skogen. Det här med eluttag och borrning för elkablar är nog någonting som vi får inse att vi inte behärskar. Förhoppningsvis får vi leja bort skiten redan i veckan för jag orkar inte längre bo i ett renoveringskaos. Kaklet med all dess tillbehör är i alla fall inköpt och som jag skrev tidigare så är färgen vit och storleken 10 x 30 cm. Jag har varit helt övertygad om att det blir snyggast att man sätter dem omlott, men efter lite googling efter kakelmönster av just detta mått och kulör är jag inte lika säker längre. Vad tror ni? Blir det bäst att sätta plattorna omlott eller ska de sitta "packade" vid varandra?

* Googlad bild på kök med kakel som sitter "packat"/bredvid varandra.


Up and away



God morgon,

Jag kände för en rejäl upplyftning igår. Samtidigt som kanal 5:s nya program Roast på Berns fick mig att vilja dra på mungiporna verkare en dunderkur med tandblekning och en ansiktsmask för fet & oren hy. Skönt att börja veckan med lite egentid. Har jag lite flyt med mig får jag håret färgat, förlängning insatt och lösnaglar påklistrade innan veckoslutet. Fast det förutsätter att min duktiga lillasyster har tid och lust att offra en heldag för att pyssla om mig.

I kväll ska vi i alla fall kakla för allt vad tyglarna håller. Vi har köpt ett enkelt men ack så stilrent matt kakel, färgen är så klart vit och storleken är 10 x 30 cm. Blir spännande att se det färdiga resultatet. Efter kaklingen är det bara handtag som ska monteras och sedan är lägenheten helt och hållet klar. Då har vi nog varit och härjat i varje liten vrå..

Nej, nu måste jag sluka frukosten och sedan styra kosan mot jobbet
. Jag bävar lite inför det faktum att det är en förbannad tisdag. Undrar om jag fortfarande har otur på dessa förbannade veckodagar. Idag är det mycket som står på spel, så jag har bett en stilla bön om att få anstånd med min eventuella otur till åtminstonde i morgon.


Ha en fin tisdag!

Monday


Pust, då var måndagen äntligen övervunnen
och det är med tunga ögonlock som jag måste anse mig besegrad av min egen trötthet. Mitt mål idag var att plugga kemi och se Roasted, Toasted (eller vad det nya programmet nu heter)..


Pluggningen gick åt skogen och då mina ögonlock väger bly måste nog tv-tittandet också väljas bort. Jag är verkligen så fantastiskt trött nu för tiden! I mitt huvud snurrar en hel del tankar, men en av de mer bestående funderingarna som ständigt besöker mitt huvud är längtan efter semester. Jag tillbringade en alltför lång stund idag med att tänka på när jag egentligen var "ledig" senast. Efter en rätt lång betänketid slog det mig att jag inte varit ledig mer än två veckor sedan två och ett halvt år sedan. Annars har jag som mest haft en eller två veckors semester kombinerat med plugg eller renovering. Egentligen är det inte så konstigt varför jag då känner att jag går på sparlåga..


Nåväl, jag ska undersöka om det är möjligt att få en veckas semester
. Går planerna i lås blir det ett besök i Hufvudstaden inom en snar framtid och då skulle det onekligen vara bekvämt att kunna vara borta nio dagar. Då kan nog både IKEA, shopping, skärgårdshäng och ett antal andra saker strykas från listan. Gud, jag skulle verkligen behöva någon eller något som väcker mig ur den vinterlånga dvala jag är på väg in i..


Börjar dagen som en vinnare

 

God morgon,

 

Jag älskar verkligen att vara ledig och börja dagen med en timmes långpromenad tillsammans med en god vän. Nu ska jag och sambon avnjuta ännu en rejäl brunch bestående av nybakade chiabattabröd, grillad kyckling med sallad och gorgonzola samt en gorgonzola-omelett och några glas juice. Så här startar en vinnare sin söndag! ;-).

 

Snart kommer sambons mormor & morfar på besök, sen ska vi iväg till K-rauta och inhandla ett antal kvm matt kakel. Därefter blir det nog att kavla upp armarna och göra ett helhjärtat försök att kakla köket. Jag kan inte tänka mig att det är alltför svårt att kakla. Man behöver ju inte direkt vara hjärnkirurg eller raketforskare för att bemästra detta, eller är det så svårt?

 

Jag kommer förresten att möta hösten som både heltidsarbetande och halvtidsstudent. Kemi A är det som denna termin ligger utbredd på köksbordet tillsammans med kollegieblock, plastfickor och markeringspennor. Nästa termin kommer det mest troligt att fortsättas med Kemi B eller Fysik, sen hoppas jag stå som en nyutexaminerad veterinär om sisådär sex år. Just nu är det mycket som händer och som rör sig i mitt huvud. Men att så småningom utbilda mig till veterinär är nog faktiskt vad jag kommer att satsa på. Men som sagt, mina studieplaner har en tendens att ändras lika ofta som många andra byter underkläder. Men det bästa jag kan göra är åtminstonde att läsa in de kurser som behövs till de primära programmen jag har i åtanke. För kunskap är makt, som någon klok person vid något tillfälle sagt.

 

 

 


RSS 2.0