Dressed for success




Åh, vilken lång dag det har varit. Jag startade dagen med hjärtat i halsgropen. Den 27:e är nämligen det datumet jag och alla andra anställda inom det företag jag jobbar för får sin lön utbetald. Till saken hör dock att det är jag som gör alla löner och ser till att betala ut dem. Igår eftermiddag fick jag spendera en alldeles för lång timme med att lägga upp en ny lönelista i Nordeas företagstjänst. Det hela var mer eller mindre dömt att misslyckas.

I morse ringde jag upp min "bank på telefon" och mycket riktigt hade ingen lön betalats ut. I ren panik ringde jag Nordea men fick ganska snabbt ett lugnande besked att samtliga anställda skulle ha sin lön på kontot efter klockan 09:00, puuh. Jag kan lova er att det verkligen inte hade varit uppskattat om lönen betalades ut en eller några dagar försent. När jag väl kom till jobbet hade jag ett mejl från en av våra anställda som ifrågasatte hur hans utbetalda lön kunde vara så liten. Med hjärtat i halsgropen ännu en gång bläddrade jag snabbt från verifikat till verifikat för att se vem som fått vilken lön. Kunde det verkligen vara så att jag slarvat och betalt lönekostnader om ett hundratusentals-belopp kors och tvärs!?

Tack och lov visade det sig ganska snabbt att vår anställde själv hade blandat ihop beloppet med en annan retroaktiv lön från en annan arbetsgivare - återigen puuuh. Dagen fortskred skyndsamt och i slutet av arbetsdagen kastade min chef fram ett papper som jag skulle signera. Det visade sig vara ett anställningsavtal med erbjudande om tillsvidareanställning och med en bonus. Även fastän jag just passerat halva tiden i min provanställning ansåg han att det räckte gott och väl. För min del känns ett erbjudande om fast anställning innan provanställningen ens löpt ut som ett ypperligt bevis på att jag verkligen gett 110 % som jag hade för avsikt att göra när jag påbörjade min anställning. Well well, nu ska jag hälla upp ett glas rödtjut, lägga mig tillrätta under en stickad filt och sedan låta en skräckfilm få underhålla mig ♥.



Dagens outfit



Äntligen höst! ♥

Tack Du store



Jag kan bara tacka Gud för att Han lät oss uppfinna Visine.

Vad hände?



Jag har precis varit duktig nog att betala bort alla räkningar. På så sätt känns det alltid så mycket roligare när lönen rullar in den 27:e och jag vet att den i praktiken inte behöver användas till någonting som heter utgift ;-).

Dessutom sitter jag och kollar igenom sommarens alla bilder och fastän jag välkomnar hösten med öppna armar så undrar jag fortfarande vad som hände med sommaren 2009? Bilden ovan är tagen i juni och det var årets första och sista kväll som spenderades med en god middag och dryck vid kajen. På något sätt måste sommaren ha smygit sig obemärkt förbi mig, för rent tidsmässigt har den uppenbarligen ägt rum. Åtminstånde om man har i åtanke att jag hunnit gå från blonda lockar till brunt hårsvall:-). Nåväl, snart är det ett nytt år och ganska kort därpå en ny chans av att kunna njuta av nästkommande sommar. Någonting som dock ligger lite närmare i tiden är i alla fall sängen. Jag måste stänga mina två blå så att jag orkar upp för morgondagens prommis vid 05:15.. urk.

En eloge till Er!

Jag loggar in på bloggen och ser att ungefär samma skara av läsare uppenbarligen följer bloggen trots mina urusla uppdateringar och dåliga kvalité på inläggen. Ni är en sann samling av trogna läsare som är värd den allra största elogen!

Jag sitter för övrigt och smuttar på en kopp blaskigt kaffe som mest troligt smakar sämre än vad en möglig kaviarmacka skulle göra. Det är en äkta pina att ta sig igenom och avsluta den lilla kaffekoppen. Urk. Ändå fortsätter jag dag efter dag att dricka det blaskiga kaffet. Jag antar att det går på rutin, ungefär som jag startar varje dag med en timmes morgonpromenad och en koffeintablett. Och jag som sagt att jag inte är en sådan som uppskattar rutiner.

Förövrigt hittade jag 20-kronor i morse på promenaden. Det gjorde mig oerhört glad. Inte för det faktum att jag blev 20-spänn rikare, utan för att jag hade flyt på en tisdag. Annars ser mina tisdagar alltid lika katastrofala ut. Nog är jag rätt vidskeplig av mig, men jag kan skriva ner en lista av alla hemskheter som inträffat för mig under den dagen jag helst inte vill uttala högt. Den börjar på "tis" och slutar på "dag". För er som inte hängde med är det den dag det är idag. Jag hoppas att trenden, eller rättare sagt förbannelsen är bruten. För på dagens agenda står "kontakt med uppdragsgivare om utskickad faktura på en kvarts miljon" samt "telefonmöte med redovisningsekonomen". Ett starkt bevis på att jag faktiskt är vidskeplig och har stor respekt för denna veckdag är det faktum att jag medvetet bokade in dessa möten till igår, bara för att slippa ta dem på min otursdag. Haha.


TGIF (Again)

God morgon!

ÄNTLIGEN fredag! Jag hinner inte skriva så mycket mer än så, för nu måste jag kasta i mig frukosten och sedan brassa iväg till jobbet. Idag så står fakturering, rekrytering och kontakt med en ny uppdragsgivare på agendan. Sedan har jag tänkt att smygstarta helgen genom att åka hem och sova någon timme. Jag verkar ha drabbats av någon elakartad  förkylning.. just typiskt inför helgen.





Följ med på rundvisning i mitt drömhus..

Jag sitter på hemnet och drömmer mig bort bland hästgårdar och nybyggda poolvillor med stora ståtliga trädgårdar i Skåne. Att sitta och söka bland gårdar och villor som ligger ute till försäljning har varit ett av mina hobbys sedan flera år tillbaka. Jag älskar verkligen att fascineras, imponeras och känna ett eller några stygn av avund sticka till medan finare och finare hus avlöser varandra. Nyss såg jag vad som skulle kunna klassas som mitt absoluta drömhus inom alla kategorier. Det är för fint för att låta dess skönhet passera er obemärkt förbi.




Fler bilder på det vackra huset kan ni hitta här.



Senaste tillskottet i familjen Sko



Idag hämtade jag ut ett paket som innehöll det senaste inköpet av ett par skor. Jag har sakta men säkert utvecklats till en mer och mer flitig Tradera-användare och när jag såg dessa skönheter som var oanvända och i rätt storlek kunde jag inte motstå att lägga det vinnande budet.

Ett par dagar senare och några hundra kronor fattigare men ett par skor rikare, så känner jag mig rätt nöjd över att affären gick i lås. Skorna var kanske inte sådär jättesnygga som jag hade hoppats på och som bilden faktiskt utvisade. Men någonting säger mig att det här knappast är de sista par skor som jag kommer att köpa;-)











Jodå, jag lever.

God morgon,

Bloggen ekar tomt vilket är raka motsatsen till min vardag. Just nu känns det som att varje minut måste användas till att antingen arbeta effektivt och noggrannt på mitt jobb, arbeta hemma med renovering eller göra en massa andra saker. Igår hade jag den första momsredovisningen som jag fick gå igenom med vår redovisningsekonom. Tack och lov stämde allt i själva bokföringen, förutom några små undantag som är tvungna att korrigeras.

Eftersom att jag är helt grön vad det gäller ekonomi och bokföring spenderades min måndag- och tisdagsnatt i ett sömnlöst tillstånd där jag punkt för punkt gick igenom bokföringen för det andra kvartalet. Att ta med jobbet hem och gå runt och fundera på eventuella lösningar är så typiskt mig. Jag kan liksom aldrig släppa jobbet när jag kliver ut från kontoret. Nåväl, allt såg bra ut förutom några saker som måste korrigeras innan det tredje kvartalet skall redovisas i november. Då kan jag släppa den stenen.

I lägenheten har vi börjat montera upp den nya köksinredningen och behöver jag säga mer än "IKEA" för att ni ska förstå hur vansinnigt mycket montering och pill det innebär. Tack och lov är min käre sambo en riktig pärla som har styrt upp hela köksmonteringen på egen hand. Dessutom är det han som står och pillar med varje skåp och jag står i stort sett bara och hänger för att eventuellt kunna assistera honom ;-).

Nåja, nu ska jag kasta i mig det sista av frukosten innan jag skyndar mot jobbet. Jag tror att jag kommer avrunda den här arbetsveckan idag för att kunna åka upp och hälsa på min lilla farmor, som mest troligt ligger för döden. Jag vill inte behöva ångra mig i efterhand för att jag aldrig hann säga hej då, utan då offrar jag hellre en arbetsdag och tar det säkra före det osäkra.





Mer skada än nytta



Den här dagen känns som att den har pågått i en mindre evighet. Grundtanken med den här lediga lördagen var att vi skulle lägga in en högre växel och försöka avsluta vissa delar av köksrenoveringen så som tak- och väggmålning. I och för sig kom elektikern på ett besök och drog om elen, satte upp några nya eluttag och gjorde diverse andra ändringar. Men i övrigt känns det som om dagens arbete gjort mer skada än nytta.

Jag skulle nyligen måla taket och lyckades säkerligen endast åstadkomma spåriga, flammiga och ojämna rollerdrag som mest troligt kommer se alldeles förfärligt ut. Är det någonting som kan få mig på riktigt dåligt humör så är det just takmålning. Det är så förbaskat irriterande när man målar för glatta livet och sedan ser man liksom hur det bara blir värre och värre. Dessutom känns det så trist att slänga ut 300 kronor på någonting som man sedan måste kasta ut ännu en gång plus massa andra tillbehör.. åh. Kvällens räddning är i alla fall min nyafunna vän som fyller 21 och bjuder på hembakad tårta. Nej, nu ska vi ska ta en snabb sväng förbi dem och lämna ett grattiskort. Sedan ska min ömma kropp få vila i horisontalt läge framför en skräckfilm ;-)

Jag vill också se Madonna..



MIn käre pappa och hans sambo lyckades knipa varsin biljett till Madonnas konsert på Ullevi i kväll. Jag är inte nådigt avundsjuk och inte heller sen på att bryta ut i klagosång. Nog för att jag unnar dem de allra bästa, men jag är fortfarande grön av avund. Om jag fick välja vilken artist jag absolut skulle vilja se live så skulle det vara Madonna eller Jackson, men den sistnämnda artisten är tyvärr lite för sent att förverkliga.

God morgon lördag



Jag slog upp mina ögon strax efter åtta och skyndade kort därefter ut på en morgonpromenad tillsammans med en vän. Det är så himla skönt att få slippa undan det inferno vi skapat och lämna lägenheten ett tag för att bara strosa ute i naturen. Den Blivande är på sin sedvanliga helgträning och jag njuter just nu av egentid i form av frukost, nyhetsmorgon och lite bloggläsning. Bäver över det faktum att vi snart måste dra igång även den här dagen.. ;-)

Till lilla farmor..



Jag fick nyligen reda på att min lilla farmor åkt in till akuten med ambulans. Det är fjärde eller femte gången som hon drabbas av hjärtinfarkt. Jag vill inte annat än kasta mig in i bilen, köra de 15 milen och sedan krama om henne och ömsint förklara att allt kommer lösa sig. Jag vill inte heller behöva ångra mig i efterhand för att jag inte hann förklara hur mycket hon betydde för mig och att jag verkligen älskade henne.

Jag vet inte var jag vill komma med att varsko er om de tråkiga nyheterna. Kanske vill jag bara påminna om att man verkligen ska ta tillvara på stunden och leva i nuet. Det är så mycket lättare att få saker gjort annat än att man ska gå runt och ångra det man aldrig gjorde..

Tgif

Well, gårdagens konfrontation utvecklades till det jag verkligen bävat för. Vi förstod inte alls varandra och istället utbröt en halvdags tystnad och en allmänt dyster och laddad stämning som jag misstänker kommer övergå i en permanent form. Om det var illa tidigare så är det dubbelt så illa nu. Tack och lov för att det är fredag i dag. Dock innebär min helg inte annat än renovering, renovering och återigen renovering. Vi har äntligen lyckats demontera allt förutom den sablarns blandaren som vägrar släppa från diskhon. Nu återstår bara allt slipande, spacklande och målande.. guuh.


Är jag arbetslös i eftermiddag?

Jag har dragit ut på det faktum att jag måste prata allvar med min chef alldeles för länge. Vissa saker som luftas inne i vårt kontor är fullkomligt oacceptabelt och jag både vill, kan och ska sätta stopp för det idag. Oavsett konsekvenserna.  Dagen D är kommen och jag har haft magknip ända sedan jag slog upp mina två blå i morse.

Håll en tumme eller två för mig.

Dagens glada besked



Jag loggade in på Studera.nu och möttes av ett glatt besked. Min sena ansökan till Kemi A gick igenom och jag är nu antagen till höstens kurs på flexibla tider. Även om mitt nuvarande val av yrke lutar åt veterinär är det inte säkert att det till slut är det jag väljer att göra. Min vilja har tendens att ändras lika ofta som de flesta byter underkläder.

I vilket fall är förberedelserna inför att läsa till veterinär är många och varierande, men jag har både höst- och vårterminen fylld av plugg, såklart kombinerat med jobb. Att läsa en utomlands är inte direkt gratis och jag har dessvärre inte fördelen att ha föräldrar som gladeligen öppnar plånboken och skickar mig utomlands fem år. Men ja, jag klänger mig fast i grundplanen och sedan får vi helt enkelt se var det slutar. Följer jag min dröm skulle det i sådana fall betyda att jag bor på en lantlig gård och driver egen klinik om si så där 10-15 år ;-).

Renoveringsstatus dag 3

Pust, vi är nu inne i dag 3 av köksrenoveringen och just nu rådet det totalt kaos i lägenheten. Jag fruktar en aning inför mogondagen då det är dags att slipa första omgången av allt spackel. Nåja, jag ska inte klaga. Vi är snart i mål och det är såklart det som är huvudsaken.

Nu ska jag lägga mig och plugga lite personalekonomi innan jag faktiskt släcker läslampan för i kväll. Efter nattens missär då Traskorven väckte mig klockan fyra av att hon hade ont i magen och var allmänt orolig så kunde jag inte somna om. Att jobba hela dagar och sedan renovera hela kvällar tar verkligen på krafterna och då behövs åtminstånde rmer än 4 timmars skönhetssömn.


Först avlägsnades vi alla bänkskåp


Demonteringen innebar en hel del pysselarbete..


Sedan hade vi äntligen fått fram en naken vägg som snabbt spacklades


Vi hann även med att ta bort de gamla kakelplattorna..



Renoveringsstatus dag 1

Igår gick startskottet för den riktiga renoveringen av köket. Jag hade förväntat mig att vi knappt skulle hinna göra särskilt mycket mer än att tömma alla skåp, lägga ut skyddsplast och förbereda för att flytta på vitvarorna men gårdagens slit resulterade i gapande, tomma hyllplan och en del planeringsarbete. Det var fullständigt perfekt inför IKEA-leveransen som för övrigt kom för drygt två timmar sedan ;-).

Nu ser vår lägenhet ut som en krigszon men jag antar att det bara är att konstatera fakta och gilla läget. Jag orkar faktiskt inte reflektera över det faktum att det damm som nu cirkulerar runt i lägenheten har legat bevarat under ett köksskåp i femtio år. Det dammet är säkert 100 gånger mer farligat än svininfluensan or what so ever. Nåja, jag är bara så himla sugen på att fortsätta arbeta för att snart kunna konstatera att vi faktiskt har renoverat klart i lägenheten. Jag har redan börjat planera för nästa projekt där jag har tänkt att måla om vår säng i en vit kulör. Well well, en sak i sänder. Nu ska jag i alla fall hoppa i säng för att kunna vakna upp på ett strålande humör och börja tisdagen med en timmes morgonpromenad tillsammans med en lika morgontrött barndomskompis.



Snart är dessa gula och fula skåpar ett minne blott!


Hur har vi kunnat bo så här i över ett år?


Vår fantastisk fina fläkt som är skrämmande lik en elefantsnabel ;-)


Ännu mer sunkigt kök..

Pizzakväll




Vi bröt mot min strikta diet och beställde hem pizza för att avrunda helgen på bästa sätt. Som vanligt beställde vi från Umeå:s absolut bästa pizzabagare - Robertos. Jag tog en pizza med ädelost, soltorkade tomater, ruccola och parmaskinka. Precis som det låter var den pizzan SÅ mycket godare än de vanliga lite mer sunkiga pizzor som man kan beställa från världens alla hörn och kanter.

I morgon början veckan om och såklart startar jag måndagen genom att gå ut och morgonpromenera en timme. Resten av dagen kommer att fortlöpa i ett rasande tempo med måsten som bara avlöser varandra. Först måste jag förbi och handla lite kaffe innan jobbet, annars avlider jag mest troligt av trötthet på min blåa kontorsstol. Sedan kommer elektrikern vid lunch, spisköparen vid fem och IKEA-köket ett tag senare. Well, nu är vi åtminstånde på god väg att ha en totalrenoverad lägenhet. Om en vecka kanske den till och med är helt klar ;-).

En helg i flitighetens tecken

I fredags packade jag min resväska för att åka upp till stugan och havet för en välförtjänt helg. Dock blev det om möjligt ännu mer jobb än vad det blir under veckorna då vi håller på att bygga stuga och gästboende. Den halvfärdiga stugan som ni ser på bilden nedan har jag mer eller mindre tänkt att lägga vantarna på. Där är det tänkt att det ska finnas ett gästrum, toalett och dusch. I min värld är det allt som behövs för att man ska bo som en kung. Eller tja, om adderar det hela med ett kök så kan jag klara mig mer än väl.

Jag längtar så mycket efter att få köpa hus och få möjlighet att fixa och dona. Eftersom att jag kommer från en familj som i stort sett alltid bott på landet med generösa ytor och lantlig inredning så är det inte särskilt konstigt att jag inte känner mig helt hemma i en trång lägenhet. Jag är dock fast övertygad om att jag kommer vara en stolt husägare om ungefär 10 år. Men, att köpa ett hus idag skulle såklart vara ekonomiskt genomförbart, men hur väldigt genomtänkt det egentligen skulle vara är en helt annan sak. Jag tror nog att jag skulle ångra mig en hel del om jag inte fick njuta några år till av att vara i princip helt och hållet fri. Då duger faktiskt familjens stuga mer än väl under helger och somrar i några år till ;-)


Byggstatus vecka tre





Utsikten från sovrummet i gäststugan



RSS 2.0