Lördagens middag ♥

Sambons föräldrar kom förbi i lördags och åt middag hos oss. Efter otaliga men ack så fantistiskt goda söndagsmiddagar så bjöd vi på en 3-rätters middag. Förrätten bestod av grekiskt lantbröd och chilimarinerade räkor. Till huvudrätt serverades fläskfilé med italienskt täcke och till efterrätt avrundade vi kvällen med en pannacotta toppad med passionsfrukt. Mums!

När det kommer till goda och fräscha recept är den här bloggen ett säkert kort att använda sig av. Förutom de många härliga recept hon lägger ut så är det dessutom ispirationsbilder från hemmet, som förövrigt helt och hållet faller mig i smaken.

Receptet på huvudrätten hittar ni nedan, sedan måste jag också passa på att rekommendera en nyhet på systemet. Nämligen en flaska rödtjut "Quaretto". Fantastiskt mustigt, lent och lagomt kryddstarkt vin. Det passade utmärkt till fläskfile och en uppesittarkväll bland levande ljus och smattrande regn mot fönsterrutan.





Fläskfile under italienskt täcke:

Ingredienser - 4 portioner
500 g fläskfilé
Smör
Salt
Peppar

Italienskt täcke
1 st mozzarella
1 st basilika, kruka
25 g valnötskärnor
50 g paprika, grillad, färdig på burk
2 st vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Sås
3 dl sky + vatten
2 msk kalvfond, konc
1 msk maizenaredning, ljus
1 dl creme fraiche
1 tsk soja
Svartpeppar

Tillbehör
Färskpotatis & Sockerärtor

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Putsa filén från fett och senor. Bryn den till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda. Häll vattnet i stekpannan och sila det ner i en kastrull.
Skär mozzarellan i små fyrkanter. Plocka bladen av nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och valnötskärnorna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar. Skär filén i cm-stora skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs med hela filén. Försök att lägga allt ovanpå köttet. Ställ in fatet i ugnen ca 15 min tills osten smält och valnötterna är rostade utan att de blivit brända. Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar. Servera ugnsstekta potatisklyftor, haricots verts och sallad.

Kommentarer
Postat av: Annelie

Tack snälla du!

Så sanslöst smarrigt detta recept ovan såg ut! Det blir det helt klart till middag nästa helg!



Och vad fin du är på bilden!

2009-11-15 @ 23:51:05
URL: http://dansbanegatan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0